Насловна Почетна Атлетика и Срби: Ивана Вулета освојила злато у Минхену са скоком од...

Атлетика и Срби: Ивана Вулета освојила злато у Минхену са скоком од 7.06 метара!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Вулета поново је шампионка Европе! Вулета је освојила златну медаљу у скоку удаљ на Европском првенству у Минхену и потврдила да је у овом тренутку најбоља скакачица на „старом континенту“. Милица Гардашевић завршила као седмопласирана.

Ивана је до титуле стигла скоком од 7.06 метара који је остварила већ у првој серији и захваљујући њему се окитила другим златом на европским првенствима.

Девојка из Зрењанина је поновила успех из 2016. године, када је у Амстердаму била најбоља. Ово је уједно седмо злато за Србију на европским првенствима, друго за Ивану, чиме се изједначила са легендарном Вером Николић.

Тренер Горан Обрадовић најавио је да ће наша репрезентативка од самог почетка напасти највећу дужину и то је и учинила. Одмах је прескочила седам метара и заузела прву позицију.

У другој серији је летела до 6.98, али јој је споменути скок (7.06) био довољан да задржи прво место. Иза себе је оставила домаћу звезду Малаику Михамбо која јој је дисала за вратом током читавог наступа, али није успела да је претекне. Немица је у другој серији забележила скок од 7.03 и то јој је било довољно за сребро.

Није Малаика успела да обједини најсјајнија одличја на Олимпијским играма, Светском првенству и Европском првенству, пошто је претходно била најбоља на споменута два такмичења.

Бронза је отишла у руке Британки Џасмин Сојерс која је скочила 6.80 метара. Милица Гардашевић је такође учествовала у финалу и оставила веома добар утисак, пошто је завршила на седмој позицији са 6.52 метра.

Милици је измакла бронза јер је у последњој серији имала дужину, али је преступила неколико милиметара. Додела медаља за скок удаљ биће организована у петак од 19.41 уз пренос на нашем Другом програму.

Извор: РТС

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...