Насловна Политика ДФ Даниловград: Локални ДПС у хаосу, пензионери неће у пензију, увести принудну...

ДФ Даниловград: Локални ДПС у хаосу, пензионери неће у пензију, увести принудну управу!

Демократски фронт (ДФ) Даниловграда саопштио је да та партија неће присуствовати предстојећој сједници општинског парламента јер, како су истакли, не желе да дају легитимитет и учествују у нелегалном избору новог предсједника Општине Даниловград.

-Након противправног и противуставног одлагања локалних избора, чији заказани датум одржавања је још увијек упитан, јер се помиње ново одлагање, општине, у којима су избори морали да се одрже у овом временском периоду, улазе у зону, не само техничког, већ и нелегалног функционисања, казали су из ДФ-а.

Сматрају да је правно неутемељено и нелегитимно „да такви локални парламенти, чији је мандат истекао, или је при истеку, бирају градоначелнике, и то у пуном мандату од четири године“.

-У Даниловграду је додатни проблем што очигледно постоји и селективна примјена законских прописа, који се односе на стицање услова за пензију. Тако је предсједница Општине поднијела оставку (иако невољно) на ту функцију, на основу одлуке Министарства јавне управе, због навршених 66 година старости. С друге стране, предсједник Скупштине општине је то требало да учини још прије три године, јер је тада напунио 67 година, и по тадашњим законским одредбама стекао услов за пензију, уколико за њега уопште важи тумачење Министарства јавне управе, које се прије неки дан и у његовом случају појавило у медијима, казали су из ДФ-а.

Предсједник Скупшине је, како наводе, по свему судећи „ипак имао боље дилове и везе у врху ДПС-а у односу на г-ђу Ковачевић, те су њега годинама штитили и протежирали, док су г-ђу Ковачевић, упркос њеној апсолутној лојалности ДПС интересној групацији, олако жртвовали, када су процијенили да им више није потребна“.

Незаконитости у локалном парламенту ту, наравно, не престају, па је на прошлој сједници Скупштине општине, на примјер, разрјешаван предсједник Општинске изборне комисије, који је прије тога (под притиском) већ био поднио писану оставку, рекли су из ДФ-а.

Позивају надлежне институције да што прије распусте локалну власт у Даниловграду, уведу принудну управу, те да се изабере одбор повјереника, који ће до наредних локалних избора управљати Општином.

Позивамо, такође, надлежне да се што прије распишу локални избори како би се изашло из стања правног хаоса и противправног функционисања на општинском нивоу. Локални избори су ургентно потребни и како би се коначно ДПС послао у политичку прошлост, те увео ред и започео свеобухватни друштвени, привредни, економски и културни опоравак општина које су под ДПС управом осиромашене, презадужене и доведене на ивицу опстанка, казали су из ДФ-а.

Најновији чланци

video

БЕОГРАД: Концерт Пелагеје Сергејевне Ханове!

Чувена руска вокална уметница Пелагеја наступила је у недељу увече пред београдском публиком на Тргу Републике. Концерт је почео у 20 часова а поред...

Другосрбијански Београд: На „Клуб фесту“ забрањен концерт „Византа“, српског рок бенда из Никшића!

Православни српски рок бенд ВИЗАНТ из Никшића у петак је требало да наступи у Београду у „Клуб Фесту“ после више од једне деценије. Теме...

Грађански активисти на ДПС задатку: Суверенисти разочарани, сједе кући, Љиљана у Милово име зове (тјера) на изборе!

Невјероватно! Три деценије диктатуре, распродаје Црне Горе, довођење грађана на просјачки штап, увођење свађа и у обичне породице и међу пријатељима, а поједини грађански...

БЕЛИ ДВОР: Концерт „Љубав“ у извођењу „БеоБалета“!

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су синоћ у Краљевском Двору домаћини гала концерта „Љубав” у извођењу дечијег хора БеоБалет, који је другу...

Вечерас у Андријевици: Представљање књиге „Благоје Јововић, српски херој у вучјој јазбини“!

Удружење српских књижевника у отаџбини и расејању за Црну Гору из Андријевице оргнизује промоцију књиге "Благоје Јововић-српски херој у вучјој јазбини",ауторке Марије Јововић, кћерке...