Насловна Почетна Да се потпише, Небојша Медојевић: Против мафије се не борите пецањем ситних...

Да се потпише, Небојша Медојевић: Против мафије се не борите пецањем ситних риба, потребна комплетна суспензија корумпираног ДПС режима!

Предјседник Порета за промјене(ПзП) и један од лидера Деморкатског фронта(ДФ) Небојша Медојевић, гостујући у емисији „Редакција“ на Курир ТВ, казао је да у Црној Гори „имамо већ дуже времена шизофрену политичку ситуацију од избора 30. августа 2020. године“.

Народ је јасно рекао да жели промјене, да жели крај једног болесног и корумпираног режима, који је 30 година пљачкао, дијелио и разарао Црну Гору. Међутим, није се формирала та влада на основу изборне воље грађана, и ту је већ дошло до поремећаја политичког система. То је последица тог ненормалног и болесног стања, да владу сачињавају људи који нису добили вољу грађана на изборима, казао је Медојевић.

Он је казао да се политика у Црној Гори не креира стратешки, него на дневном нивоу.

Имате ситуацију да је сада Влада УРЕ, СНП-а и ДПС мафије. Међународна заједница сада тражи преко ЕУРОПОЛА да се хапсе вође дуванске и нарко мафије, а Ђукановић је главни човјек дуванске и нарко мафије. То је једна специфична ситуација , стране полиције истражују нашу полицију и корумпиране дјелове тужилаштва и судства, а онда то шаљу нашим управо тим истим корупмираним структурама да оне нешто ураде. И после годину ипо дана безуспјешних покушаја, опет се преко медија истраге објављују грађанима и ми смо сваки дан затрпани, преко медија једног независног портала, који води новинарка Оливера Лакић, која има подршку међународне заједнице за разлику од Душка Јовановића покојног, који није имао подршку моћних центара споља и зато је страдао. Сада имате доказе како је мафија срасла са државом, казао је Медојевић.

Он је додао да премијер Дритан Абазовић нема одговор на то и да се бави Отвореним Балканом, док су му колациниони партнери оличени у лику Ранка Кривокапића и ДПС-а против тога.

-Овдје немамо Владу Црне Горе иза које стоји већинска воља грађана и већина у Парламенту. Овдје практично имате 20 влада у једној влади. Сваки министар води своју политику. Заиста је необично да премијер каже да јесте за Отворени Балкан, а његов министар вањских послова у томе види још једну завјеру и освајање Србије, казао је Медојевић.

Небојша Медојевић

Предсједник ПзП-а је казао да мафија у Црној Гори није криминигоеног поријекла, већ политичког.

Мафија више није тајна организација. Овдје је само под притиском међународне заједнице ухапшена бивше предсједница Врховног суда. Јуче је ухапшен њен син. То су ситни шрафови. Медији објављују доказе, а те доказе је полиција и тужилаштво имало још прије годину и по дана у 42. Влади. Дритан је био координатор безбједносних служби.То му је било задужење. Он је ћутао. Дакле, годину и по дана није урадио ништа да обезбиједи политичку вољу да се поступи по доакзима. Ово што је ЕУРОПОЛ нису обична оперативна сазнања, пресретнуте комуникације, то је доказ, јер је донешено на основу одлука релевантних судова у Француској и Белгији. Дакле, није било реакције тадашње Владе и сад имате да новинари сваког дана објављују доказе, имате конкретне доказе, фотографије, разговоре, како се купују наркотици, објављују податке о комуникацији сина једног од вођа тога картела Зорана Лазовића, са полицијским службеником који на једном рачуну је нађено 50 милиона евра. То су све докази. Било је јасно да тужилаштво треба да поступи по тим доказима , међутим нема хапшења, навео је Медојевић.

Медојевић је казао да се у Црној Гори мора увести ванредно стање да би се држава изборила са мафијом која је срасла са државом.

Да би се изборили против мафије која је окупирала државу и која је срасла са државним институцијама, ви морате имати неке ванредне политичке и законодавне мјере, а то је увођење ванредног стања. Суспендовање тих законе које је мафија пажљиво 30 година писала, бирала кадрова да заштити своје пословање а сада видите да су рецимо предсједница Врнохвног суда и њен син директно диловали кокаин и учествовали у диловању цигарета, дакле нису само били логистичка подршка у судству, него су били дио картела. Морате дати држави већа овлашћења него криминалцима и у том погледу су потребне ванредне законске мјере и ванредне политичке одлуке. Ја сам био за то да се уведе ванредно стање да се суспендују закони, који омогућавају мафији да конторилише акције државе против њих. Да се очисте државно тужилаштво, судство, полиција од људи који су плаћеници мафије и онда да се лише слободе сви чланови те организације. Против мафије се не бори пецањем, једну по једну рибицу, против мафије која је окупирала државу мроате да хватате мрежом. Све вође и све кључне чланове те огранизације, казао је Медојевић.

Он је навео да је Ђукановић 30 година постављао корумпиране људе и да је врло тешко изборити се са тим људима јер би то значило да морају сами себе да ухапсе и да је зато потребна доза ванредности и подршка међународне заједнице.

Ја се плашим да је ово најгори сценарио. Ухапсите неког, забринете мафију, вође мафије Ђукановић, Лазовић су на слободи. Они се сада осјећају угроженим јер притисак споља долази да морају бити ухапшени. Не желе да напусте Црне Горе. Уколико тренутна државна структура крене да хапси, мафија би могла силом одговорити. У Црној Гори нема јединице која би могла да спроведе евентулану одлуку политичара да ухапси вође мафије. Забринут сам да би мафија могла да пређе у терористичке акције. Ово говорим из искуства Латинске Америке. Када се дође у ситуацју када новцем не можете да купите политичаре, у том тренутку може доћи до тероризма, сматра Медојевић.

Медојевић се осврнуо и на Отворени Балкан казавши да би се тиме створило заједничко тржиште које би смањило сиву економију.

Најновији чланци

Бели двор: Солун у Београду!

Солун у Београду“, представљање Солуна као туристичке, пословне, гастрономске, културне, образовне и „city break“ дестинације, одржано је у Белом Двору. Организовала га је Туристичка организација Солуна, под...

Србија памти: Обиљежавање годишњице НАТО злочина у Сомбору!

У Србији ће данас бити обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, а централна манифестација којој ће присуствовати председник Србије Александар...

Беране: Помоћ Дома ученика и студената школама у Ровцима и Будимљу!

Представници Дома ученика и студената Беране уручили су Основној школи Доња Ржаница, подручно одјељење у Ровцима, донацију за уређење унутрашњости ове образовно васпитне установе...

Мило изврнуо џепове, нада се резервама: Од дијаспоре и мањина очекујем 40.000 гласова!

Предсједнички кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић казао је да ће побиједити у другом кругу избора и да од дијаспоре и мањина очекује...

Андрија Мандић: Не заборављамо невине жртве НАТО-а у Мурину!

Предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић саопштио је данас да "не заборављамо да је прије 24...