Насловна Политика Бранка Бошњак: Кривокапић жели да ме свађа са Србима и да ратује...

Бранка Бошњак: Кривокапић жели да ме свађа са Србима и да ратује против Андрије Мандића преко мојих леђа!

Отворено писмо др Бранке Бошњак премијеру др Здравку Кривокапићу преносимо у цјелости

Господине Кривокапићу,

нећу Вам дозволити да на један крајње перфидан начин водите ратове, преко мојих леђа, са једним од лидера ДФ-а Андријом Мандићем. Имали сте прилику, више пута, да се увјерите, да се ја не либим да Вам искрено кажем у очи шта мислим, како на затвореним састанцима, тако и пред лицем јавности. Ја сам врло јасна, и не мијењам своје темељне принципе од сазива до сазива, или од сједнице до сједнице, за разлику од Вас, који и непреспавате, а промијените став и демантујете сами себе.

Морате да знате да је Демократски фронт настао на платформи историјског помирења Срба и Црногораца у Црној Гори, смјени Ђукановићевог режима и понуди супориорног прогама. Основали су га Нова српска демократија и Покрет за промјене који је и тада у пројекат ДФ-а уградио својих пет посланика, колико их има и дан данас.

Треба да знате и то да је Покрет за промјене, грађанска, проевропска, модерна партија, која баштини вриједности мултикултурног и мултиетничког склада, суживота и не заснива своје дјеловање на мржни против било кога народа.
Господине Кривокапићу, крајње је безочно да маниплишете и мене покушавате да свађате са Србима или било којим другим народом. Ви сте последња особа која има право да пребројава одакле ми црпимо гласове, јер сте дошли ниоткуда и са својом екипом нам отели побједу. Ја сам та која се тридест година борим за своје идеале и подносим жртву, и опет би то урадила и урадићу ако треба.

Нико ме у томе не може зауставити. Ја сам та која сам више од двадесет ноћи спавала испод шатора на платоу испред Скупштине и по киши и по вјетру, да би уздрмали Ђукановићев режим. Ја сам улазила у клинч са полицијом, мене су тровали сузавцима и гађали шок бомбама. Мене су приводили ради Закона о слободи вјероисповијести, а не Вас. Ви сте свих ових робовских тридесет година били на топлом и сигурном, у сваком смислу.

Господине Кривокапићу, оно што је шизофрено, а што Ви радите, је ваш провидни покушај додворавања српском бирачком тијелу. Негирате и намјерно прећуткујете основне одреднице усвојене Резолуције о Сребреници и кажете да не би сте гласали са ДПСом. Па Ви сте смијенили министра Лепосавића доминантно гласовима ДПС-а, а не ја, и то због несмотрене изјаве о баш тој Сребреници за коју кажете да не бисте гласали.

Сад Вам нико не ваља од нас 41ог посланика који смо Вас подржали. ДФ од почетка, а данас Вам не ваљују ни Демократе, ни СНП, ни ДЕМОС, ни ЦИВИС, нико.

Господине Кривокапићу, а бојим се да не ваљате Ви. Ви сте постали главни проблем Црне Горе. Због Вашег нечињења, ко зна због којих разлога, нема још ревизије криминогене прошлости. Црном Гором и даље управљају криминалци, шверцери и убице. Нјима одговарају међуетничке свађе и сукоби. Они их, осмишљавају и подстичу, како би могли у залеђини да наставе шверц, и како би осујетили преиспитивање имовине, лустрацију, отварање досијеја. Институције система су и даље херметички затворене. Све радите иза кулиса. Нема ништа од реформи. Све то одговара и разним медијским мешетарима и спин мајторима који пуном снагом вршљају ових дана. Сваким даном се све више задужујемо. Економски и социјални параметри су нам поразни. Пријети нам колапс.

Оно што је најопасније је, да због Вас, недораслог тој одговорној позицији, екстремни национализам, са једне и друге стране расте. Пријете нам сукоби. То би било трагично по Црну Гору и не знам како би се, и да ли би се, могли опоравити. Мултиетнички склад је предуслов за одрживост и стабилност земље. Мени је јасно да демократизација и економски опроравак земље и грађана је немогућ у атмосфери сталних свађа, међусобне мржње и тензија, а Ви их својим нечињењем, искључивошћу и уплитањем цркве тамо гдје јој природно мјесто није, подстичете. Манипулише се вјером, најтананијом људском интимом, све је више естрадних вјерника, провлачи се црква кроз политичко блато. Ви ништа не чините да то зауставите, чак напротив.

Господине Кривокапићу, нијесте ви дорасли овој функцији, поштено је да то признате и препусте то некоме ко има скопости да направи јасан отклон и рез према пораженом режиму, уради ревизију прошлости, приведе правди све оне који су од Црне Горе направили приватну државу, успостави независне институције и спроведе неопходне реформе.

Др Бранка Бошњак,
Потпредсједница Скупштине ЦГ и потпредсједница ПЗП

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...