Насловна Политика Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се што прије изађе из техничког мандата и ВД стања и формира нова, 44. Влада Црне Горе.

Подсјећам потписнике споразума из децембра мјесеца да законски рок за формирање 44. Владе истиче 15. марта ове године, те да је даље опстајање 43. Владе у постојећем нелегитимном формату, само по себи, апсурдно и неодрживо, казао је Бојовић.

Неопходно је, поручује, да мандатар Миодраг Лекић настави консултације о формирању владе.

Имајући, дакле, у виду немогућност продужавања садашњег ‘левитирајућег’ положаја највишег органа извршне власти, као и да таква нестабилност може једино да одговара побијеђеним снагама бившег режима, неопходно је да сви омогућимо мандатару, господину Миодрагу Лекићу, да настави консултације у правцу формирања нове Владе, која би имала неспорну већинску подршку у Парламенту, казао је Бојовић.

Он је казао да је јавности познато да се протеклих дана ДФ залагао за формирање Владе и, позвао партије које нијесу доставиле потписе за заказивање сједнице Скупштине, на којој би се Влада изабрала, да то учине и доставе их мандатару.

Такође, апелујем на господина Миодрага Лекића да у наредних неколико дана обави појединачне консултације са свим конституентима потписницима споразума из децембра 2022. године, како би се у најкраћем року именовала нова Влада и обезбиједили елементарни услови за превазилажење политичке кризе, наводи Бојовић у саопштењу.

Уз обавезујући избор судија Уставног суда, посланик ДФ-а сматра да би се овим у потпуности одблокирао систем и омогућило функционисање институција, с једне, и испоштовала воља грађана, с друге стране.

Неопходно је, дакле, обавити нови круг консултација, те подстаћи и убрзати инклузију свих чланица парламентарне већине у превазилажењу постојећег проблема, за шта, начелно, постоји расположење и сагласност свих актера парламентарне већине, наводи Бојовић.

Поручује да су ДНП и ДФ спремни за изборе, у сваком тренутку.

Што потврђују и резултати протеклих локалних избора, који су посвједочили нашу неупитну политичку снагу, те да грађани сваким даном у све већем броју препознају политику ДФ-а као континуирану политику интегритета, и као своју народну политику. Сматрамо, међутим, да предстојеће предсједничке, а потом и парламентарне изборе, треба да припреми легитимна Влада, која би, као израз изборне воље, обезбиједила политичку стабилност и вратила повјерење грађана, како у функционалност институција, тако и у ефективност изборног процеса у цјелини, закључио је Бојовић.

Најновији чланци

Андрија Мандић: Не заборављамо невине жртве НАТО-а у Мурину!

Предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић саопштио је данас да "не заборављамо да је прије 24...

Србија памти: Обиљежавање годишњице НАТО злочина у Сомбору!

У Србији ће данас бити обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, а централна манифестација којој ће присуствовати председник Србије Александар...

Беране: Помоћ Дома ученика и студената школама у Ровцима и Будимљу!

Представници Дома ученика и студената Беране уручили су Основној школи Доња Ржаница, подручно одјељење у Ровцима, донацију за уређење унутрашњости ове образовно васпитне установе...

Бели двор: Солун у Београду!

Солун у Београду“, представљање Солуна као туристичке, пословне, гастрономске, културне, образовне и „city break“ дестинације, одржано је у Белом Двору. Организовала га је Туристичка организација Солуна, под...

Порука престолонаследника Александра: СЈЕЋАЊЕ НА ВРИЈЕМЕ КАДА ЈЕ БЕЗУМЉЕ ЗАМЈЕНИЛО РАЗУМ!

 Поводом 24. годишњице почетка НАТО агресије на Југославију 1999. године, Њ.К.В. Престолонаследник Александар послао је поруку којом подсећа да свим невиним жртвама дугујемо да...