Насловна Политика ДФ: Да ресетујемо односе парламентарне већине од 30. августа, па да спашавамо...

ДФ: Да ресетујемо односе парламентарне већине од 30. августа, па да спашавамо што се може!

ДФ сматра да излаз из кулминирајуће кризе треба тражити у моделу ресетовања односа парламентарне већине од 30. августа и странака мањинских народа, како би кроз формирање техничке Владе били створени предуслови за припрему и организовање пријевремених парламентарних, предсједничких и локалних избора, поручили су из Демократског фронта.

ДФ је, како се наводи, од првог дана формирања Владе Дритана Абазовића јасно саопштио да је “она осуђена на пропаст, и да је било само питање дана кад ће њени актери прогласити сопствени крај”.

Јучерашњом сједницом Владе и дефинитивно је крахирала политика недобронамјерног мијешања страних амбасада у процесе избора Владе Црне Горе. Овог пута се у распаду друге амбасадорске Владе отишло чак даље него приликом урушавања прве, Кривокапићеве, саопштили су из ДФ.

Из ДФ подсјећају да је јуче црногорска јавност била суочена и са озбиљним оптужбама Абазовића да је, “министар одбране и координатор свих служби безбједности, Рашко Коњевић, наручио његово убиство”.

Уколико томе додамо и раније оптужбе премијера Абазовића да су неки министри и посланици, који подржавају ову Владу, повезани са криминалним клановима, онда је више него јасно да се само чекала прва прилика да се јавност обавијести како је Абазовићева Влада завршила свој рад. И добро би било да се још ових пар сједница, које су им преостале, Абазовић и министри врате на модел рада Здравка Кривокапића и његовог одржавања сједнице Владе путем вајбер групе. Јер, ако овако наставе, не искључујемо ни могућност да ће бити рањених на сљедећем њиховом виђењу, додају из тет коалиције.

Према њиховим ријечима, свакоме је јасно, и да није било потписивања ТУ, да би се ова Влада, формирана, како наводе, “од стране појединих међународних адреса, а на конструкционој грешци непоштовања воље већине и демократских принципа, свакако распала и прије истека 100 дана”.

ДФ сматра да излаз из кулминирајуће кризе треба тражити у моделу ресетовања односа парламентарне већине од 30. августа и странака мањинских народа, како би кроз формирање техничке Владе били створени предуслови за припрему и организовање пријевремених парламентарних, предсједничких и локалних избора. Поучени досадашњим лошим искуством, за све будуће процесе у Црној Гори било би важно да овдашњи политички чиниоци све одлуке доносе у властитој кући, и да не траже „помоћ” било које иностране адресе, иначе нам нема спаса, закључују из ДФ.

Најновији чланци

Погубна црногорска култура. Ниједан истакнути културни стваралац није Србин!

Из Министарства културе и медија Црне Горе најавили су да ц́е размотрити могућност да се измијени Уредба о критеријумима и начину додељивања статуса истакнути...

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...