Насловна Почетна ДФ: Оборићемо Владу уколико се у септембру не усвоји Закон о попису!

ДФ: Оборићемо Владу уколико се у септембру не усвоји Закон о попису!

Из Демократског фронта (ДФ) поручили су да ће, уколико у септембру не буде усвојен Закон о попису и он до краја године не буде спроведен у складу са Уставом и Законом срушићети Владу Здравка Кривокапића. За годину дана нове власти, како су казали , нијесмо добили ништа. Оцијенили су да се Црна Гора од 30. августа вратила 10 година уназад.

Шеф посланичког клуба тог савеза Славен Радуновић је на конференцији за новинаре, поводом године од парламентарних избора, казао да се на случају „мајбах“ најбоље види до каквих је промјенама дошло за годину дана. Он је додао да није изгласан ни закон о попису.

-Попис је законска обавеза. На сваки начин се та обавеза опструира од стране људи који су на крилима оних који су жељели да се изјасне о томе дошли на власт, казао је Радуновић.

Он је поручио премијеру Кривокапићу да ће, ако се у септембру не појави у Скупштини Прелог закона о попису ДФ оборити владу.

Неће владати ДПС, али ни ова влада која не спроводи основне законске обавезе. Мене је страх да ДПС неће хтјети да гласа против владе Здравка Кривокапића. Срушићемо Владу са свима који то буду хтјели, казао је Радуновић.

Он је устврдио и да Темељни уговор неће бити потписан.

-Јер је он измијењен у тој мјери да се не може потписати, казао је Радуновић.

Он је додао и да је премијер заказао побједу коалиције у државној вили и на прославу позвао само једног члана ДФ-а али, како је казао и велики број чланова ДПС-а.

Говорећи о запошљавању по дубини, Радуновић је устврдио да највећи број функција у структурама власти у Црној Гори и данас држи ДПС те да су своје људе запослили и Демократе и УРА у истом проценту као ДФ.

-То је једини позитивни корак. Људи који су ушли у одборе су најбољи дио ове власти, откривају велике преваре а бивају кажњени. Посљедњи случај Црногорске пловидбе, казао је Радуновић.

Шеф посланичког клуба ДФ-а казао је да су очеливали више, а како је додао, нијесмо добили ништа.

-Добили смо Резолуцију о сребреници као први Парламент у региону. То је инаћење са највећим бирачким тијелом ове коалиције, казао је Радуновић.

Да није дошло до правих промјена, додаје Радуновић, види се и у случају пуштања да се бране са слободе осумњчени у случају запљене 1,4 тоне кокаина у Зети.

-Никада се неће сазнати ко су наручиоци посла јер се експерти баве се стварима за које немају људе који знају да се тиме баве, казао је Радуновић.

Један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић додао је годину након историјске пробједе треба да се питамо ко је побиједио а ко изгубио 30. августа.

Питамо се ко је побиједио 30. августа јер ако имао чињеницу да је премијер најавио прославу од средстава пореских обвезника а позивајући све оне који су урадили све да коалиција За будућност Црне Горе не побиједи 30. августа, позвао је скоро читав ДПС а није звао оне који су га довели на власт, казао је Кнежевић.

Нажалост, како је истакао, Црна Гора се од 30. августа вратила 10 година уназад.

Ушли смо у нове тензије, нове подјеле, и тржимо да дође до корјенитих промјена јер начин на који кривокапић води владу оде ка амбису, казао је Кнежевић и још једном поручио премијеру да уколико не ће, у колико не буде Закона о попису и он се не спроведе у складу са Уставом и законом срушити његову владу.

Најновији чланци

Приче за малу дјецу: Политичког утицаја на РТЦГ неће бити!

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић истакла је да је Јавни сервис стуб демократског друштва и да мора остати независан и...

Други о нама, српски војник: Храбар, слави славу и у рову!

Просечан српски војник имао је 26 година, али је због тешког живота на селу, а нарочито услед ратних околности, деловао старије од својих савезничких...

Алекса Бечић: Овакво стање не одговара никоме!

Предсједник Скупштине Алекса Бечић је казао да очекује наставак дијалога који је започео премијер Здравко Кривокапић. Истакао је да овакво стање не одговара никоме. Одговарајући...

Света Петка у Канади: Прослављена слава огранка СНО „Павле Ђуришић“!

Овогодишња слава огранка ”Павле Ђуришић” из Кичинера, Ватерлу, Света Петка обележена је у недељу 24. октобра у цркви Светог Ђорђа. Славски обред служио је свештеник...

И то може: Марина Абрамовић добила награду Вучића!

Поводом 140 година дипломатских односа Америке и Србије, у срцу Менхетна у Њујорку на свака три минута приказиван је спот од 16 секунди, у...