Насловна Почетна БРАТ КАО НЕБРАТ, ШЕРБО РАСТОДЕР И ПОРТАЛ "СТАНДАРД": На четнике дигли хајку,...

БРАТ КАО НЕБРАТ, ШЕРБО РАСТОДЕР И ПОРТАЛ „СТАНДАРД“: На четнике дигли хајку, муслиманску милицију не помињу ни у мраку!

Пише: Иван Милошевић

„Историчар и академик др Шербо Растодер је у разговору за портал Стандард рекао да величање четника и четништва није новина, већ само бескрупулозно величање ‘зла’ и потреба да се идеолошки рехабилитује зло, као начин живота“.

Само ова реченица је толико одвратна, лажна и доказ да муслимани коло воде када је у питању православна братска омраза у Црној Гори и да су главни протагонисти продубљиваља српско-црногорских подјела. Рећи да је четништво зло и да захтјеви за рехабилитацијом четника представља рехабилитација зла, је толико безобразно, одвратно, ниско, погрешно и гашење ватре бензином, да човјек просто не вјерује да је Шербо Растодер црногорски академик, а о порталу „Стандард“ боље да не трошим ријечи!

Невјероватно је да нити Шербо, а ни поменути портал, немају барем толико елементарне културе и домаћег васпитања, па да наше најближе, које нити су познавали нити су им бројали зубе, не називају оличењем зла. Добар дио данашњег православног становништва су потомци баш тих четника, неки од њих чувају успомене на своје претке који су се борили за краља и отаџбину и Шербове и „Стандардове“ ставове тумаче као атак и хајку на чланове својих породица! И што је најапсурдније не ради се о живим прецима, него одавно покопаним и убијеним од комуниста и партизана. Посебно у Словенији у мају 1945. године када су без суда и на правди Бога комунисти стријељали на хиљаде наших предака и чланова њихових породица. И након 78 година од тога злочина над злочинима у Црној Гори, Шербо Растодер и портал „Стандард“ нам кажу да је требало и тако да буде, јер се радило о метафизичком злу које је пријетило да поједе не само ову несрећну државу, него читав Балкан и добар дио свијета! Одвратно, безобразно и недостаје ми пристојних ријечи којима биг описао осјећај након прочитане наведене Шербове реченице! 

И мој дјед је био официр ЈВуО и у Словенији су га стријељали комунисти. Нијесам га познавао, али оно што су ми други о њему причали и што сам истраживао сам, на основу докумената и његових записа, говори ми да се радило о поштеном домаћину, краљевом официру који је дао главу за заклетву монарху којем је служио. И сада ми Шербо и портал „Стандард“ кажу да је он био оличење зла! Пих и да имам обичај да псујем на папиру, гласно бих опсовао и Шерба и ове из наведеног портала! 

И не знам шта хоће са овом причом Шербо, а и поменути портал. Плачу и чупају русе косе већ три године јер им није ДПС на власти и ваљда више немају од кога да узимају паре за своју хајку на све што је српско. Не могу да вјерујем да је нешто друго у питању и да због идеолошких, Брозових идеја, данас лупају гдје стигну и описују четнике као српске хорде жељне несрпске крви! Ово друго није достојно ни четвртог разреда основне, а не академског звања са којим се дичи Шербо! 

Невјероватно је да ни Шербо, а ни поменуту портал, до сада скоро ријеч нијесу рекли о муслиманској милицији из Плава и Гусиња и Осману Растодеру и његовом злочинима над Србима у том крају. Јуче је завршен и фељтон Милоша Војиновића о разлозима српске освете над муслиманима у Шеховићима 1924. године, по коме је повод био вишедеценијски зулум турских паша, а посебно наше исламизиране браће, у околини тога краја. О томе Шербо, а и портал,ни слово да кажу, али имају образа да за четнике, односно претке доброг дијела данашњег православног живља, смјесте у друштво метафизичког зла и пројаве злих небеских сила! 

И ако је од Шерба и поменутог портала много је и дајте се мало упристојите и схватите да и сами носите крвави пртљаг злочина, али га држите затвореним и под седам брава. Ипак, све се зна и борите се против зла у вашим редовима, посебно у историјским уџбеницима. Четнике оставите на миру! И без вас добро знамо шта су били наши преци, а никада нијесу били оно што ви о њима говорите!

Најновији чланци

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...