Насловна Почетна ДФ Будва: Демократе умјесто грађана изабрали ДПС!

ДФ Будва: Демократе умјесто грађана изабрали ДПС!

-Данашњим бојкотовањем сједнице скупштине општине Будва формирана је нова коалиција у Будви коју чине Демократе, ДПС, СНП, ПРАВА и УРА. Још једном унижен је представнички дом грађана јер након квазисвечане сједнице која је јуче одржана јасно је да су се Демократе удружиле са ДПС-ом и да дјелују сихронизовано са мањим партијама као својим сателитима, саопштено је из Демократског фронта Будва.

Они додају да је сједница сазвана на иницијативу Клуба одборника “Марко Бато Царевић – За будућност Будве” на основу које је Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија наложило предсједнику СО Будва да сазове сједницу по хитном поступку са једном тачком дневног реда – Предлог рјешења о разрјешењу и именовању предсједника Одбора за избор и именовање.

Поступањем министарства се институционално потврдило да су Крсто Радовић и одборници Демократа кршили закон у континуитету и извршили насилну блокаду рада парламента, због чега би Радовић да има минимум моралне и политичке одговорности морао моментално да поднесе неопозиву оставку, додају у саопштењу.

Демократски фронт је већ одавно саопштио став да Крсто Радовић нема легитимитет да предсједава скупштином, али у циљу превазилажења актуелне политичке ситуације и због интереса грађана дошли смо на сједницу чија је једина тачка дневног реда била предлог клуба одборника Демократског фронта. Такође, од стране коалиционих партнера је саопштено да исти треба да поднесе оставку што значи да 21 одборник тренутно тражи од Радовића да поднесе оставку. Бојкотом сједнице одборници Демократа су показали непоштовање према грађанима и потврдили да Радовић нема њихову подршку. Очигледно је исти постао непожељан по Демократе и тражи се начин да се непријатна истина саопшти како њему тако и црногорској јавности.

Јучерашња и данашња сједница су показале да је у Будви на помолу нова парламентарна већина и ново прекрајање изборне воље грађана – казали су из ДФ будва.

Након свечане сједнице на којој су присуствовали са одборницима ДПС, данас су одборници из редова Демократа, и три одборника “џаковићи” који су прелетјели са наше листе, урадили исто што мјесецима раде њихови нови коалициони партнери из Демократске партије социјалиста и одлучили да бојкотују локални парламент и на тај начин наставе да држе град у насилној блокади. Ова ситуације је идентична оној са прољећа 2020. године када су Демократе преко Црногорске и ДПС извршиле насилну промјену власти а после су обмањивали јавност И прали руке од свега. Тај покушај преваре грађана им није пошао за руком што је потврђено изборним резултатом па неће ни овога пута јер након свих непочинстава које су урадили исти неће моћи да освоје ценсус на следећим изборима.

Ми у Демократском фронту у потпуност разумијемо незадовољство грађана Будве политичком ситуацијом и сада је потпуно јасно да искључиви кривци долазе из редова Демократа, потпомогнути ДПС-ом и “џаковићевцима” који бојкотом парламента онемогућавају доношење одлука од круцијалног значаја за функционисање града – додају у саопштењу.

Данашњим бојкотом срушена је скупштина као представничкли дом грађана због чега нећемо моћи да усвојимо позитиван ребаланс буџета који безмало износи 11,6 милиона еура као ни буџет за 2022. годину. Такође нећемо моћи да усвојимо План инвестиционих активности И бројне друге одлуке које су у интересу грађана. Демократе су данашњим бојкотом дефинитивно показале да су између интереса грађана и интереса ДПС изабрали ДПС, закључују из ДФ Будва.

Најновији чланци

Изложба: Знаменити Срби Далмације!

Симо Матавуљ, Сава Бјелановић, Глигорије Возарић, Руђер Бошковић, Герасим Зелић, Серфан Кнежевић само су нека од знаменитих имена која потичу из Далмације. На њих...

Неђељко Рудовић: Ко ћутка новинаре, зло мисли друштву!

-Финансијска одрживост медија, нелојална конкуренција, социјални положај новинара и услови за њихов рад, снажење уређивачке независности Јавног сервиса и дефинисање модела за заштиту Јавног...

Полемике: Вјеронаука на раскрсници!

Веронаука је део образовног система Србије већ 20 година, али још није решен њен статус формално, а ни правно. Нису се смириле ни расправе...

Владимир Јагличић: Скелети (поводом комунистичких злочина у Крагујевцу)!

Скелет на периферији. Скелет поред Језера. Скелет на прагу куће. Поред самог хотела. Где год закопаш: скелет: као да се помера, један једини, и смрт га није...

Бучни Срби и британски војник Пич: Мацоле и сјекире или Дејтон 2!

У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да...