Насловна Почетна ДПС У ДАНИЛОВГРАДУ СТАМЕН КАО СТИЈЕНА: Весна Јововић четврт вијека газдује "Умјетничком...

ДПС У ДАНИЛОВГРАДУ СТАМЕН КАО СТИЈЕНА: Весна Јововић четврт вијека газдује „Умјетничком колонијом“, кући однијела печат, потписује плате и инати се са новом влашћу!

Најдрастичнији примјер узурпације директорске позиције од стране ДПС-а  у Даниловграду види се на примјеру Умјетничке колоније, којом већ двадесет и четири године непрекидно директорује Весна Јововић са дипломом некадашњег Факултета Одбране и заштите. Иако законски директор може бити биран највише два мандата по четири године, овај случај алармира ширу јавност и по томе да госпођа Јововић није ни умјетник нити ликовни критичар, нити неко ко долази из културних кругова Бјелопавлића, а  скоро четврт вијека води ову установу културе од посебног значаја за државу Црну Гору. С обзиром на пословне референце госпође Јововић, нормално би било да ради у касарни, војном одсјеку или у најбољем случају у Ловачком друштву Даниловград. Да све није црно како нам се чини, јесте и чињеница да у Умјетничког колонији Даниловграда раде и два врсна црногорска вајара, која су дали допринос раду ове елитне културне установе, и који су покривали одређене „рупе“ у раду и образовању своје претпостављене.

Наравно, као и већина руководиоца из ешалона „палог режима“ и госпођа Весна Јововић од априла одлази на боловање, одбијајући сваки вид сарадње са новоизабраним руководством Општине Даниловград, које као да није у могућности да се избори са овим заосталим проблемом који боде очи правном систему Црне Горе.

У Даниловграду се на велико прича да директорица Весна не бенда ново руководсво Општине Даниловград, колико да не постоји и са боловања овјерава и потписује плате запосленима у овој установи, као да се ради о приватној фирми. Успут, није јој тешко, а упућени кажу има изванредне и породичне везе са неким руководитељкама црногорских институција које су увелико прозиване у јавности, да пријављује колеге из Колоније за тобожње прекршаје у раду, купујући тако неопходно вријеме за блокирање установе и продужетак свог нелегалног директоровања, о чему ћемо вас детаљно информисати у следећим текстовима.

umjetnička kolonija Danilovgrad - Volim Danilovgrad
Умјетничка колонија

Госпођа Јововић је позната и као јако имућна и финансиски добростојећа особа, од нарочитог повјерења бивше градоначелнице Зорице Ковачевић и њених претходника.

Несмјењива директорица Умјетничке колоније у Даниловграду Весна Јововић, има се утисак налази се под „кишобраном“ нове власти, јер оволики стаж на челу једне културне установе нема ни једна особа у Југоисточној Европи, а уста су нам пуна демократије, инклузије, правних норми, транспарентности , европских вриједности. Прича се по Општини да је нестала и одређена документација из Колоније, те се не може ничему ући у траг, или је директорица склонила на неко сигурно мјесто ?

Јесте, у јавности се чуло претходних година за Умјетничку колонију Даниловград , али се чуло  и за налагање бадњака пред овом институцијом од стране НВО Црногорска црква, изговарајући се да другога мјеста у овом граду није било за Мирашеве присталице.

Све је то било могуће и сасвим нормално за вријеме владавине ДПС-а и његових сателита Даниловградом и Црном Гором, али изгледа да и данас њихови најжешћи кадрови изналазе начине и путеве да блокирају рад установа и задржавају се на руководећим позицијама, упркос чињеници да су одавно требали бити на другим позицијама да су се држали Закона и Статута , или у заслуженој пензији.

Да ли ће се новоизабрани представници власти у Даниловграду изборити  да ова угледна установа коначно профункционише  или ће толерисати прекршаје који су већ за рублику вјеровали или не?

извор: инсајдер

Најновији чланци

Упокојио се Светислав Домазетовић

Данас се упокојио Светислав Домазетовић. Престало је да куца срце пријатеља и сарадника овог портала и мене лично.  Памтићу Светислава по бриљантним политичкими животним запажањима...

СРПСКО ЛИЦЕ ПОДГОРИЦЕ – „ВАРВАРИ“: Развили натпис посвећен палим Србима у Бањској!

Навијачи домаћег тима "Варвари" су на синоћњој утакмици Будућност-Младост истакли натпис  са именима убијених Срба на Косову. Они су у 28. минуту раширили транспарент са именима...

СРАМОТА: Одмаралиште на Веруши пропада!

Чувено дјечје одмаралиште на Веруши овог љета није било отворено за најмлађе. Неисправна вода, неулагање, девастација природе - највећи су изазови са којима се...

ЈЕЛЕНА БОЖОВИЋ: По први пут попис ће се одржати у атмосфери слободе!

-Не постоје објективни разлози да се попис становништва одложи, изјавила је за ТВ АДРИА посланица коалиције За будућност Црне Горе Јелена Божовић. Она истиче важност...

БАЊСКА: „Нетко беше Страхињићу бане“!

Пише: Мухарем Баздуљ, књижевник и новинар Нешто уочи формалног проглашења независности од стране албанских власти из Приштине, Дејан Јовић је у једном тексту понудио оригинално...