Насловна Почетна ЧУДО НЕВИЂЕНО, ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПОПИСА: Под ДПС-ом били слободни, данас их тлачи...

ЧУДО НЕВИЂЕНО, ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПОПИСА: Под ДПС-ом били слободни, данас их тлачи Вучић!

Грађани који захтијевају да се овогодишњи попис становништва одложи започели су блокаду пута на Богетићима. Ријеч је о протесту који организује Црногорска конзервативна партија, а према најавама организатора блокада ће трајати до 18 сати. Планирано је да протести буду организовани и за викенд.

Предсједник Црногорске конзервативне партије Борис Лаловић обратио се окупљеним грађанима и поручио да је циљ овог пописа „да се на сваки могући начин умањи број Црногораца и број вјерника ЦПЦ“.

-Поред више од двадесет неправилности које је Монстат уз подршку предсједника Србије Александра Вучића намјерно направио овај попис има другачији циљ од онога зашто се попис ради у нормалним ситуацијама, истакао је Лаловић.

Сматра да мора проћи један период који треба искористити за едукацију грађана о самом процесу пописа, како би народ схватио и разумио значај пописа.

Зашто се предсједник Вучић и његова влада боје да јавно и транспарентно преко медија крене расправа и да се тек онда нађе компромис одржи нормално као што је то обичај у цивилизованим друштвима, упитао је предсједник Црногорске конзервативне партије.

Он је нагласио да је ово протест упозорења и најавио да ће услиједити бојкот уколико се њихови захтјеви не буду уважили.

-На сву жалост мораћемо да покренемо и опструкцију уколико се не уваже наши захтјеви. Наше захтјеве смо већ доставили медијима, а можете их виђети и данас ође на нашим транспарентима, додао је Лаловић.

Подсјећамо, група грађана већ четири дана протестује испред зграде Владе због најављеног пописа. Исто ће учинити и данас, од 14 сати, након чега ће се придружити протесту на Богетићима.

Они су поручили да неће одустати од протеста, док се попис не одложи.

Извор: порталаналитика

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...