Насловна Политика ДФ Даниловград: Локални ДПС у хаосу, пензионери неће у пензију, увести принудну...

ДФ Даниловград: Локални ДПС у хаосу, пензионери неће у пензију, увести принудну управу!

Демократски фронт (ДФ) Даниловграда саопштио је да та партија неће присуствовати предстојећој сједници општинског парламента јер, како су истакли, не желе да дају легитимитет и учествују у нелегалном избору новог предсједника Општине Даниловград.

-Након противправног и противуставног одлагања локалних избора, чији заказани датум одржавања је још увијек упитан, јер се помиње ново одлагање, општине, у којима су избори морали да се одрже у овом временском периоду, улазе у зону, не само техничког, већ и нелегалног функционисања, казали су из ДФ-а.

Сматрају да је правно неутемељено и нелегитимно „да такви локални парламенти, чији је мандат истекао, или је при истеку, бирају градоначелнике, и то у пуном мандату од четири године“.

-У Даниловграду је додатни проблем што очигледно постоји и селективна примјена законских прописа, који се односе на стицање услова за пензију. Тако је предсједница Општине поднијела оставку (иако невољно) на ту функцију, на основу одлуке Министарства јавне управе, због навршених 66 година старости. С друге стране, предсједник Скупштине општине је то требало да учини још прије три године, јер је тада напунио 67 година, и по тадашњим законским одредбама стекао услов за пензију, уколико за њега уопште важи тумачење Министарства јавне управе, које се прије неки дан и у његовом случају појавило у медијима, казали су из ДФ-а.

Предсједник Скупшине је, како наводе, по свему судећи „ипак имао боље дилове и везе у врху ДПС-а у односу на г-ђу Ковачевић, те су њега годинама штитили и протежирали, док су г-ђу Ковачевић, упркос њеној апсолутној лојалности ДПС интересној групацији, олако жртвовали, када су процијенили да им више није потребна“.

Незаконитости у локалном парламенту ту, наравно, не престају, па је на прошлој сједници Скупштине општине, на примјер, разрјешаван предсједник Општинске изборне комисије, који је прије тога (под притиском) већ био поднио писану оставку, рекли су из ДФ-а.

Позивају надлежне институције да што прије распусте локалну власт у Даниловграду, уведу принудну управу, те да се изабере одбор повјереника, који ће до наредних локалних избора управљати Општином.

Позивамо, такође, надлежне да се што прије распишу локални избори како би се изашло из стања правног хаоса и противправног функционисања на општинском нивоу. Локални избори су ургентно потребни и како би се коначно ДПС послао у политичку прошлост, те увео ред и започео свеобухватни друштвени, привредни, економски и културни опоравак општина које су под ДПС управом осиромашене, презадужене и доведене на ивицу опстанка, казали су из ДФ-а.

Најновији чланци

Погубна црногорска култура. Ниједан истакнути културни стваралац није Србин!

Из Министарства културе и медија Црне Горе најавили су да ц́е размотрити могућност да се измијени Уредба о критеријумима и начину додељивања статуса истакнути...

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...