Насловна Магазин Даниловград: Глуви телефони поткопавају трг!

Даниловград: Глуви телефони поткопавају трг!

Због изградње пословног објекта на Тргу голооточких жртава у Даниловграду, јуче је, како је казао Вук Иковић из покрета „Преокрет за Даниловград“, изашла на терен Грађевинска инспекција и закључила да се радови не одвијају.

Позвали смо грађевинску и електроенергетску инспекцију да их подсјетимо да изађу на терен због хитности случаја. Грађевинска инспекција је изашла на терен и закључила да се радови не одвијају. То се увијек дешава када најавимо протест или долазак инспекције. Да инвеститор ради у складу са законом, не би се сакривао од инспекције и од грађана. Замолили смо Грађевинску инспекцију да нам достави записник са терена, али су нам казали да морамо да им се службено обратимо. Грађевинска инспекција ће се обратити надзору тако да се игра глувих телефона наставља док инвеститор наставља да прекопава и поткопава трг и центар града – казао је Иковић и додао да електроенергетски инспектор није могао да изађе јуче на терен „јер је имао заказану обуку док прошле седмице није имао службено возило, а и када је возило стигло није имало горива“.

Из Комуналне полиције Даниловград истакли су да су изашли на лице мјеста, обуставили радове у дијелу јавне површине, те да се то односи на ограду и копање ван урбанистичко-грађевинске парцеле која је у власништву фирме „Тараш компани“.

Имају папире везано за рад у оквиру своје парцеле, али нијесу имали на јавној површини, односно око објекта. Сада само изводе радове у оквиру своје парцеле. Што се тиче заузимања јавне површине, то је сада у процедури. Донијели смо рјешење да прибаве одобрење за заузимање јавне површине или да ограду уклоне. Од Општине су добили одобрење да ограда може да остане, тако да је она сада легална, али немају одобрење да раскопавају јавну површину. Ради се о око 120 квадрата узурпиране јавне површине. Када су радови стопирани на јавној површини је било ископано око 20 квадрата. Фирма је сада у процедури за добијање рјешења за прекопавање – саопштено је из даниловградске Комуналне полиције.

У међувремену инспектор чека извјештај ЦЕДИС-а који немају обавезу да му одговаре. Ово није први пут да ми завршавамо посао институција. Успјели смо да сачувамо градско извориште од изградње гробља и Ланџу од постројења за отпадне воде, тако ћемо сачувати и трг. Зато настављамо са протестима и свим правним механизмима. Ако инспекција не заустави радове, зауставићемо их ми јер трг је наша имовина и знамо да је противзаконито продат – поручио је Иковић.

Власник фирме „Тараш компани“, у чијем је власништву парцела на којој се гради пословни објекат на Тргу голооточких жртава, Ранко Јововић каже да је сва спорна папирологија завршена.

Сва папирологија је завршена само се чека обрачун и све је у процедури плаћања. Ради се о спорних 100 и нешто квадрата површине – казао је кратко Јововић.

„Дан“ је питања послао и главној урбанистичко-грађевинској инспекторки Мирјани Ђуришић која нас је упутила на пи-ар службу надлежног министарства. На питања која смо упутили овој служби одговоре до закључења овог броја нисмо добили.

Из електроенергетске инспекције су навели да је поступак у току и да мјере предузимају све инспекција, па и они.

Извор: Дан

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...