Насловна Почетна Цетиње опет: Здравко оптужио Брђанина и Секуловића да су заказали!

Цетиње опет: Здравко оптужио Брђанина и Секуловића да су заказали!

Виjеће за националну безбjедност, коjим jе предсjедавао премиjер Здравко Кривокапић, јуче ниjе расправљало о извjештаjу о поступању безбjедносног сектора током устоличења митрополита Jоаникиjа на Цетињу 4. и 5. септембра, иако jе то било наjављено.

Како је образложено, чланови Виjећа jош увиjек ниjесу добили извjештаj Бироа за оперативну координациjу, коjи тек треба да размотри извjештаj и заузме став.

Сjедници ниjесу присуствовали потпредсjедник Владе Дритан Абазовић и министар вањских послова Ђорђе Радуловић, коjи су у званичноj посjети САД.

Како сазнаjе Дан, премиjер Здравко Кривокапић jе на јучерашњој сjедници казао да jе директор Управе полициjе Зоран Брђанин направио више пропуста током дешавања на Цетињу и тражио утврђивање његове одговорности.

Премијер jе био незадовољан и поступањем министра унутрашњих послова Сергеjа Секуловића уочи и на дан устоличења митрополита Јоаникија.

Он је тада тражио оставке Секулића и Брђанина, на шта jе Абазовић заприjетио да ће у случаjу смjене министра унутрашњих послова срушити Владу.

Након сjеднице, из Владе jе медиjима достављено штуро саопштење да ће нова сjедница бити заказан накнадно.

Међутим, лидер ДНП-а Милан Кнежевић, коjи jе члан Виjећа, казао jе да jе стање у безбjедносном сектору неодрживо и да му све оно што jе на сједници, али и претходних дана, чуо од министра унутрашњих псолова и од премиjера даjе за право да има став да у Влади истовремено не могу бити и Кривокапић и Секуловић.

Он jе истакао да jе на сjедници био против тога да се одговорност свали само на Брђанина јер сматра да одговорност треба да сноси и Секуловић.

Најновији чланци

Неђељко Рудовић: Ко ћутка новинаре, зло мисли друштву!

-Финансијска одрживост медија, нелојална конкуренција, социјални положај новинара и услови за њихов рад, снажење уређивачке независности Јавног сервиса и дефинисање модела за заштиту Јавног...

Бучни Срби и британски војник Пич: Мацоле и сјекире или Дејтон 2!

У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да...

Избори на Цетињу, у Мојковцу и Петњици

У Мојковцу, Петњици и на Цетињу данас ће бити одржани локални избори, на којима према подацима општинских изборних комисија, право гласа има више од...

Полемике: Вјеронаука на раскрсници!

Веронаука је део образовног система Србије већ 20 година, али још није решен њен статус формално, а ни правно. Нису се смириле ни расправе...
video

Истине против комунистичких лажи: Војвода Момчило Ђујић, свештеник и српски ратник!

Прича о једном од највећих четничких команданата у Другом светском рату. Филм заснован на четничким, италијанским и немачким документима, као и на сведочeњима војводиних...