Насловна Фељтони ДПС комунизам: Четници у данашњем свијету слободни- неки у Црној Гори би...

ДПС комунизам: Четници у данашњем свијету слободни- неки у Црној Гори би да их хапсе!

Пише: Иван Милошевић

Група, како су себе представили, интелектуалаца писала је домаћем тужилаштву и тражи од њих да пооштре законе о забрани помињања „четништва“ и да они који негдје и кажу „ч“ буду изведени пред суд. Тако они крсте своје схватање грађанског рата у Црној Гори заснованог на филмовима о Сутјесци и Неретви. Пошто је овај захтјев толико небулозан ваља поменути ауторе тог захтјева, а њихов списак објављен је на „ЦДМ“-у. 

Писмо су потписали филмска теоретичарка Маја Богојевић, филолог Стефан Тодоровић, историчар Бобан Батрићевић, мировне и женске активисткиње Фана Делија и Аида Петровић, писац Андреј Николаидис, историчарка умјетности Милена Пејовић Ераковић, активиста за људска права Александар Саша Зековић, филолошкиња Сања Орландић, политички аналитичар Љубомир Филиповић, универзитетска професорица Јасна Татар Анђелић, грађански активисти Петар Белада и Анто Јанковић, филолог Аднан Чиргић, грађанске активисткиње Инеса Гарговић, Мања Љумовић, Маја Миличковић и Александра Ковачевић, политиколошкиња Оливера Комар и политиколози Немања Станков и Немања Батрићевић, психијатарка Ирина Реџепагић и историчар књижевности Александар Радоман.

Углавном позната имена ДПС-овске идеолошке пирамиде. И док нова власт почиње да гребе по врху бријега пљачке вијека бившег режима на ДПС медијима се појачава трагикомични прогон четника и сасипање бесмислених ставова и захтјева попут овог поменутог. Претпостављам да што се више буде сужавао обруч афера, криминала и пљачке око великог диктатора и шефа ДПС-а, да ће поменути са осталим истомишљеницима појачавати нарацију о четницима и није немогуће да се неки „брадоња“ из Булајевићеве „Неретве“ и појави на улицама црногорских градова сијући страх од новог клања и осталих четничких радњи из поменутих филмова. Нема, истина, више Булајића, али има подоста још живих ДПС режисера из домаће УДБЕ који би били спремни да то ураде. Једноставније речено, што буде више откривено пљачке, то ће ДПС медији више и више да трубе о опасности од четника!

Овим захтјевом поменута група такозваних интелектуалаца изгубила је и посљедњи грам интелектуалне тежине, уколико га је уопште и имала. Не бих да улазим у надгорњавања са њима, јер њих убиједити у супротно било би као хватање магле ( уз то су вјероватно и плаћени да раде то што раде), али ваља поменути данашњи  третман четника у Европи и свијету. Пошто се ови грађанисти и Монтенегрини куну у Америку требало би да знају да у тој држави постоји на сијасет организација које његују традиције Југословенске војске у отаџбини. Најпознатије су већином у Чикагу, а у близини тога града налази се и споменик Дражи Михаиловићу. И никоме не пада на памет у америчкој демократији да то руши или да забрањује рад организација које поштују борбу ЈВуО. У Канади, не могу да се сјетим града ( мислим да је Кичинер) постоји огранак СНО (Српске народне одбране) који носи име Павла Ђуришића. Они редовно славе славе, оганизују трибине о Павлу и осталим четницима и никоме ништа. У Аустралији се сваке године одржава марш савезника у спомен на побједу у Другом свјетском рату и у том маршу сваке године марширају потомци српских четника који су уточиште нашли на том континенту. У поворци се слободно носе четничка обељежја уз пратњу четничкичке музике. У тој поворци нема југословенских партизана! У Великој Британији, у Лондону, ради хотел под именом „Равна Гора“, а под његовим кровом скоро сваке седмице се одржавају скупови посвећени чувању традиције ЈВуО. Тако је и са већином осталих западних земаља.

Поменути потписници поменутог захтјева вјероватно би све то похапсили и забранили и топло им препоручујем да о тим намјерама обавјесте владе Америке, Канаде, Аустралије, Велике Британије и осталих демократских земаља. Баш бих волио да видим какав би одговор добили! 

Доказа о злочинима комуниста у Црној Гори има на претек, а неки од њих налазе се у петоминутном прилогу који доносимо уз овај текст. Пошто се добро зна како су и кога комунисти убили током грађанског рата у Црној Гори њихови потомци би могли да се организују и затраже одштету од ДПС-а чији су идеолошки преци убили њихове претке. И данашња власт би требало о томе да размисли и да на тај начин умјесто ових сталних ДПС подјела и убијање и стријељање мртвих, помири подземни свијет Црне Горе без којег нема ни стварног помирења у посљедњем бастиону комунизма у Европи! 

 

 

 

Најновији чланци

Полиција: Одлазе Баковић, Лазовић. Томчић…

Предлогом правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Управе полиције која ће бити достављена Влади на разматрање и усвајање, према сазнањима "Дневних новина", предвиђено је...

Емир Кустурица неће у САНУ: Не вјерујем у Сорошеву окупацију Косова и Метохије!

Прво: Тешка срца сам донио одлуку да се захвалим Одјељењу језика и књижевности САНУ на кандидатури за чланство у угледној установи и да, ево,...

Ко је овдје луд: Мајка Ивана Вуковића изабрана у судски савјет!

-Кад мајку потпредсједника ДПС-а изаберу у Судски савјет онда то није мијешање политике у судску грану власти, а кад парламентарна већина хоће да спроведе...

Заслужни ДПС умјетници кукају: Што је Мило дао нико не може да узме, ми смо под заштитом УН!

Културни ствараоци, умјетници и остали ДПС стручњаци, већ два мјесеца нијесу примили доживотне накнаде. Према објављеном списку они у добијали мјесечно између 750 и...