Насловна Почетна Здравко Кривокапић и парламентарна већина: Катнић да одговара, а не да поставља...

Здравко Кривокапић и парламентарна већина: Катнић да одговара, а не да поставља услове!

-Влада Црне Горе не пристаје на условљавања, казао је премијер Здравко Кривикапић и додао да се нада да ће специјални тужилац Миловоје Катнић одржати ријеч поднијети оставку.

Обавио сам јуче разговор са главним специјалним тужиоцем Миливојем Катнићем и надам се да ће одржати ријеч и поднијети оставку. Не пристајемо ни на каква условљавања, јер је у питању највећи интерес грађана Црне Горе, написао је Кривокапић на Твитеру.

Он је додао да „ниједан појединац не смије да стоји на путу напретка Црне Горе и требало би да је и Катнић то схватио“.

Са индигнацијом одбијамо тврдње и конструкције Миливоја Катнића, и његовог апарата надалеко познатог као специјална фабрика лажи. У питању су измишљене и крајне приземне оптужбе које немају никаквог упоришта у стварности и представљају вјероватно само једну у низу јавности познатих фантазија одлазећег специјалног државног тужиоца, саопштио је Борис Богдановић, шеф посланичког клуба Демократске Црне Горе у Скупштини Црне Горе.

-Пред нама су реформе правосуђа које почињу организационим и кадровским промјенама и које ће елиминисати кочничаре на нашем путу ка ЕУ, који нема алтернативу, рекао је Богдановић.

Он наводи да понуда оставке у замјену за повлачење реформских измјена закона, представља класичну трговину.

Очито да Катнић долази из неке друге стварности у којој се може трговати са судбином државе или грађана, али са Демократама нема трговине, нити је када било нити ће је икада бити. Реформе у тужилаштву ће се спровести, а оставка персонификације непрофесионалности овог органа их неће зауставити. Неће и не може правосуђе ове земље зависити од Миливоја Катнића или било ког појединца, казао је Богдановић и додао да Црна Гора гради институције које ће се бескомпромисно борити против свих облика корупције и криминала.

-Зато је неопходно да Миливоје Катнић одмах и безусловно оде, закључио је Богдановић.

Не прихаватмо уцјене криминалаца и терориста!!! Нема преговора, поручио је лидер Покрета за промјене и посланик ДФ-а Небојша Медојевић, након што је главни специјални тужилац Миливоје Катнић саопштио да је спреман да поднесе оставку.

-Ти нећеш усвајати законе државе Црне Горе. Мораћеш да се навикнеш на неку нову Црну Гору. Чека те суочавање са сопственим недјелима, рекао је он.

Суштина измјене Закона о државном тужилаштву није смјена Миливоја Катнића. Због неадекватног и неефикасног рада тужилачког савјета тренутно имамо већи дио тужилачке организације у в.д стању. И сам Врховни државни тужилац врши функцију в.д-а више од годину дана. Исти се није пријавио на конкурс о избору ВДТ-а знајући да нема подршку у Парламенту, а на конкурс се нису пријавили ни остали тужиоци, јер је нажалост наша тужилачка организација приватизована и политизована, и такво поступање уз мањкавост актуелног закона је омогућило да Ивица Станковић ту функцију у стању в.д-а обавља дуже од годину дана“, написала је посланица Демократске народне партије и коалиције „За будућност Црне Горе“, Маја Вукићевић.

Она наводи да ће се новим законом та одредба промијенити а могућност да тужилаштво буде у в.д стању ограничити на 6 мјесеци, уз измјену норме да се в.д бира из редова тужилаца, новим законом за в.д може бити изабран било који грађанин који задовољава услове потребне за ту функцију.

Оно у чему је најбитнија измјена самог закона је и тужилачки савјет, који је до сад био неефикасан, и под политичком контролом бившег режима, новим законом успоставља се баланс и у самом тужилачком савјету, истакла је Вукићевић и поручила да са Миливојем Катнићем нема преговора, нити он смије да буде у позицији да некога нечим условљава.

 

Најновији чланци

Приче неиспричане: Жив је Павић, рекли су му да су сви стријељани, тад је престао да пише!

Наш ђед Павле - Павић Павићевић отишао је једног послератног јутра да тражи свог брата Васа, који је "одступио". У кући на Долима остала је...

Милан Кнежевић: Милојко на челу Здравкових Демохришћана!

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић тврди да ће премијер Здравко Кривокапић 28. августа основати Демохришћанску странку. – Очигледно је да је експертска...
video

Тениске тајне српског Париза: Мистерија Новака Ђоковића!

Пише: Иван Милошевић Ко је Новак Ђоковић? Као да ти је из куће, најближи рођак, знаш га од малих ногу, мислиш да знаш све његове...

Пробудио се премијер: Ђукановић да не изговара ријечи које звуче као пријетње!

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић најоштрије је осудио беспризоран чин скрнављења споменика једном од највећих антифашистичких јунака и симбола отпора Љубу Чупићу, саопштено...