Насловна Политика Делегација Будве у Вишеграду: Ми смо један народ, покренуто братимљење два града!

Делегација Будве у Вишеграду: Ми смо један народ, покренуто братимљење два града!

Делегација општине Будва, на челу са предсједником Марком Царевићем, договорила је током посјете Вишеграду покретање иницијативе о братимљењу двије општине.

Ми смо један народ и морамо оснажити наше везе. Иницијатива о братимљењу је одлична и покренућемо процедуру за то, рекао је Царевић.

Челници двије општине разговарали су о јачању сарадње, посебно у области
туризма.

Царевић је рекао да Будва спремно дочекује туристе и да се нада да ће браћа из Републике Српске у великом броју бити међу њима.

-Будва има потенцијал, има га и Вишеград, и вјерујем да ћемо се у будућности посјећивати не само као пријатељи, већ и као браћа, истакао је Царевић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да му је част дочекати
делегацију Будве и упознати их о свему што Вишеград има.

Ово је прилика за јачање сарадње два града, али и двије државе и у будућности ћемо то његовати, истакао је Ђуревић.

Царевић je у Вишеграду да је српски народ на овим просторима поднио велику жртву за стварање Републике Српске, на шта је цијели регион поносан.

Ниједна жртва не смије бити заборављена, а породицама хероја који су живот дали за Републику Српску могу да поручим да треба да буду поносни на своје најмилије, рекао је Царевић новинарима.

Царевић је, након обиласка Вишеграда у пратњи начелника општине Младена
Ђуревића, истакао да је импресиониран градом на Дрини и Рзаву.

Морам да признам да ме након обиласка мало гризе савјест зашто и раније нисам посјетио овај лијепи град. Вишеград је веома богат културно-историјским насљеђем, истакао је Царевић.

Он је додао да Вишеград има будућност, те да је битно створити све предуслове
како би млади људи остали на овим просторима.

Делегација општине Будва, након састанка са начелником Вишеграда, наставила је посјету овој локалној заједници обиласком културно-историјских знаменитости овог града.

Двије делегације су обилазак града почеле посјетом Цркви Светог цара Лазара у Андрићграду.

Гости из Будве посјетили су Спомен-собу борцима Војске Републике Српске погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату, која се налази у просторијама општинске Борачке организације, као и Војничко гробље на Мегдану.

Посјета је настављена обиласком Спомен-учионице нобеловца Иве Андрића, Рехабилитационог центра „Вилина влас“ у Вишеградској бањи и обиласком
Спомен-комплекса убијеним Србима у Старом броду.

Извор: Срна

Најновији чланци

Приче неиспричане: Жив је Павић, рекли су му да су сви стријељани, тад је престао да пише!

Наш ђед Павле - Павић Павићевић отишао је једног послератног јутра да тражи свог брата Васа, који је "одступио". У кући на Долима остала је...

Милан Кнежевић: Милојко на челу Здравкових Демохришћана!

Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић тврди да ће премијер Здравко Кривокапић 28. августа основати Демохришћанску странку. – Очигледно је да је експертска...
video

Тениске тајне српског Париза: Мистерија Новака Ђоковића!

Пише: Иван Милошевић Ко је Новак Ђоковић? Као да ти је из куће, најближи рођак, знаш га од малих ногу, мислиш да знаш све његове...

Пробудио се премијер: Ђукановић да не изговара ријечи које звуче као пријетње!

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић најоштрије је осудио беспризоран чин скрнављења споменика једном од највећих антифашистичких јунака и симбола отпора Љубу Чупићу, саопштено...