Насловна Колумне Добронамјерно, Војин Грубач: Медијско дивљање Монструма и чудна немоћ новог режима!

Добронамјерно, Војин Грубач: Медијско дивљање Монструма и чудна немоћ новог режима!

Пише: Војин Грубач

Медије који су под контролом шефа бившег режима, који сада обавља функцију предсједника Црне Горе и команданта паралелног система власти у држави, искључиво интересују три идеолошке теме: Сребреница, “четници” и “српски свет”. Додуше, основна им је тема Сребреница над којом се тако лицемјерно пренемажу да се некада стиче утисак да је у Сребреници пострадала комплетна родбина руководства и активиста ДПС- а, СДП- а, СД-а као и лажикомита ПКС-а.

Самим тим, вјероватно би Влада Црне Горе и лидери партија власти морали да упуте искрено саучешће тој пренемажућој булументи а посебно јако ожалошћеном предсједнику Црне Горе који дубоко пати.

Циркус у Подгорици па скаредни графити у Пљевљима

А зашто им не би изјавили саучешће када смо већ имали ситуацију да су господа Здравко Кривокапић, Дритан Абазовић и Алекса Бечић ишли у Пљевља због скаредних графита уперених против Бошњака да се правдају, изражавају жаљење па и организују грађанске патроле које ће кречити евентуалне, нове графите мржње према Бошњацима.

Да се подсјетимо, ситуацију око тих графита непознатих починилаца су заљуљали Побједа, РТЦГ, Антена М, Аналитика, ЦдМ, па се све то пренијело на регион Балкана који се режирано затресао од те скаредне зидне писаније, гдје је унапријед “свима било јасно” да су те графите писали баш опоненти Мила Ђукановића- етикетирани као четници!?

Своје жаљење због графита мржње су изразили и православни епископи, Митрополија, лидери партија који су политички противници Ђукановића, сви се ограђујући од анонимних починилаца док се Ђукановић у исто вријеме смијао себи у брк како их је дивно преварио и завртио им капу на глави.

Та рашомонијада је добила свој крупни обрт када су се открили починиоци, те установило да се ради о “љутим комитама” који су учествовали на тзв. Патриотском скупу у Подгорици. Вође циркуса званог Патриотски скуп су на дотичном митингу у Подгорици објаснили јавности да Бошњацима пријети велика опасност од четника! Да би се то потврдило у пракси, тројица комита су одскакутала у Пљевља и ноћу исписала грозоморне графите мржње против Бошњака послије чега су медији Ђукановића за тај подмукли акт оптужили своје политичке опоненете.

Тиме се десио неки облик црногорског “паљења Рајхстага”, као знаковите демонстрације урођене политичке перверзије!? Е сад, послије свега, логично се намеће питање- како се политичка булумента, која је исписивала графите мржње према Бошњацима у Пљевљима и пријетила им Сребреницом, намах „пресамитила од бола“ за том истом Сребреницом до те мјере да се недељама ваља невиђена медијска лавина против одличног министра Лепосавића?

И не само против њега, већ и против Татјане Бечановић и ГП УРА који су били на тапету јер су Монструмови медији утврдили сљедеће- исто је рекла што и министар Лепосавић.

Ако упростимо ситуацију можемо закључити сљедеће, графите мржње против Бошњака у Пљевљима је одрадила управо она медијско- политичка група којој припадају ликови који сада нападају Лепосавића и Бечановићку, тако да због очите подлости све своје оптужбе могу лагано “мачку о реп окачити”. Да апсурд буде већи, чак ће и псеудокомите, чији су ликови ноћним графитима пријетили Сребреницом Бошњацима у Пљевљима, одржати скуп гдје ће тражити смјену министра Лепосавића, гле чуда- због Сребренице која им служи као играчка у сопственим клошарским лудилима!

Паралелни свјетови БС-а и вајни заштитнци Црногораца

Дакако, намеће се и питање- како је могуће да Бошњачка странка није оптужила ДПС и његове “борбене псеудокомите” за графите мржње у Пљевљима када се сазнало ко је то урадио? Зашто није упутила извињење епископима, литијском народу, Кривокапићу, Абазовићу, Бечићу и лидерима партија опозиције што су били брутално медијски и политички сатанизовани за нешто што нема везе с њима? При чему су понеки од набројаних морали скрушено “клечати у Пљевљима” да им се потом читав регион смијао како су намагарчени?!

Дакако, јасно је да су Сребреница и наводни четници једино што је остало неталентованим ДПС апаратчицима и њиховом опскурном шефу да пале и узбуњују мањинске народе. То што је Бошњачка странка у тој одвратној причи медијског паљења Бошњака била важни фактор није нимало чудно јер је познато да су им “џепови пуни ораха”. Наиме, мало који њихов функционер није „оседлан компромитирајућим материјалима“ о малверзацијама док су били државни фактори због чега их ДПС држи у шаци да раде против сопственог народа.

На другој страни, ДПС и његови политички сателити тврде како су прави заштитници Црногораца!?

То је интересантна теза ако се зна да их никад није интересовао масакр црногорских резервиста у Лори нити 27.028 Црногораца протјераних са Космета од стране албанских терориста.

Такве опскурне ликове које не интересује страдање сопственог народа сада одједном интересује Сребреница и четници!?

Вјероватно желе да им „читав свијет“ повјерује да их интересују Сребреница и страдање Бошњака док им се уједно фућкало и фућка за страдања Црногораца у последњим грађанским сукобима на Балкану, при чему је посебно скандалозан њихов однос према ужасним страдањима Црногораца у сплитском мучилишту Лора и на Космету!?

Дакако, интересује их Сребреница али условно: лицемјерно и лажно само као повод за дизање медијске прашине и прављење режираних конфликата у Црној Гори на националној и вјерској основи.

У коначници, све то их интересује само због тога што су изгубили позиције и корита која су себи пунили до преливања, па осијећају да им све брже измиче тло под ногама гдје би у евентуалну провалију са собом радо одвукли и државу и народ у цјелости. Укратко, послије њих потоп!

Немоћ новог режима да се одупре лударању медија бившег режима
На другој страни нови режим, који чине Влада и партије власти, не могу да се одупру овом лударању медија шефа бившег режима јер немају информативну дубину.

Немају медије, ПР стручњаке нити искусне људе уз себе који су за неколико деценија личног ангажовања показали да се умију ефикасно борити у информативној арени са злом прошлог режима.

Немају их јер нису брзи, логични и одлучни, па ни заинтересовани за оне који су им неопходни у садашњим и наступајућим оштрим медијским биткама.

Шеф бившег режима и сада има медије и неограничени број новинара и интелектуалаца у Црној Гори и изван ње, у читавом региону, који свакодневно туку по новом режиму немилице и брутално.

Сви они су одлично ухљебљени и енормно плаћени на разне начине.

Апсурд је да нови режим те јастребове бившег режима и даље плаћа кроз националне пензије и финансирање ФЦЈК, који је факултет за окупљање и обликовање нових носилаца мржње по неонацистичком калупу, што је невјероватно.

А на другој страни као да упорно тражи да му јавност и даље помаже радећи на мобу као да је садашњи режим у опозицији а не на власти.

Да сви баце послове од којих живе те да одвајају драгоцијено вријеме за наставак медијске туче против полуђелих чауша бившег режима и то бесплатно, јер неко мисли да је то исправно!? Елем, када се ствари објективно и крајње неутрално осмотре све су прилике да је проблем информативне инфериорности нове власти управо у начину њеног размишљања и дјеловања. Нови чиниоци власти просто не схватају ниво опасности која им пријети од информативног смећа које се сваког дана обрушава на њихове главе у неограниченим количинама.

Немају тај основни политички инстинкт самоодржања који би их натерао да раде другачије а то јавност од њих очекује. Као да живе у неким илузијама с крајње погрешним претпоставкама о политици која је врло озбиљна информативна дјелатност и то првог ранга. Нови режим власти сада само трепће и нијемо посматра шта се дешава: без ропца, без трзаја и без адекватног одговора.

Можда им је неко одузео будилнике па су преспавали битне моменте везане за сопствени опстанак не схватајући да се побједом на изборима вампир није успокојио.

Најновији чланци

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...

Хоће ли се муслимани покајати: У Сарајеву убијено 3000 Срба, четвртина на кућном прагу, у граду преко 100 логора за Србе!

Извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године званично је објављен на сајту Републичког центра за истраживање...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

”Не кос’, драги, траву покрај Саве, покосићеш моје очи плаве”!

Пише: Д. Бокан Она је, та наша непозната сународница, оставила запис на зиду система јасеновачких конц-логора, који гласи: ”Не кос', драги, траву покрај Саве, Покосићеш моје очи...