Насловна Почетна ЦДМ-ОВСКА ПАРТИЗАНШТИНА: По шумама и пустим горама све четник до четника или...

ЦДМ-ОВСКА ПАРТИЗАНШТИНА: По шумама и пустим горама све четник до четника или сабрана Титова дјела са Тушког пута!

фото: насловна страна данашњег издања ЦДМ-а

Пише: Иван Милошевић

Таман помислих да је стављена тачка на промоцију примитивне партизанштине на ДПС порталима, када оно ћорак! ЦДМ објавио текст, односно попис савремених четника, како их они називају, од Андрије Мандића, преко Весне Братић, па до Вука Вујовића. И закључују новопартизани из ЦДМ-а да поменутима не припада ни да буду предсједници мјесних заједница, а камоли да буду државни функционери! У опробаном старом стилу УДБЕ и ОЗНЕ против радничке Милове и партизанске класе раде унутрашњи и спољни неоријатељи! Они први долазе из новочетничких редова, док су ови други у Београду и Москви! Да се питају новопартизани из ЦДМ-а новочетницима би требало одузети право гласа и стаса, па ни да провире до неке државне фотеље, а стас би могли да тешу на неком новом Голом Отоку или барем у Спужу!

Тоталитарна неокомунистичлка свијест укоријенила се на ЦДМ-у и пуца из свих партизанских оружја. Како су кренули има да направе поход на Словенију и да тамо ископају и на правди Бога побијене четнике од руке њихових идеолошких предака, овјере их још једном-да се не повампире и да случајно не добију коју државну функцију! 

Које је врсте апсурд ЦДМ-овске партизанштине и новопартизана довољни говори податак да се они данас куну у ЕУ, а та ЕУ још прије коју деценију је донијела одлуке о осуди тоталитарних система и забрању његове пропаганде. Међутим, ови из ЦДМ-а и странака које их плаћају, даноноћно пропагирају бивши тоталитарни комунистички систем, дижу споменике њиховим вођама, формирају хорове и пјевају партизанске пјесме о прашумама и горама, другарицама и осталим наставницама! Џаба што то није у складу са вриједностима ЕУ, јебеш ЕУ када су четници у питању! Тамани гамад на сваком кораку, куни издајнике и вељеиздајнике и напријед у наставак грађанског рата који је формално завршен 1945. године, али суштински траје и данас! 

Не гајим илузију да ћу партизанштину са ЦДМ-а искоријенити једним текстом и да ће они прихватити било који аргумент који не долази из Брозових сабраних дјела са Тушкога пута, али ваља дефинисати темеље четништва и његовог, како они кажу, повампирења у Црној Гори.

Кључни темељ четништва је монархија! Без монархије четник је го као пиштољ и уколико је данас неко поштовалац традиције четника мора бити по политичком и духовном убјеђењу монархиста и да се залаже за повратак краља и то не било којег, него из династије Карађорђевића! Други темељ је парламентарна демократија! Нема тог четника који није за плурализам политичког живота, борбу различитих странака за власт и преузимање власти након слободних избора! Ваља и подсјетити да су на Светосавском конгресу 1944. године у селу Ба, политичком скупу у организацији Драже Михаиловића, учествовали представници свих предратних политичких странака, осим КПЈ-у! Међутим, једнопартијско Јајце по политичким посљедицама је превазишло село Ба и након рата формирало се као најпоштованије политичко тијело свих југословенскох народа и народности. А у Јајцу је засиједала само једна странка чији је почасни гост био изасланик Анте Павелића, док је у селу Ба било прегршт политичких струја, али ко то данас шиша из табора новопартизанских ћелија распоређених на ЦДМ-у и осталим ДПС порталима! 

Трећи темељ четништва је црква и вјера у Бога! Безбожни четник као војна или политичка категорија не постоји, али су зато освједочени социјалисти, атеисти и досљедни богоборци и њихови насљедници, данас упрегли да имају своју цркву, молитву и парастосе! Штошта је у новокомпонованој партизанштини побркано и стрпано са брда и дола и помијешано у такву чорбу без мириса и укуса да ту супу тешко може ко да посрче, а да има барем трунку малог мозга! 

Уколико по ова три темеља мјерите четнике и четништво такве сорте Срба ћете врло мало наћи данас у Црној Гори! И сам сам се увјерио у то када сам на једном српском скупу у Беранама пред својом браћом Србима говорио о повратку монархије међу Србе! Моја драга браћа су се подсмјехивала мојим тезама, а подоста њих је сматрало да нијесам нормалан и да би требало да одем на мало дуже љетовање у Доброту!

Стога новопартизани, партизани и партизанке са ЦДМ-а и осталих ДПС портала, утишајте мало пера и не тражите четнике тамо гдје их нема. Хистерија која вас је захватила у том античетничком лудилу пријети вам да читав један народ, односно своју браћу и пријатеље који се изјашњавају као Срби, стјерате у једну групу којој они по природи свога карактера и идеолошког склопа не припадају нити имају намјеру да припадају. Није лако бити поштовалац четника, као што и није лако бити вјерник и не постаје се вјерник само по томе што неко иде у цркву, него има ту и још понеких ствари и много дубљих од површне и агресивне партизанштине! 

Углавном партизани и партизанке морате се помирити са тиме да више нијесте власт и да је ваша идологија отишла у три лијепе материне и да за њу у нормалном свијету нико не мари! Не повампирујте је у Црној Гори и не ширите је међу младима, а четнике оставите на миру. И не можете да сањате колико их је мало у Црној Гори! Нијесу ни у приближној мјери распострањени као ви комунисти којих је ко на гори листа. Нажалост!

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...