Насловна Почетна Демократе се обрушиле на ДФ, Зоран Лакушић јасан: Јосип Ђурашковић, ваш...

Демократе се обрушиле на ДФ, Зоран Лакушић јасан: Јосип Ђурашковић, ваш кадар, смијењен због нерада и бројних злоупотреба!

Предсједник Одбора директора Регионалног водовода Зоран Лакушић казао је да је одлука о смјени Јосипа Ђурашковића са функције директора јединствен став свих чланова борда који су учествовали у раду јучерашње сједнице. Поручио је, реагујући на јучерашње саопштење Демократа, да је Ђурашковић смијењен због „нерада и злоупотребе службеног положаја“, а не зато што је кадар те странке.

-Улогу предсједника Одбора директора нијесам схватио као испуњавање било чијих налога, а посебно ускостраначких, већ као савјесно извршавање задатака у цију чувања и заштите интереса компаније на чијем се челу налазим, а самим тим и државних интереса. Одлука о смјени господина Јосипа Ђурашковића настала је као јединствен став свих чланова Одбора директора који су учествовали у раду сједнице. Зато сам у најмању руку зачуђен реаговањем Демократске Црне Горе на смјену извршног директора Јосипа Ђурашковића, при чињеници да су све вријеме ћутали на оптужбе које су у јавности саопштаване о злоупотребама службеног положаја које је чинио на штету Регионалног водовода и нарушавања међуљудских односа у колективу, саопштио је Лакушић.

Зоран Лакушић

Казао је како су Демократе користиле Регионални водовод као полигон за „запошљавање жена“ истакнутих функционера те странке.

Ваш кадар је смијењен од стране Одбора директора због нерада и злоупотребе службеног положаја, а не што је Демократа. Тиме ће се бавити Специјално државно тужилаштво, што сам вас писмено и лично упознао у вашим страначким просторијама. Да се не ради о било каквом политичком процесу говори чињеница да је за в.д. извршног директора био предложен ваш истакнути и уважени члан, запослен у Регионалном водоводу, што је он и прихватио, да би касније одустао и захвалио се на предлогу. Сједницу Одбора директора сам сазвао хитно на захтјев министарке Ане Новаковић Ђуровић да се преиспита рад вашег кадра. Да је Ђурашковић на путу нико у Одбору директора није био упознат, нити је за тај службени пут тражио одобрење Одбора директора. Смјену су тражили и то јавно због злоупотреба и запослени у Регионалном водоводу, што сте такође упознати. И због тога што сте Регионални водовод искористили као полигон за запошљавање жена ваших истакнутих функционера, додаје Лакушић у реаговању.

Поручио је да Црној Гори требају стручни и одговорни кадрови на свим нивоима.

Увлачењем у овај случај странака и све ово доводити у везу са актуелном политичком ситуацијом схватио сам као недостатак аргумената за одбрану од конкретних злоупотреба њиховог штићеника. Уколико било ко од вас има било који аргумент који говори о мојим злоупотребама у вези са радом у Регионалном водоводу добро би било да јавно саопшти. Сводити на терен политике и политичке припадности смјену једног неуспјешног директора,ма о коме се радило, у најмању руку није коректно. На крају, вјерујем да сви који мисле добро Црној Гори једном морају да схвате да Црној Гори требају стручни, одговорни и високо морални кадрови на свим нивоима којима страначка заштита неће бити покриће за незнање и самовољу, закључио је Лакушић.

Најновији чланци

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...

Јадна Србија, ДП „Пламен“ и Александар Новаковић: Рехабилитација социјализма или нови слајдови Брозове слике четника!

"Друштвени покрет Пламен је социјалистичка иницијатива за стварање радничке партије 21. века. Званично је основана 7. 11. 2021. године и регистрована у АПР-у 6.12....