Насловна Почетна Домаће политичко лудило, Лондон, Џонсон и остале трице: Трио, дуо и соло...

Домаће политичко лудило, Лондон, Џонсон и остале трице: Трио, дуо и соло превара Срба или издаја „треће“ стране!

Пише: Иван Милошевић

Домаћа политичка сцена је права лудница. Нема ту више ни принципа, обећања, дате ријечи, политичких циљева и снова – умјесто тога на сцени је примитивна хајдучија! Свако граби што може и што више и глуми да је месија. Нека ми опросте Здравко, Алекса и Дритан, али мислим да су они главни режисери тренутне политичке луднице у Црној Гори. Оно што они раде ових дана и радиће наредних је тотално скретање са изборних резултата од прије годину дана и они од тога праве такву кривину и тако нагли заокрет да је питање да ли ће на четири тока успјети да је прешишају или ће се сломити у прву политичку провалију!

Кренимо редом. Здравкова посјета Лондону је за плакања! И то мимо историјских доказаних негативних намјера Енглеза према Србима. Здравко је у Лондону рекао да се његова влада супроставила „трећим“ државама које су имале намјере да након смјене ДПС-а промијене спољнополитички курс Црне Горе. И Здравко каже да је то „њет“ трећим државама речено одмах након избора. Неевјероватни Здравко! Дошао је на власт захваљујући листи и бирачима који су тражили да Црна Гора поправи и успостави најбоље могуће односе са Београдом и Москвом и током кампање се није борио против тога, али чим је постао премијер окренуо је леђа не само својим бирачима, него и „трећим државама“! У нормалном жаргону то се зове обична превара и џаба Здравку наука и теорија да докаже да то није тако!

А оно о еу-грађанима је права спрдња! Ко су еу-грађани, а ко су неу-грађани? Ко је смислио нову подјелу, мајке вам га, па нам сад Здравко броји еу-крвна зрнца? И још каже да еу-грађани са његовим владом има чему да се надају! А остали? Могу да пуше ону ствар или шта? Чему они могу да се надају од Здравка и његове дружине? Да буду и даље реметилачки фактор и фактор нестабилности против којих су сва средства дозвољена, као што је то било у вријеме ДПС-а?!

Чуј, еу-грађани! Здравко, мајке ти, не труби по Лондону и не ваљај глупости. Боље да си се срео са Новаком Ђоковићем или барем одгледао његов јучерашњи меч и тако послао поруку да нова влада има поштене намјере према „трећим“ државама, а умјесто тога си Џонсону и његовим службама обећао да нећеш скретати са Миловог и НАТО пута и да ћеш се за то борити до посљедње капи крви. Спрдња од овог Здравка, мајке ми!

Ни Алекса није ништа бољи. Он је изгледа у владајућем трију кога подржава 14 од 81 посланика добио улогу да из политичког живота елиминише ДФ. Умјесто да са лидерима те коалиције сједне и договори нову власт и нове односе у парламентарној већини, Алекса је јуче окупио ведете бившег режима и са њима договорио наставак договора за август. Након тога је оплео по ДФ-у оптужујући их да раде за ДПС и да су са њима у коалицији! А само пар сати раније Алекса у кабинету сједи и договара се са Иваном Вуковићем и осталим сателитима ДПС-а! Лудило, мајке ми! Истина, није ни ДФ невинашце, па је оптужио Алексу да нешто муља са ДПС-ом. Нијесам примјетио да су лидери ДФ-а прије тога сједели са ДПС-ом, што радикално мијења политички угао гледања ДФ-а на однос Демократа и бившег режима! Барем је то тако у мојем политичком кругу схваћено.

И на крају Дритан. Он се већ припрема за Сребреницу. Чујем да ће тамо скупа са Милом и вјероватно ће путовати истим „мајбахом“. Уколико и не буду заједно путовали, оба ће у име Црне Горе бити у Сребреници и тамо се поклонити невиним жртвама српског геноцида. Боли њих уво што добар дио грађана не прихвата да је у Сребреници био геноцид и оштро се томе супроставља. Они ионако припадају оним неу-грађанима или „трећим“ државама и ко их шиша! Али ће зато Дританову фризуру у Сребреницу да мрси Мило и његова пратња! И гарант да ће након тога и Дритан оплести по ДФ-у да сарађују са ДПС-ом! 

У коначном не знам ко сарађује или не сарађује са ДПС-ом. Нијесам близак политичким круговима окупљеним око бившег режима, али и садашње власти састављене од поменутог тројца и ДФ-а, али када све то гледам из своје собе и са страница свога рачунара, сарадници ДПС-а чуче тамо гдје Алекса дречи да их нема! Нијесам месија нити имам те претензије, па да било кога подучавам шта треба да ради и куда да иде, али ми се не свиђа шта актуелна спољна и унутрашња политика спрема Србима. Као да их и она, попут некадашњег режима, гура у национални гето и упире прстом у њих када год нешто у Црној Гори не ваља. А ваљда смо мислили након 30. августа да тога више бити неће!

Углавном, неко је Србе гадно преварио! Ко? Трио, дуо или соло политичари? Јесте да овај трио асоцира на три, омиљен српски број, али њихови прсти ми се у тој превари чине најдужи!

Најновији чланци

Широм Црне Горе: Пливање за часним крстом!

За Часним крстом пливало се у Херцег Новом, Беранама и Бијелом Пољу. Први до Часног крста у Беранама допливао је Стефан Пајковић, пишу Беране онлајн. До...

Досљедно комунистички, СНП: Гласаћемо како партија каже!

Посланици Социјалистичке народне партије (СНП) гласаће у парламенту онако како одлуче партијски органи, поручио је лидер те странке Владимир Јоковић, наводећи да у СНП-у...

И то је могуће, Душко Кнежевић открио: О болници у Мељинама разговарао сам са Здравковом кћерком!

Власник болнице у Мељинама Душко Кнежевић вечерас је, током видео укључења у програм РТЦГ, казао је како је о ситуацији у тој установи разговарао...

Црни Здравко, шта је доживио: Дритан поднио захтјев за смјену владе!

Грађански покрет УРА предао је данас Скупштини Црне Горе иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Здравка Кривокапића. Из ГПт УРА су саопштили да неће симулирати...

Квазиатеистичка дрека: Треба забранити емисије које промовишу комунизам – примјер доктора богословије Николе Маројевића!

Пише: Иван Милошевић Црном Гором се шири сплин комунизма, разлива се са екрана РТЦГ и "Вијести", захватио је стопостотни дио монтенегринске штампе, освојио срца дукљанских...