Насловна Политика Досљедно комунистички, СНП: Гласаћемо како партија каже!

Досљедно комунистички, СНП: Гласаћемо како партија каже!

Посланици Социјалистичке народне партије (СНП) гласаће у парламенту онако како одлуче партијски органи, поручио је лидер те странке Владимир Јоковић, наводећи да у СНП-у сматрају да је нова влада рјешење за излазак из кризе. Премијер Здравко Кривокапић јуче је казао да га интензивно зову чланови СНП-а који тврде да најмање два посланика те странке неће подржати мањинску владу. Јоковић је, на конференцији за новинаре, рекао да је Кривокапић дао себи за право да каже да ће дио посланика СНП-а гласати онако како би он желио.

Сви ми ћемо гласати онако како одлуче органи партије, Главни и Извршни одбор, истакао је Јоковић.

Према његовим ријечима, СНП је приликом формирање Владе прошао један од мучнијих периода од формирања странке. Јоковић је рекао да су подржали Владу само да би растеретили грађане да није могућ повратак Демократске партије социјалиста (ДПС).

-Ево нас пет овдје, гласаћемо онако како се договоримо, а премијер нека каже зашто је уносио забуну у наше чланство, поручио је Јоковић.

„Гарантујем да нико од нас неће бити 41“

Он је позвао Кривокапић да каже шта жели од СНП-а „и како жели да гласамо кад буде гласање о повјерењу Влади“.

Ја му гарантујем да нико од нас неће бити 41, а ако неко буде 51. – шта ћемо, пала је Влада и са 41. Ако је Влада најбоља у историји, нека каже шта је урадила за овај период. Одговорно тврдим, можда је влада најбоља у историји Црне Горе, али ово је најгори премијер откад је постала Црна Гора, навео је Јоковић.

Према његовим ријечима, СНП „неће бити ти који ће рушити премијера“.

Премијер нека одговара за оно што је требао, а није учинио. Ми смо потпуно сложни и јединствени. Ми из СНП нећемо барјачити у рушењу Владе, али нећемо ни жалити за њом, истакао је Јоковић.

Он је казао да је меморандум СНП-а, УРА-е и мањинских странака један од кључних искорака у Црној Гори, и да је након његовог потписивања на највећем губитку ДПС.

-Показали смо да можемо да будемо толерантни, да можемо да сарађујемо са свима којима је напредак Црне Горе најбитнији. Међународна заједница је то препознала, СНП има огромну подршку међународне заједнице, казао је Јоковић.

Он је рекао да Влада преко обавјештајних служби врши притисак на чланство те партије.

Јуче премијер без икаквог разлога каже “гласаће СНП тако и тако” и да га зову чланови СНП-а. Није тачно, него ова Влада врши притисак преко АНБ-а на чланове СНП-а. Јесмо ли ми криви што од 41 посланика, премјер сада има подршку десет посланика, можда ни толико, упитао је Јоковић.

Он је рекао да СНП не руши Владу нити покреће интерпелацију.

-Интерпелацију покрећу они које је Кривокапић изабрао, његова воља је била да (Дритан) Абазовић буде потпредсједник. Ми мислимо да је премијер требало да дође у Скупштину да тражи преиспитивање свог повјерења, навео је Јоковић.

Према његовим ријечима, нова влада, избори или било које друго рјешење – све ће бити боље од статуса кво који је неодржив. Коментаришући то што је ДПС саопштио да би подржао мањинску владу, Јоковић је казао да је то њихово право.

ДПС може сваку владу да подржава. ДПС је могао да подржи Владу Кривокапића, па питамо Кривокапића да ли би он био премијер и Алексу Бечића да ли би он био предсједник Скупштине, да је ДПС у том тренутку рекао – ми хоћемо да подржимо владу, казао је Јоковић.

Одговарајући на питање да ли је потписивање меморандума и најава подршке мањинској влади изазвало потресе у партији, Јоковић је казао да је то спин.

Ми смо имали једногласну одлуку на предсједништву о томе како треба да дјелује СНП-а, додао је он.

Јоковић није прецизно одговорио на питање да ли би СНП подржао мањинску владу у којој би евентуално били УРА, ДПС и мањинске странке.

Ако приоритети владе буду потписивање Темељног уговора, одржавање пописа, иницијатива Отворени Балкан, потпуна борба против шверца цигарета и дроге, убрзање пута ка ЕУ – ми ћемо подржати било коју владу, навео је Јоковић и додао да СНП неће никакву сарадњу са ДПС-ом.

Најновији чланци

ДФ: Хроника пропасти 13-јулске награде, признање за средњошколског писца -хушкача на Србе!

Режим Ђукановића је и досад злоупотребљавао институт Тринаестојулске награде чашћавајући њоме своје вјерне полтроне за изузетне домете у слијепом слуганству и послушништву , али...

Награде, заграде и домаћа апокалипса: Када 12-ти прождере 13.јул!

Пише: Иван Милошевић Буран јучерашњи дан! Судећи према добитнику 13-јулске награде рекло би се да славимо 12., а не 13 јул. Тога 12. јула формирана...

Миљан Станишић: „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“ (10)!

Пише: Миљан Станишић УЛОГА КРАЉЕВСКИХ ОФИЦИРА У УСТАНКУ ЈЕ БИЛА ЗНАЧАЈНА Непостојање или слабо функционисање система команди, неорганизованост, непланирање и некоординисаност, лоше процјене и сл. биле...

Студија Миљана Станишића скренула пажњу јавности: Књига коју смо чекали 80 година!

Књига Миљана Станишића „Братоубилачки и грађански рат у Црној Гори 1941. године“, скоро је  угледала свјетлост дана и дистрибуира се уз дневну новину „Дан...

ПОЛУФИНАЛЕ ВИМБЛДОНА: СРПСКИ ВИТЕЗ НОВАК ЂОКОВИЋ!

Који је враг Новаку Ђоковићу! Доведе те до очаја, а онда до тријумфа! То не може свако, за то човјек треба да се роди...