Насловна Почетна Хајдук из Ватикана, Миодраг Влаховић: Прогласио фотељу слободном црногорском територијом!

Хајдук из Ватикана, Миодраг Влаховић: Прогласио фотељу слободном црногорском територијом!

Опозвани и самозвани амбасадор Црне Горе при Светој Столици, Миодраг Влаховић, у својој објави на Тwиттер-у, захвалио се пруженој подршци и солидарности у посљедних неколико мјесеци.

Добро јутро свима са слободне црногорске територије – из Амбасаде Црне Горе при Светој Столици и при Малтешком Реду! Хвала свима на подршци и на изразима солидарности посљедњих мјесеци, Живјела нам Црна Гора, поручио је Влаховић на Тwиттер-у.

Министарство вањских послова (МВП) саопштило је јуче да је Миодраг Влаховић својим континуираним поступањем одбија да прихвати чињеницу да више није амбасадор Црне Горе при Светој Столици и СВМР, занемарујући одлуке Владе, Министарства вањских послова, саопштење Кабинета предсједника, као и мишљење Одбора за међународне односе и исељенике. Истичу да је привремени отправник послова, Гојко Челебић, био принуђен да се обрати дипломатском протоколу Свете Столице за асистенцију, како би му било омогућено да обавља дужност шефа овог дипломатско-конзуларног представништва.

У складу са одлуком Владе, процедура опозива амбасадора Миодрага Влаховића покренута је 18. децембра прошле године, након чега је о овом питању постигнут договор потпредсједника Владе и министра вањских послова са предсједником државе 26. јануара 2021. године, саопштен прошле седмице, скупштински Одбор за међународне односе и исељенике дао је позитивно мишљење на предлог Владе за опозив осам амбасадора, међу којима је и Влаховић, наводе из МВП-а.

Додају да су, у међувремену, упутили Челебића да преузме дужност у Ватикану до доласка новог амбасадора Црне Горе при Светој Столици и Сувереном Витешком Малтешком Реду (СВМР).

Ради истинитог информисања јавности, напомињемо да процедура није прекршена слањем вербалне ноте земљи пријема да је амбасадор Влаховић завршио мандат у тој држави. Министарство вањских послова је, претходних 15 година, од обнове независности Црне Горе, увијек и сходно дипломатској пракси, прво обавјештавало државу пријема о завршетку мандата амбасадора, након чега је предсједник државе, по повратку амбасадора у земљу, потписивао указ о опозиву, закључуј у МВП.

 

Најновији чланци

Полиција: Одлазе Баковић, Лазовић. Томчић…

Предлогом правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Управе полиције која ће бити достављена Влади на разматрање и усвајање, према сазнањима "Дневних новина", предвиђено је...

Емир Кустурица неће у САНУ: Не вјерујем у Сорошеву окупацију Косова и Метохије!

Прво: Тешка срца сам донио одлуку да се захвалим Одјељењу језика и књижевности САНУ на кандидатури за чланство у угледној установи и да, ево,...

Ко је овдје луд: Мајка Ивана Вуковића изабрана у судски савјет!

-Кад мајку потпредсједника ДПС-а изаберу у Судски савјет онда то није мијешање политике у судску грану власти, а кад парламентарна већина хоће да спроведе...

Заслужни ДПС умјетници кукају: Што је Мило дао нико не може да узме, ми смо под заштитом УН!

Културни ствараоци, умјетници и остали ДПС стручњаци, већ два мјесеца нијесу примили доживотне накнаде. Према објављеном списку они у добијали мјесечно између 750 и...