Насловна Политика ДФ Демократама: Од када је 14 веће од 27?

ДФ Демократама: Од када је 14 веће од 27?

Демократски фронт саопштењем се обратио Демократама, у коме их пита да ли имају „бар мало образа у оваквој политици или се сви морамо црвенити од њихових црвених кравата и понеког вишка блискости међу омиљеним посланицима”?

Управо таква врста понашања је за последицу имала да данас они ништа друго и не раде, осим што бране Бечићеву фотељу. Хвале себе толико непристојно да човјеку постане непријатно то слушати, а најновија весела пјесма о Алексиној улози као „кључног фактора стабилности у Црној Гори” је само једна у низу изјава без покрића. Како је за стабилност ове земље важније 14 посланика који подржавају Алексу и Здравка од 27 посланика који траже да се испоштују правила демократије – истиче се у саопштењу ДФ-а.

Како наводе из овог политичког савеза, демократија је оно што обезбјеђује стабилност Црне Горе, а нестабилност је кад мањина или појединац не поштују вољу већине.

Како то објашњавају својим пролазним западним дипломатама и, још више, како им они у то тако лако повјерују, осим ако ови Бечићеви не пишу шта би њихови гости вољели чути, а то је да постоји само једна политика, једна странка са више имена и један вођа, без обзира како се звао, Здравко, Мило или Алекса, којег увијек чека спреман глисер за заштиту у Цавтату, како је јавност обавијестио бивши амерички амбасадор Монтгомери – поручују из Демократског фронта.

Из ДФ-а наводе да се читаво ово свакодневно „трабуњање”, своди само на једну једину ствар, како оправдати да њих 14 имају више права него преосталих 27, и чиме то, рецимо, омиљени посланик Алексе Бечића заслужује било које право више од других посланика парламентарне већине.

Из ДФ питају да ли је то зато што „кад Алекса крене кући с посла, он му носи фотељу како би и тамо могао да буде предсједник?

Све се види, наш Алекса, и „ако лаже коза, не лаже рог”. Када помињете Светозара Маровића, било би веома одговорно да поменете и Душка Кнежевића. Не можемо никада заборавити разговор ове двојице људи уочи избора 30. августа када су многим гласачима ДПС-а објаснили начин како је функционисао режим Мила Ђукановића и тиме помогли да се неки од њих ослободе Ђукановићевог утицаја. Уосталом, ви сте, а не ДФ, од Светозара Маровића преузели комплетан програм који је писао за ДПС и одрекли се принципа партије која вам је била стил и начин живота – наводи се у саоптшењу.

Из ДФ-а поручују да Андрији Мандићу није била потребна никаква помоћ око сумњивог магистарског рада, ни финансијска подршка за политичко дјеловање, и не дугује лично никоме ништа, а да ли је Алекси и Демократама нешто требало од Душка Кнежевића, нека они одговоре.

И на крају, упућујемо вам искрен позив да устанете из фотеље, службених аутомобила и авиона, одрекнете се сарадње са ДПС-ом и са парламентарном већином договорите излазак из ове кризе, поштујући правила демократије – закључују из ДФ-а.

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...