Насловна Магазин Чачак: Угашен пожар у "Слободи"!

Чачак: Угашен пожар у „Слободи“!

У Чачку је ноћ протекла без нових детонација и инцидената, након што се синоћ догодила снажна експлозија у фабрици „Слобода“, у којој је лакше повређено троје радника. Пожар у фабрици је угашен, а 11 породица из оближњих насеља је евакуисано. Неки од њих су се вратили у своје домове. Беспилотне летелице надлетале су круг фабрике. Улазак стручних екипа на терен тек 24 сати наком последње детонације.

Пожар у чачанској фабрици „Слобода“ је угашен, након синоћње снажне експлозије. Извршена су два извиђања од стране ватрогасне јединице компаније „Слобода“ и од Сектора за ванредне ситуације.

Ноћас није било детонација. Видно је присуство полиције, паркирана су два ватрогасна возила, а беспилотне летелице надлетале су круг фабрике, јавља дописник РТС-а из Чачка.

Пожар је локализован, угашен и за сада нема назнака да ће се нешто ново догодити, али ми смо предузели све потребне мере, рекао је заменик градоначелника Чачка Мирослав Петровић за РТС.

У магацинском простору фабрике „Слобода“ у Чачку синоћ око 20 часова дошло је до експлозије. Том приликом лакше су повређена три радника, углавном су то ситне посекотине највероватније услед пуцања стакла.

Евакуисано је 11 породица, односно око тридесетак грађана који живе у близини чачанске фабрике.

Град је организовао пункт за прихват становника који су изразили потребу за евакуацијом, а немају други смештај код рођака или пријатеља. Градоначелник истиче да су сви хотелски капацитети резервисани.

Неки од грађна који су ноћ провели у градским хотелима, вратили су се у своје домове. Тако је један становник Чачка, који се вратио, рекао да нико није спавао тврдим сном и да су се деца трзала.

На лицу места налазе се све надлежне службе. Улазак стручних екипа на терен омогућава се тек 24 сати наком последње детонације.

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...