Насловна Политика Андрија Мандић: Здравко Кривокапић издао све који су га довели на власт,...

Андрија Мандић: Здравко Кривокапић издао све који су га довели на власт, Срби након избора добили мало!

Црногорски премијер Здравко Кривокапић промијенио је плочу истог дана када је преминуо митрополит Амфилохије. Тог дана је одустао од сарадње са Демократским фронтом, одлуку је у дану митрополитове смрти саопштио лидерима коалиције која га је довела на власт, поручује Андрија Мандић, један од лидера Демократског фронта, у интервјуу за Српски телеграф.
АНДРИЈА МАНДИЋ: Оног дана када је умро митрополит Амфилохије, Здравко Кривокапић нам је јасно саопштио да у својој влади не жели ДФ, као ни коалицију За будућност Црне Горе. Он је желио да има власт без двотрећинске снаге посланика у парламенту. Вјеровао је да су људи поткупљиви и мислио је да ће, кад оформи своју владу, сви из ДФ потрчати код њега и да ће му се ставити на располагање. Јасно је да је све те људе процјењивао према себи, али, морам да кажем, лоше је процијенио.
СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ: Како коментаришете лажи које је Здравко Кривокапић износио када је ријеч о ДФ?
АНДРИЈА МАНДИЋ: Здравко Кривокапић необично лаже када је у питању ДФ, а једна од лажи је и та да је ДФ био неко ко је заустављао или оспоравао доношење Закона о слободи вјероисповијести. Наиме, ДФ је заједно са коалицијом За будућност Црне Горе омогућио доминантно изгласавање тог закона, а потом и примјену. Баш онда када се усвајао претходни закон, ДФ се оштро супротставио режиму Мила Ђукановића, због чега смо били и ухапшени, док је Кривокапић у том периоду сервисирао Милову политику. Уложили смо велики труд заједно с неким људима из СПЦ да га из наручја Ђукановића пребацимо на другу страну.
НЕДОПУСТИВЕ ПРИЈЕТЊЕ
СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ: Спрема ли се хаос и сукоб пред устоличење владике Јоаникија?
АНДРИЈА МАНДИЋ: Сматрам да сви православни Срби из Црне Горе, као и представници медија, треба да присуствују свечаном чину устоличења митрополита Јоаникија јер је то за све нас веома важан догађај. Поруке оних који позивају на насиље не треба да буду препрека људима који желе да дођу на Цетиње и да буду присутни тако важном догађају. Сигуран сам да пријетње људи који желе да један такав чин, као што је устоличење митрополита, пропадне не би биле могуће да је влада ваљано обављала свој посао и да је искидала све везе извршне власти са ДПС и организованим криминалом. Да су ухапшени криминалци и починиоци тешких кривичних дјела, ништа од ових пријетњи не би било.
СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ: Слажете ли се се оцјенама да је Кривокапић издао српски народ и ДФ?
АНДРИЈА МАНДИЋ: Ништа што је прије избора обећао није испунио, те да, због тога сматрам да је он издао све оне који су га довели на власт. Један анонимни професор, који је имао пут од комунисте преко ДПС присталице до носиоца наше листе, просто се погубио у времену када је постао премијер и нанио много штете нашем изборном програму. Он је обећавао добру сарадњу са Србијом, обећавао је заштиту имовине и чување достојанства и части СПЦ, а ништа од тога није испунио. Једноставно речено, Кривокапић је издао народ који га је 30. августа довео на власт и то је једино што је евидентно када је у питању успјех његове владе.
СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ: Премијер вас оптужује да сарађујете са ДПС да бисте срушили његову владу. Да ли је то тачно?
АНДРИЈА МАНДИЋ: У питању је само још једна лаж у низу, Кривокапић овакве поруке шаље док седи на заједничким састанцима са Милом Ђукановићем. Евидентно је да су Кривокапићу лажи главни алат у овој политичкој борби. Али мора да зна да су у лажи кратке ноге и да га сваку пут, када изнесе неку лаж, врло брзо демантују и људи и вријеме. Ево, ја му поручујем да је обични лажов ако не саопшти име и презиме било ког посланика из ДФ који је имао било какву сарадњу, с било ким из ДПС, и који је желео да са ДПС сруши његову владу.
О ПОЛОЖАЈУ СРБА У ЦРНОЈ ГОРИ
Мандић је подсјетио и на то да су Срби били веома дискриминисани под влашћу ДПС, али да се побједа, која се десила 30. августа, десила управо захваљујући Србима.
АНДРИЈА МАНДИЋ: За оно што се десило 30. августа, захваљујући српском народу, Срби су добили мало. Они сад у вријеме нове владе не могу да добију чак ни слободан попис иако је то законска обавеза.

Најновији чланци

Приче за малу дјецу: Политичког утицаја на РТЦГ неће бити!

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић истакла је да је Јавни сервис стуб демократског друштва и да мора остати независан и...

Други о нама, српски војник: Храбар, слави славу и у рову!

Просечан српски војник имао је 26 година, али је због тешког живота на селу, а нарочито услед ратних околности, деловао старије од својих савезничких...

Алекса Бечић: Овакво стање не одговара никоме!

Предсједник Скупштине Алекса Бечић је казао да очекује наставак дијалога који је започео премијер Здравко Кривокапић. Истакао је да овакво стање не одговара никоме. Одговарајући...

Света Петка у Канади: Прослављена слава огранка СНО „Павле Ђуришић“!

Овогодишња слава огранка ”Павле Ђуришић” из Кичинера, Ватерлу, Света Петка обележена је у недељу 24. октобра у цркви Светог Ђорђа. Славски обред служио је свештеник...

И то може: Марина Абрамовић добила награду Вучића!

Поводом 140 година дипломатских односа Америке и Србије, у срцу Менхетна у Њујорку на свака три минута приказиван је спот од 16 секунди, у...