Насловна Политика Бисери Ранка Кривокапића: Србија да сазри, ко није за НАТО адио!

Бисери Ранка Кривокапића: Србија да сазри, ко није за НАТО адио!

Црногорски амбасадори који не буду слиједили евроатлантске вриједности или нијесу именовани на адекватан начин биће опозвани, рекао је министар вањских послова Ранко Кривокапић. Он је, одговарајући на питања новинара рекао да очекују успјешнију кохабитацију са предсједником државе Милом Ђукановићем и да ће покушати да врати дух парламентаризма у односима између два предсједника и министра вањских послова.

Кренуо сам већ у иницијативу стварања тихог договора, да бисмо кад будемо имали предлог, имали предлог који ће имати подршку оба предсједника, у овом случају и Владе и државе– рекао је Кривокапић, послије разговора са отправницом послова у украјинској Амбасади у Црној Гори, Наталијом Фијалко.

Кривокапић је додао да је стање тешко јер је од 36 амбасадорских мјеста, попуњено само 11.

Фали обиље амбсадора, Берлин, Вашингтон, да не набрајам даље, али сам рекао двије велике адресе и то је један од приоритета– рекао је Кривокапић.

Он је, одговарајући на питање да ли че бити опозива постојећих амбасадора, казао да се тиме није бавио.

Али ће они који су постављени мимо дипломатских, али и политичких узуса, и они који не буду слиједили политику ове, него претходне владе и неевроатлантске вриједности, бити смијењени– поручио је Кривокапић.

Упитан о првим потезима Владе у области вањске политике, Кривокапић је рекао да се Црна Гора враћа грађанској и европској влади.

Ми ћемо се у потпуности вратити пуној поузданости одбране евроатлантских вриједности– казао је Кривокапић.

На питање о најави премијера Дритана Абазовића о дипломатској офанзиви и да ли очекује да ће се постићи полтиичка стабилност и да ће се покренути дијалог у парламенту како би се убрзао европски пут, Кривокапић је казао да је парламент био примјеран и за много стабилније демократије.

Ми смо послије референдума заједно писали Устав, и они који су били за независност и они који су били против независности– казао је Кривокапић.

Кривокапић је казао да су се десиле промјене и да стари чланови држе стабилност.

– Немамо ни дијалог, а камоли могућност договора. Спреман сам да помогнем премијеру и предсједници парламента да вратимо тај дух. Парламент прво мора вратити повјерење да би дошло до договора– истакао је он.

Како је навео, први задатак је борба против корупције и организованог криминала.

Ту морамо дати основне резултате, остало ће бити лакше ако ту направимо искорак– казао је Кривокапић.

Он је, говорећи о односу са Србијом, рекао да су увијек тешки, али и приоритетни.

Кривокапић је додао да све што се сада дешавало није добросусједски однос и да очекује да ће Србија сазријевати у вањској политици. Он је, коментаришући допуне Закона о локалној управи, казао да би волио да се до тог закона дошло двотрећинском већином, а не тропетинском.

Најновији чланци

ИЗ БЕРАНА ПОРУЧЕНО: “НЕ ДАМО НИ ЈЕДАН ПЕДАЉ СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ“!

У организацији грађана Берана организован је спонтани протесни скуп у знак подршке Србима на светом и распетом Коосову и Метохији. Грађаани су у протесној...

ТРИ „С“

Пише: ђакон Павле Љешковић "Опростите, јесте ли ви свештено лице? И није ми баш неко паметно питање. Наравно да јесте свештено лице, док носите ту...

Људи, је ли могуће: Савез комуниста подржао Бора и Рамиза, пардон Алексу и Дритана!

Безрезервна подршка Савеза Комуниста Коалицији ,,ХРАБРО се броји!” на челу са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем на предстојећим парламентарним изборима 11. јуна, казао је...

Дарио Вранеш: Лаки (ДПС) је мало нервозан, дошао је крај монтенегринске хистерије и идеологије Секуле Дрљевића!

Поштујем Устав Црне Горе, казао је предсједник Општине Пљевља Дарио Вранеш, коментаришући одлуку да наложи установама чији је оснивач локална управа да истакну поред...
video

ФИЛМ: Кнез Арсен Карађорђевић!

Рођени брат Петра Првог Карађорђевића, велики командант руске и српске армије - а заборављен, науштрб измишљених хероја. Захваљујем сабрату, сапатнику, саветнику, пријатељу, режисеру Милану...