Насловна Политика Демократе предлажу УРИ: Прекините са триковима, кажите да сте нашли нове партнере!

Демократе предлажу УРИ: Прекините са триковима, кажите да сте нашли нове партнере!

Скупштина ће одлучивати о Тужилачком савјету када се утврди листа кандидата и када исту потврди актуелна парламентарна већина, а не нека нова већина са ДПС-ом, поручиле су Демократе у реаговању на саопштење ГП УРА.

Прекините више са триковима, подметањима и опструкцијама реконструкције Владе или нам отворено кажите да сте нашли нове партнере, наводе Демократе у одговору.

Посланик Демократа Зденка Поповић реаговала је на саопштење Посланичког клуба “Црно на бијело”, који је позвао предсједника Скупштине Црне Горе Алексу Бечића да хитно сазове сједницу Парламента са првом тачком дневног реда – изгласавање Тужилачког савјета.

Колеге из УРА настављају са јефтиним медијским триковима, врло сличним триковима ДПС, у којима се информерски манипулише и подмеће, наводи Поповић у изјави за медије.

Она каже да Скупштина на пленарном засиједању не може расправљати и одлучивати о избору чланова Тужилачког савјета без утврђеног предлога кандидата на матичном одбору. Како истиче, прије сједнице матичног одбора парламентарна већина треба да договори листу кандидата.

Предлог листе кандидата као што добро знате не постоји у скупштинској процедури, те самим тим и формално-правно Скупштина на пленуму не може расправљати о непостојећем акту, нити предсједник Скупштине може заказати такву сједницу што Абазовиц добро зна, али манипулише како би избјегао нестраначку Владу у којој би он морао поднијети оставку, наводи Поповић у реаговању.

Дио парламентарне већине, како додаје, већ дуже бојкотује пленарна засиједања.

Тако да нема сједница Скупштине ни око предлога закона који су у процедури, јер нема потребне парламентарне већине, осим ако неко није на путу да направи већину са ДПС, па би би било лијепо да нас о томе обавијести. Дакле, сједница ће бити оног тренутка кад исту потврде актуелна парламентарна већина, а не нека нова већина са ДПС, јер Бечић чува изборну вољу грађана, истакла је Поповић.

Поповић је позвала лидер ГП УРА и потпредсједника Владе Дритана Абазовић да одговори да ли ли је за Кривокапићев план реконструкције Владе или, како наводе истински нестраначку Владу.

Добро би било да господин Абазовић коначно одговори да ли ли је за Кривокапићев план реконструкције Владе или истински нестраначку Владу, јер напрасно заговара концпет нестраначке Владе? Нама је прихватљиво у једно и друго, али одговора нема, јер се опструкција реконструкције која води ка стабилности власти наставља само са једним циљем: да Абазовић сачува своју позицију унутар Владе, поручила је Поповић.

Позвала је Абазовића и да одговори на нека питања која се тичу сектора безбједности.

Добро би било да нам коорднинатор безбједносних служби коначно одговори зашто значајне позиције у безбједносном сектору и даље покривају ударне песнице криминалног бившег режима, како је Радоје Звицер напустио Црну Гору пред хапшење његове криминалне групе у априлу ове године, ко је у затвору Спуж посјетио једно високо котирано лице у криминалном миљеу и на основу које одлуке?, закључила је Поповић.

Најновији чланци

И од Хрвата има горих или поводом једне слике: Зековић крије Мила, остали да клече због Дубровника!

Пише: Иван Милошевић Понекад ти се чини да од Хрвата нико ниже не може да падне, али изгледа да може. Александар Зековић, некадашњи полицијски надзорник,...

Приче за малу дјецу: Политичког утицаја на РТЦГ неће бити!

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић истакла је да је Јавни сервис стуб демократског друштва и да мора остати независан и...

Други о нама, српски војник: Храбар, слави славу и у рову!

Просечан српски војник имао је 26 година, али је због тешког живота на селу, а нарочито услед ратних околности, деловао старије од својих савезничких...

Алекса Бечић: Овакво стање не одговара никоме!

Предсједник Скупштине Алекса Бечић је казао да очекује наставак дијалога који је започео премијер Здравко Кривокапић. Истакао је да овакво стање не одговара никоме. Одговарајући...

Света Петка у Канади: Прослављена слава огранка СНО „Павле Ђуришић“!

Овогодишња слава огранка ”Павле Ђуришић” из Кичинера, Ватерлу, Света Петка обележена је у недељу 24. октобра у цркви Светог Ђорђа. Славски обред служио је свештеник...