Насловна Почетна ДПС-ОВСКИ КПЈОТ ИЗ БЕРАНА БИ ДА БИРА ПОДОБНЕ СТРОФЕ: Не свиђа им...

ДПС-ОВСКИ КПЈОТ ИЗ БЕРАНА БИ ДА БИРА ПОДОБНЕ СТРОФЕ: Не свиђа им се „Београдски синдикат“ због тробојки и српских пјесама!

ДПС-овска идеолошка комисија из Берана реаговала је поводом гостовања музичке групе “ Београдски синдикат“. Као стари превејани политички комесари одлучили су шта у Васојевићима може, а шта не може, да се слуша. Јадно!

Синоћ је у Беранама у склопу регионалног десетог јубиларног фестивала – Тхундер фест наступио музички састав Београдски синдикат, а нашем граду умјесто културно-умјетничког програма сервиран догађај који је обиљежио националистички перформанс, саопштили су из Клуба одборника ДПС Беране.

Тако смо још једном свједочили националистичкој иконографији, истим таквим пјесмама уз препознатљив музички репертоар, застава друге државе и указивање са саме бине о “угрожености Срба” и потребе за “повратком капеле на Ловћену”, величању једне нације и једног народа – наводе одборници беранског ДПС-а.

По њима, овакве провокације на националној основи нијесу ништа друго до подривање мултинационалног и мултетничког склада у Беранама, али и прст у око грађанској оријентацији нашег града и генерално Црне Горе.

Посебан куриозитет представља чињеница да је главни покровитељ и организатор синоћњег концерта у оквиру Беранског културног љета био Секретаријат за културу, омладину и односе са НВО Општине Беране, уз подршку Министарства културе Црне Горе. Тако да су локална власт и ресорна министарка Маша Влаовић дужни одговор чијим новцем је финансиран овај догађај и да ли је то учињено новцем свих грађана – наводе одборници ДПС-а у саопштењу.

Узимајући у обзир све наведено, они очекују да се о јучерашњем догађају изјасне и сви остали релевантни представници власти, као и претенденти на највише функције у држави који себе представљају дјелатницима грађанске профилације.

Прије свега предсједник Црне Горе Јаков Милатовић, лидер ПЕС-а Милојко Спајић и лидер Демократа Алекса Бечић чије партије су конституенти локалне власти у нашем граду. Бити нијем и отћутати а не осудити овакве догађаје не могу они који се истински боре за демократске вриједности и наставак пута Црне Горе ка ЕУ – саопштили су из Клуба одборника ДПС Беране.

Најновији чланци

ПОВРАТАК НА СТАРО, ДПС ПРЕПОЗНАО ТЕРЕНЦЕ ЗА ПОПИС: Својима брдо пописница, осталима десетак – послати у села и планине!

ДПС у општинама Бијело Поље и Бар врши жестоке опструкције пописа. Данас су пописивачи који нису током владавине Мила Ђукановића били "препознати на терену",...

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...