Насловна Почетна Боро и Рамиз, пардон Јефто и Абаз: Београдске магле и московски мраз!

Боро и Рамиз, пардон Јефто и Абаз: Београдске магле и московски мраз!

Пише: Иван Милошевић

Боро и Рамир, пардон Јефто и Абаз, два ратна друга, свјетли примјери ДПС-а, данас су се окомили на, како кажу, неуставну парламентарну већину. Чуј, неуставна парламентарна већина! По чему је то она неуставна? Да није пала са Марса, да није дошла на власт преко војне хунте или неким другим пацовским каналима? Када је ДПС са сателитима имао већину све је било уставно! И када су кршили устав на сваком кораку, све су то радили у име устава! Сада је нова већина неуставна, јер се у њој не пита ДПС! Када се ДПС не пита онда је све неуставно, онда наступа катаклизма, земља се отвара и потреси руше све живо и мртво по Црној Гори! 

Боро и Рамиз, алијас Јефто и Абаз, кажу да је неуставно што се у неставној већини понајвише, кажу, пита неуставни ДФ! Боро и Рамиз сматрају да је то скандалозно, да то нема смисла и да смјеста треба прекинути! Чуј, да се у већини неко други пита, а није ДПС! Скроз сумњиво, неуставно и парадоксално! И још та неуставна већина хоће да усвоји неуставни закон о попису! Бору и Рамизу у том случају пада мрак на очи, не види више ништа пред собом, обурдавају се у политичку кому и траже да се попис одложи на неодређено-док се не врате на власт или док се бабе не окупе на куково лето или док на врби роди грожђе! Чуј, хоће неко да организује попис када ДПС-у није до пописа! Скроз неуставно, нелигитимно и скандалозно. Боро и Рамиз би радо да се и планета заустави, док се ДПС не укрца опет у државне фотеље, а тек онда може да почне Земља да се креће!

Боро и Рамиз данас с…, не за двојицу, него најмање за шесторицу. Таквог с…. одавно није било, а има изгледа да ће га бити још и више. Јер Боро и Рамиз најављују тешке дане за Црну Гору, долазе нам непогоде из Београда и Москве и када кошава почне да дува Зетом има све грање да почупа у сурва у Скадарско језеро, а руска зима има да заледи и г…. у цријевима Бора и Рамиза! Извињавам се на тачкицама, али овај ДПС, а посебно Јефто, толико лупа у посљедње вријеме да ти једино тачке падају на памет. Шта паметно рећи на глупе ствари, односно изјаве Бора и Рамиза?

А богами ништа мање од ДПС-а не лупа ни ЦАНУ. Позвали су данас перјаницу другосрбијанске Србије да одржи предавање црногорским академицима. И то не о стању у Црној Гори, него у Србији и о вишевјековном негативном утицају светосаваског, профашистичког и агресивног национализма!

Ало, академици и академке, има ли шта интересантно у Црној Гори, има ли овдје фашизма, национализма или ревизионизма, комунизма и квазипатриотизма и сличних појава? Маните се Србије, Николаја Велимировића, Светог Саве и осталих, како кажете, залуталих светосавских луталица!

Има ли ишта ново, црногорски академици и академице, под небом Црне Горе или Бора и Рамиза има и под кровом ЦАНУ и то у неслућеним количинама!

Која спрдња, мајко Божија, па овдје не знаш ко изваљује глупље ствари од глупљих! Ови што се праве паметни тако лупају да се чује и преко баре и одјекује као празна канта космосом! 

Боро и Рамиз, ЦАНУ, АНУ, ДАНУ, МЈАУ, ВАУ, ЈУХУУУУ…!

Најновији чланци

Комисија за патриотизам: Цетињанке траже провјеру организатора протеста дијаспоре!

Подстакнути објавом дијаспоре из Франкфурта од 03.12.2022. под називом "Долазимо на протест 28.12 јер не дамо да Црну Гору утопе и да је нема",...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Након двије године, Одбор за политички систем: Понижавајуће поступање према митрополиту Амфилохију, прогон чији се налогодавац још не зна!

Одбор за политички систем правосуђе и управу је оцијенио да је противно свим нормама и стандардима дошло до понижавајућег поступања према митрополиту црногорско-приморског Амфилохију...

Престолонаследник Александар Карађорђевић: Почела „Операција Михаиловић“, награда за хватање Драже!

Приметили сте да волим да са вама делим недовољно познате чињенице из наше историје, оне које су предуго биле заборављене и забрањене да се...