Насловна Почетна Домаћи разговори и договори: Када мали (УРА) умисли да је велики!

Домаћи разговори и договори: Када мали (УРА) умисли да је велики!

Пише: Иван Милошевић

Прође још један дан договора без договора. У Црној Гори све може да успије, али само је договор осуђен на неуспјех. Ко се овдје договори око нечега, тај није одавде и пао је са Марса! Све у Црној гори може да се мијеша и смијеша, али за договор нема те мирођије која ће да помири разне зачине. Истина, политички зачини, укуси и неукуси нијесу само домаћа измишљотина, и вани се прегањају око већине, мањине и осталих дјелова власти. Међутим, лако је њима, тамо онима из Западне Европе, да се надгорњавају бројевима и политичким ројевима, али у Црној Гори то личи на неки типичан балкански лонац, гдје се више не зна ни ко је шта, ни ко је ко, ни ко колико вриједни или не вриједи и сличне глупости! 

И таман тај балкански лонац данас, а и претходних дана, свом снагом мијеша Дритан, Конатар и Божена! Зачине које они употребљавају за своју политичку и експертску супу нема на бијелом свијету и такви се ријетко виђају. Јесте да не контролишу кнедле, нити колико има соли и воде, али подгријавају ватру како им је воља! Данас су тако подгријали да све кључа! На ватри се прже 38 мандата, а ватру контролишу три! И ова три још приговарају овима са друге стране, а има их 38, што им температура не одговара, што им је тијесно у лонцу, хтјели би напоље и траже од ова три несрећника да мало смање температуру. И умјесто да ова три послушају и смање кување за 38 мандата, они наливају ново уље, пале нове ватре и хоће да тотално искувају ових 38! И још приде то називају демократским искувавањем и политичким прилагођавањем малтретирању убједљиве мањине над убједљивом већином!

Укратко, УРА тврди пазар или се гадно зајебава са свима нама. Уколио је ово прво надам се да ће испоставити рачун наредних дана и да ће се њихови захтјеви испоштовати. У супротном њихова политичка играрија може да им се опасно обије о главу! 

УРА труби на све стране да је грађенске и демократске оријентације, а на дјелу показује да није ни грађанска ни демократска странка. Више тоталитаристичка и комунистичка, са класичним необељшевичким политичким односима према неистомишљеницима. Све их сматра ненормалним и склоним издаји! И због тога са њима разговара, али се никада не договара и иза леђа припрема ступице и одступнице!

Рекоше да до 10. октобра треба да се сви изјасне хоће ли да ремонтују Здравкову владу или неће. Уколико УРА неће што сви хоће, онда не знам шта то они хоће и са чиме желе да се играју. Није ваљда са 30. августом и његовом јасно израженом вољом да је овом народу преко главе ДПС-а! 

УРИ је, дакле, остало четири дана да размисли. Као што рече Небојша Медојевић избор је јасан. Или са ДФ-ом и осталима или са ДПС мафијом! Избор је једноставан, све остало су нијансе!

 

 

 

Најновији чланци

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...

Јадна Србија, ДП „Пламен“ и Александар Новаковић: Рехабилитација социјализма или нови слајдови Брозове слике четника!

"Друштвени покрет Пламен је социјалистичка иницијатива за стварање радничке партије 21. века. Званично је основана 7. 11. 2021. године и регистрована у АПР-у 6.12....