Насловна Вијести Хроника Црногорски парадокси, Рашко и Рања: Држава тужи министре!

Црногорски парадокси, Рашко и Рања: Држава тужи министре!

Управа за инспекцијске послове поднијела је јуче Специјалном државном тужилаштву, на чијем је челу Владимир Нововић, кривичну пријаву против доскорашњих министара вањских послова и одбране Ранка Кривокапића и Рашка Коњевића због постављања спомен-плоче у Морињу.

Они тврде како је у питању повреда Кривичног законика, односно члана који се односи на повреду и недозвољено подизање спомен-обиљежја.

о оштети, уништи, неовлашћено измијени, доради, измјести, замијени или уклони спомен-обиљежје, или подигне или организује подизање спомен-обиљежја чије подизање није дозвољено, казниће се затвором од једне до три године, стоји у том члану.

Из управе је речено да је Општина Котор дужна да уклони спомен-обиљежје, али да њен предсједник Владимир Јокић то рјешење не спроводи.

Подсјетимо, спомен-плоча откривена је 10. октобра, уз присуство тадашњих министара Кривокапића, Коњевића и Адријана Вуксановића, али и министара из Владе Хрватске. Истог дана, неколико десетина мјештана протестовало је испред некадашње касарне у Морињу.

Најновији чланци

МОНАРХИЈА: Краљевски пар отворио Божићни базар!

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина свечано су данас у Тржном центру „Биг Фешн” у Београду отворили традиционални Божићни базар рукотворина жена избеглица и...

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

СУОЧАВАЊА, ВЛАДИМИР ВУКОВИЋ: Краљица Весна, њене принцезе и „мајбах“ СДТ-а!

Пише: Владимир Вуковић ( "Алоонлине") Црна Гора је суочена сама са собом, коначно. Засмрдио је сав гној који се излио из државног чира који је...

У СПОМЕН НА УЈЕДИЊЕЊЕ СРБА, БЕРАНЕ: Посјета споменику краљу Александру!

У организацији Савеза српских удружења Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине, коју сачињавају Уружење ратних добровољаца до 1918. године, њихових потомака и поштовалаца...