Насловна Почетна ДФ: Подржали смо премијера да сачува устав, синоћ припреман државни удар, многи...

ДФ: Подржали смо премијера да сачува устав, синоћ припреман државни удар, многи полицајци отказали послушност!

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера ДФ-а саопштио је на прес конференцији да су касно синоћ контактирани од стране премијера Кривокапића, како би се консултовали око дешавања на Цетињу, гдје им је pремијер рекао да је у току државни удар и да су многи полицајци отказали послушност.

Имали смо једну акцију која је каснила, али која је дала добар резултат, рекао је Мандић.

Он је казао да је премијер позвао њега и Милана Кнежевића, наводећи да су биле неопходне шире консултације.

-Кнежевић и ја смо рекли да мора да се омогући устоличење Јоаникија на Цетињу, да је направљен низ пропуста, рекао је Мандић.

Истакао је да су премијеру поручили да су спремни да прихвате одговорност као што има сваки члан Владе за такву одлуку, без обзира на раније несугласице.

Све што би се десило приликом устоличења на Цетињу, дијелимо подједнако одговорност са челницима Владе, рекао је он.

Он је нагласио да је догађаје на Цетињу организовао Мило Ђукановић.

Сад имамо ситуацију да онај који је то осмислио, да га нигдје не видимо, него даје изјаве да је предсједник свих грађана и дистанцира се од људи људе које је позвао да то раде, како би заштитио политичку каријеру, рекао је Мандић на конференцији за медије.

Он је истакао да се завршила сједница клуба ДФ-а те да у име свих чланова честита устоличење митрополиту Јоаникију, наводећи да су као политички савез тражили да се поштује законитост у овој земљи.

Мандић је рекао да им данас није лако као политичкој организацији:

„Ми смо срећни због овога на Цетињу јер смо пролазили кроз све то. Полиција има највећу одговорност“.

Милан Кнежевић (ДНП) рекао је да је данас поражена држава и да нико не треба да се осјећа побједником.

Нити ми вјерници који смо били за устоличење јер нисмо присуствовали устоличењу, нити грађани који су били против устоличења протестујући противно закону о јавним окупљањима и уставном поретку, рекао је Кнежевић.

Истакао је да му је жао што је прије неколико дана турски предсједник дочекан уз почасти а митрополит Јоаникије и патријарх Порфирије морали доћи хеликоптером и “прескачући барикаде”.

Недјељама уназад имамо најаве незаконитог окупљања почев од Вељовића, преко Мила Ђукановића, Душка Марковића, клуба ДПС-а, да би јуче доживјели да на све елементе државног удара дођу СДТ Миливоје Катнић, Ђукановић, Вељовић, читав клуб ДПС-а са коалиционим партнерима”.

Он је питао како је Катнић знао да му треба гас маска са којом је виђен на Цетињу, ако није са поменутим људима планирао рушење уставног поретка. Кнежевић је казао да је требало послушати став ДФ-а да се спријечи окупљање које би имало за циљ рушење државног поретка.

Он је казао да су на састанку у послепоноћним сатима са Кривокапићем дали јасну подршку премијеру да обезбиједи све што му Устав гарантује да дође до устоличења митрополита у Цетињском манастиру.

Био је државни удар унутар структура Владе које су одбиле послушност”.

Најновији чланци

И од Хрвата има горих или поводом једне слике: Зековић крије Мила, остали да клече због Дубровника!

Пише: Иван Милошевић Понекад ти се чини да од Хрвата нико ниже не може да падне, али изгледа да може. Александар Зековић, некадашњи полицијски надзорник,...

Приче за малу дјецу: Политичког утицаја на РТЦГ неће бити!

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић истакла је да је Јавни сервис стуб демократског друштва и да мора остати независан и...

Други о нама, српски војник: Храбар, слави славу и у рову!

Просечан српски војник имао је 26 година, али је због тешког живота на селу, а нарочито услед ратних околности, деловао старије од својих савезничких...

Алекса Бечић: Овакво стање не одговара никоме!

Предсједник Скупштине Алекса Бечић је казао да очекује наставак дијалога који је започео премијер Здравко Кривокапић. Истакао је да овакво стање не одговара никоме. Одговарајући...

Света Петка у Канади: Прослављена слава огранка СНО „Павле Ђуришић“!

Овогодишња слава огранка ”Павле Ђуришић” из Кичинера, Ватерлу, Света Петка обележена је у недељу 24. октобра у цркви Светог Ђорђа. Славски обред служио је свештеник...