Насловна Почетна ДПС ПАТРИОТЕ ИЛИ УТОЧИШТЕ ЗА МИЛОВЕ КАДРОВЕ: Војислав Марковић добио два стана...

ДПС ПАТРИОТЕ ИЛИ УТОЧИШТЕ ЗА МИЛОВЕ КАДРОВЕ: Војислав Марковић добио два стана од Главнога града, потом тражио и отпремнину од 70.000 евра!

Бивши директор привредног друштва Спортски објекти Војислав Марковић два пута је ријешио стамбено питање на рачун Главног града, а онда је тражио замјену другог за трећи стан саопштио је замјеник градоначелника Данило Шарановић. Тражио је и отпремнину, уз надокнаду за неискоришћене одморе у компанији на чијем је челу био, у износу од скоро 70.000 евра.

Шарановић је на ванредној прес конференцији казао да је Главни град купио трособан стан за потребе Ђечијег савеза на чијем се челу налазио Божидар Вуксановић. Тај стан додијељен је Марковићу, уз надокнаду од 10 посто.

Марковић поклања стан свом сину. По тада важећем Правилнику о рјешавању стамбених питања запослених пише да право на то немају они којима је Привредно друштво ријешило стамбену потребу или је адекватно ријешена од неког другог правног лица, као ни они који су право својине пренијели на друго лице, саопштио је Шарановић.

Тврди да, како је став два поменуте одлуке био баријера Марковићу за остварење даљих наума, ово предузеће 2019. у вријеме мандата претходне градске управе мијења овај Правилник о рјешавању стамбених потреба, и тај став више не постоји.

Господин Марковић након доношења новог правилника Спортским објектима предаје нови захтјев за рјешавање стамбеног питања, који се усваја. Марковић у прилогу прилаже увјерење да не посједује непокретности, наводи Шарановић, који тврди да се на документима налази адреса првобитно добијеног стана, који је поклонио сину.

Каже да је Марковић добио нови стан уз обавезу плаћања свега 50 одсто вриједности.

Након годину обраћа се захтјевом да му се други стан замијени за трећи стан, рекао је Шарановић.

Он је нагласио да пада ДПС-а 2020. године Главни град постаје уточиште ДПС функционера из Владе Душка Марковића. Нагласио је да Божидар Вуксановић тада склапа уговор о приужању консултантских услуга у Спортским објектима.

Ова врста уговорног односа траје 18 мјесеци. За то бива мјесечно плаћан 1.000 евра. Према свједочењу запослених, за тих 18 мјесеци пружања услуга није ни прешао праг Спортских објеката, тврди Шарановић.

Марковић, који је два пута ријешио стамбено питање након престанка функције покреће спор пред Агенцијом за мирно рјешавање спорова, и, како каже Шарановић, потом тражи исплату накнаде и неискоришћених одмора у износу од скоро 70.000 евра.

Он ово тражи од Привредног друштва Спортски објекти на чијем је челу био годинама, и које годинама добија негативне оцјене. И све то као директор којег је више запослених тужило за мобинг. Ми ћемо поднијети кривичне пријаве јер је то потреба јавног интереса, казао је Шарановић.

Поручио је ДПС-у, који је предложио мјере за подстанаре, да то питање ријеше на начин што ће њихови функционери вратити станове.

Иван Копитовић, који се налази на челу Спортских објеката каже да је један дио докумената нестао.

 

Најновији чланци

ПОВРАТАК НА СТАРО, ДПС ПРЕПОЗНАО ТЕРЕНЦЕ ЗА ПОПИС: Својима брдо пописница, осталима десетак – послати у села и планине!

ДПС у општинама Бијело Поље и Бар врши жестоке опструкције пописа. Данас су пописивачи који нису током владавине Мила Ђукановића били "препознати на терену",...

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...