Насловна Почетна Буди Бог са нама, Јелена Шушањ: Уговором са СПЦ се "печатира фашистичка...

Буди Бог са нама, Јелена Шушањ: Уговором са СПЦ се „печатира фашистичка стратегија дубинског искорјењивања Црногорки и Црногораца из рођене им Црне Горе“!

Сарадница на Факултету за црногорски језик и њижевност, Јелена Шушањ поручила је да се уговором отимају и прошлост и будућност и баштину предака и образовање потомака.

Њен говор са „Порталааналитика“ преносим у цјелини. Уистину остао сам без ријечи. Шта је ово Боже драги и који је матрак овој Јелени, да ми је знати.

-Као што је недавно срамним десантом на Цетињски манастир хиротонисан Јоаникије, тако ће у четвртак у овој згради слугањски и издајнички бити усвојен уговор с Црквом Србије, уговор којим се печатира фашистичка стратегија дубинског искорјењивања Црногорки и Црногораца из рођене им Црне Горе, наводи Шушањ.

Уговор, којим се, додаје она, културно благо недвосмислено уступа антихришћанској, антицивилизацијској и туђинској институцији, актуелна влада дрско подмеће као пут у Европу.

Како ћемо на то путовање голи и боси, без традиције, без историје и без достојанства! И што нам се нуди као будућност? У уговор са Црквом Србије перфидно је уметнуто увођење вјеронауке у наше јавно образовање. Такве одредбе нема у уговорима које је наша држава склопила са дугим вјерским заједницама, тога нема ни у позитивним правним прописима државе Црне Горе, казала је Шушањ.

Није то, каже, ни у ком случају остављање простора за нешто што се можда некад може десити. То је, наводи, инструкција, упутство за дјеловање црногорским властима, отварање врата ретроградним измјенама законодавства, стаза која води ка промјени устава.

Како су нам октроисали овај уговор, тако ће мијењати и законе. Грађанска Црна Гора то не смије дозволити. Што ће нам нове школе ако оне неће бити расадник знања но узгајивачница догматских ставова! Универзитет ЦГ је, захваљући Ури, већ пао у руке великосрпског националисте Владимира Божовића, креатора програма јачања руске моћи и утицаја, који Цркву Србије сматра „најзначајнијим и највиталнијим проруским друштвеним организмом у Црној Гори, истакла је Шушањ.

Потписивањем Темељног уговора Влада ће руској мекој моћи омогућити приступ читавоме нашем образовном систему, то ће бити пропаст црногорскога грађанског друштва.

То ће бити смрт Европе у Црној Гори и оживљавање чудовишта које је произвело геноцид. Као Вучићев и Порфиријев лутак на навијање Абазовић штити интересе оних што нам ђецу уче не да погледом деру небо но да челом хабају црквене подове. Не јача се ИQ, Дритане, вјерском индоктринацијом, но ваљаном едукацијом! Даље цркву од црногорских школа! Зато Вучићевим аргатима на послу разградње грађанске Црне Горе данас поручујемо: неће проћи! Нема тога срамотног, издајничког папира којим ћете угасити жар слободарске Црне Горе, који је одагнао и моћније и опасније окупаторе! Не, понизна Вучићева менажеријо, ово није крај грађанске Црне Горе, ово је почетак вашега краја!, поручила је Шушањ.

Најновији чланци

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...

Јадна Србија, ДП „Пламен“ и Александар Новаковић: Рехабилитација социјализма или нови слајдови Брозове слике четника!

"Друштвени покрет Пламен је социјалистичка иницијатива за стварање радничке партије 21. века. Званично је основана 7. 11. 2021. године и регистрована у АПР-у 6.12....