Насловна Спорт Бањалуку тресе тениска грозница: Због Новака сви хотели и остали смјештај пуни...

Бањалуку тресе тениска грозница: Због Новака сви хотели и остали смјештај пуни до 23.априла!

А у Бањалуку, пред Српска опен, већ долазе туристи из свих крајева свијета. За сад, највише из Словеније, Њемачке и Србије. Колика је заинтересованост потврђују и подаци Туристичке организације. Сви смјештајни капацитети у Бањалуци до 23. априла су попуњени. Резервације за смјештај у највећем граду Српске због предстојећег тениског турнира, почеле су још прије неколико мјесеци. у Бањалуци се, због доласка свјетски познатих тенисера, тражи кревет више. Да би на вријеме пронашли смјештај многи су у највећи град Српске стигли много раније.

Они који су имали мање среће, смјештај су морали потражити у Лакташима, Прњавору и Приједор.

Како сам се чуо са осталим колегама и код њих је све пуно. Надам се да су грађани и остали свјесни значаја овог догађаја и мислим да је на највишем нивоу – рекао је Немања Кукић, менаџер продаје хотела.

Највећи спортски догађај иде у прилог и угоститељима којима је продужено и радно вријеме.

Радно вријеме ће бити продужено за два сата послије поноћи тако да ће и за викенд имати дуже радно вријеме, али и радни дан дужи за сат времена – појаснио је Златан Татић, члан Удружења Хорека.

Надметања на тениским теренима званично почињу у недјељу. Сви који планирају да гледају мечеве са трибина морају се придржавати правила оваквих тениских турнира. Посјетиоци који планирају присуствовати мечевима, морају минимум сат времена раније доћи, а све како би се избјегле гужве на улазу у комплекс, као и на саме терене.

У тениски комплекс и терене није дозвољено уносити алкохол, оружје, недозвољене супстанце, стакло, отворене посуде за пиће и кесе, као и храну и пиће купљене ван комплекса.

– Има ту једно правило да дјеца до 5 година не могу да присуствују турниру. За њих је припремљена фан зона, много забавног садржаја. Док дјеца од 5 -12 година могу да присуствују уз пратњу родитеља – појаснио је предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић.

МУП Републике Српске издао је за период од 13. до 24. априла, наредбу о забрани саобраћаја за теретна возила, укупне масе изнад 7,5 тона. Забрана се односи и на улице од Краља Петра И Карађорђевића, Младена Стојановића, Олимпијских побједника, Алеја Светог Саве, Гундулићевеа, па све до Равногорске и Милана Радмана.

Извор: РТРС

Најновији чланци

ДАРКО ТАНАСКОВИЋ: Јача углед Србије у муслиманском свијету!

У муслиманском свету Србија има и велики углед и државе које је подржавају. Успева да развија све боље односе са неким државама које су...

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА ДРИТАНОВУ ВЛАДУ: Кријете свјетске криминалце, а Куртију испоручујете Србе, неће моћи!

Након злочиначког убиства тројице Срба у Бањској немам дилему да је званична Подгорица стала на страну куртизоване „државе Косово“, настале на геноциду и прогону...

ПОВОДОМ ПОБУНЕ БОШЊАКА ЗБОГ ПОПИСА – ИСТРАЖУЈЕМО: МУСЛИМАНИ И АЛБАНЦИ ИЗ ПЛАВА И ГУСИЊА УБИЛИ 1600 СРБА, ОД ИЗВИЊЕЊА НИ ТРАГА!

Пише: Иван Милошевић Овај текст настао је из људског револта због позива Бошњака, како домаћих, тако и оних из свијета, да се попис одложи, јер,...

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Ко има кључ мира да га употреби на Космету!

Патријарх српски Порфирије служио је данас свету архијерејску литургију у храму Светог Саве на Врачару и у беседи поручио да је данас више него...

ЗБЦГ: Против пописа су они који желе да сакрију своју имовину, ДПС користио ранију статистику за крађу избора!

Из Коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) су казали да одлагања пописа неће бити и поручили да ће он открити да Црна Гора има...