Насловна Политика ДПС лицемјери, Данијел Живковић: Тражићемо смјену посланика док нам не досади, ДПС...

ДПС лицемјери, Данијел Живковић: Тражићемо смјену посланика док нам не досади, ДПС невин, криминалци само у УРИ!

Демократска партија социјалиста (ДПС) подносиће иницијативу за скраћење мандата Скупштини све док тај акт не буде усвојен, саопштио је гостујући у емисији “Тема” Телевизије Е, шеф Клуба посланика ДПС-а Данијел Живковић.

Поручио је и да у Црној Гори нема парламентарне већине, нити постоји она од 30. августа 2020. године која се покушава рехабилитовати. Како каже, једини начин за излазак из политичке кризе је расписивање ванредних парламентарних избора, а Живковић увјерава да ће се “они и десити”.

Живковић је саопштио да ће, након што иницијатива предсједника државе Мила Ђукановића за скраћење мандата Скупштини није стављена на дневни ред, Демократска партија социјалиста са својим традиционалним партнерима, “наставити да подноси ту иницијативу, све док не буде усвојена”.

-Избори морају да се десе, њих ће бити и они ће показати да је ДПС најјачи политички субјект. Поднијећемо иницијативу и она ће врло брзо бити у скупштинској процедури. Вјерујемо да ћемо наредни пут имати потребну већину која би скратила мандат Скупштине и да ће бити политичке храбрости, казао је он.

Упитан зашто је ДПС гласао против смјене актуелне предсједнице Скупштине Данијеле Ђуровић, Живковић каже да нијесу “могли дозоволити да се механизам одлучивања врати у руке Демократског фронта”.

Он подсјећа на изјаву посланика ДФ Андрије Мандића, који је у парламенту саопштио да је потпредсједница Бранка Бошњак спремна да, како је оцијенио, “мимо Устава, распише предсједничке изборе и да мандат за састав владе Миодрагу Лекићу“.

-ДФ не може бити партнер у изградњи институционалног капацитета Црне Горе, они су спремни све да ураде како би институције биле блокиране и како би правили сцене и активности које су све, само не у складу са Уставом и зато је таква одлука донесена, да се спријечи једна врста уставног пуча, објашњава Живковић.

Говорећи о новој афери шверца цигарета која потреса Црну Гору, Живковић је поновио став ДПС, да постоје одређене индиције према којима се “шверц није могао догодити без сагласности или политичке одговорности оних који носе главне функције у држави”.

То тврдимо зато што лицемјерно дјелује када премијер говори о борби против криминала и корупције, а десе се овакве ствари док су на челу владе и кључних инситуција људи из његове политичке партије. Говори о томе како је он велики борац за правду и како је рука правде кренула, а онда одједном се појави оваква афера у којо јеј главни актер директор Управе прихода и царина, који је функционер његове партије, испричао је Живковић.

Он се осврнуо и на смјену потпредсједника Владе Рашка Коњевића са мјеста координатора служби безбједности, тврдећи да се ради о покушају “прикривања свих чињеница око актуелног шверца цигарета”.

Смјена Коњевића још једна је у низу која доказује да Абазовић жели да преузме безбједносни сектор. Не би ме изненадило да покуша да смијени директора Агенције за националну безбједност, како би додатно ослабио безбједносни систем,закључио је Живковић.

 

Најновији чланци

Када младост постане старост: Подгоричка скупштина или када ДПС квари омладину!

Пише: Иван Милошевић Може ли човјек да прескочи младост? Да постане стар и прије него што остари? Могу ли сиједе власи да се појаве и...

Комисија за патриотизам: Цетињанке траже провјеру организатора протеста дијаспоре!

Подстакнути објавом дијаспоре из Франкфурта од 03.12.2022. под називом "Долазимо на протест 28.12 јер не дамо да Црну Гору утопе и да је нема",...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Након двије године, Одбор за политички систем: Понижавајуће поступање према митрополиту Амфилохију, прогон чији се налогодавац још не зна!

Одбор за политички систем правосуђе и управу је оцијенио да је противно свим нормама и стандардима дошло до понижавајућег поступања према митрополиту црногорско-приморског Амфилохију...