Насловна Почетна ДЈЕЦА МОНТЕНЕГРА, МОДЕРНО И СЕКУЛАРНО: Тиранију скратили са 33 на три године!

ДЈЕЦА МОНТЕНЕГРА, МОДЕРНО И СЕКУЛАРНО: Тиранију скратили са 33 на три године!

Пише: Иван Милошевић

Борба за модерну и секуларну Црну Гору једнаких шанси за све остаје моја мисија, коју ћу наставити са пуно страсти и посвећености, упркос опструкцијама са разних адреса”, поручио је Данило Маруновић за Аналитику, цитирајући Његошев стих: „Ал’ тирјанству стати ногом за врат, то је људска дужност најсветија“.

Чуј! По младом монтенегринском јуноши они који не мисле као он су примитивни и опсједнути религиозним демонима. Хоће Црну Гору да претворе у теолошку државу и да владике завладиче као предсједнике општина, села, државе… Ни по чему не препознајем Монтенегрине маруновићевског типа да су модерни и секуларни. Док је Мило владао 30 година ни слово нијесу проговорили око тирјанства, антимодерности и секуларности. Мило је владао као да је Бог отац и по томе смо били мега квазитеолошка држава, што се тешко може подвести под термин модерности. Уз то је допуштао да сви имају подједнаке шансе, али под условом да су у ДПС-у! За остале није било ни мрвица.

О Миловој диктатури и тирјанству није потребно трошити ријечи, све смо сви видјели и осјетили на својој кожи. У то вријеме маруновићевски типови ни гласа нијесу пуштали, радили су што су хтјели и угађали тиранину у сваком погледу. Писали су му оде, за то добијали награде и позамашне апанаже. Тада је све било модерно и секуларно и демократија је цвјетала у сваком дому! 

Јесте да типови маруновићевског типа и нијесу много битни, али донекле је занимљива идеологија Милових дворских службеника. Они данас критикују нову власт за понашање и политичку праксу која је иста као у вријеме ДПС-а!  Међутим, тада је она била модерна и секуларна, а данас је примитивна и демонска!

ДПС-у и Милу се мора признати да су код једног дијела младих људи, они себе називају интелектуалцима и слободним људима, усадили идеју аутентичне и искључиве Црне Горе у којој је Мило бог и батина! Све што је ван тога за њих је пропаст свијета и црногорског вијека! И типови маруновићевског типа изгледа да у то искрено вјерују и у складу са тиме се понашају! Кукају за Милом као за модерним секуларним владаром и вајним демократом иако је Он био све друго, само не то! Чудна сорта, истина! 

Жао ми је тих младих људи! Умјесто да након политичких промјена и побједа изојеваних на гласачким мјестима отворе очи и суоче се са тродеценијском диктатуром бившег режима, они су затворили очи и вратили се у крило великог вође, да тамо спавају и сњају снове о томе како је некада било, а данас није! 

Како пролази вријеме типови маруновићевског типа не схватају или неће да схватају да су промјене власти нужне, да понекад доносе бољитак, а некада не, али да се власт мора мијењати. Што чешће, то боље! По њиховом, све је у Црној Гори стало након што је ДПС изгубио власт и од тог времена они рачунају почетак антимодерног и демонима опијеног свијета. Жао ми је тих типова, а не знам ни што да их жалим! Нијесу мали, па ко им је крив што неће да мисле својом главом, а не главом Мила која им каже да све у Црној Гори однесоше Срби и преселише у Мали мокри луг или на Бежанијску косу! Мућните главом, окрените плочу, можда тада уистину постанете модерни, секуларни и слободни!

 

Најновији чланци

ПОВРАТАК НА СТАРО, ДПС ПРЕПОЗНАО ТЕРЕНЦЕ ЗА ПОПИС: Својима брдо пописница, осталима десетак – послати у села и планине!

ДПС у општинама Бијело Поље и Бар врши жестоке опструкције пописа. Данас су пописивачи који нису током владавине Мила Ђукановића били "препознати на терену",...

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...