Насловна Почетна Андрија Мандић: У политици се све мијења за пет минута, могуће да...

Андрија Мандић: У политици се све мијења за пет минута, могуће да се све промијени до сјутра у подне!

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић је, коментаришући актуелну политичку кризу у земљи, казао за Адриа ТВ да је тренутна Влада већ пала, јер је у Скупштини већина против ње, с обзиром на то да су пред посланицима двије иницијативе о неповјерењу.

Мандић је рекао да је политика дјелатност у којој је сасвим нормално да се све промијени за пет минута, па не би чудило да тако буде и овога пута, те да се све може промјенити до сјутра, до 12 сати. Но, нада се другом сценарију.

-Ако постоји добре воље, ако постоји жеље да нико никога не превари, ако постоји и добра намјера да се вратимо на оно што нам је народ Црне Горе дао, а народ Црне Горе је јасно саопштио да жели Демократску партију социјалиста у опозицији, народ Црне Горе нам је јасно поручио да жели борбу против организованог криминала и корупције, народ нам је поручио да жели да се напокон тај осјећај за правду покаже у свим сферама дјеловања у Црној Гори, онда није никакав проблем да у овом времену до 12 сати сјутра постигнемо неки договор, истакао је.

Међутим, Мандић напомиње да то не зависи од Демократског фронта већ од чинилаца који су у Влади и других опозиционих странака. О изјави премијера Дритана Абазовића за Адриа ТВ да је, уколико Влада не падне, спреман на техничку Владу, каже да је техничка Влада једно од оних рјешења које омогућава да та Влада припреми и организује прве и слободне изборе у Црној Гори.

Ни избори од 30. августа, иако је на њима побиједила тадашња опозиција, нису били ни слободни, нити су били поштени и оно што би могли да кажемо да је велика тековина овог парламентарног сазива – то би било да имамо прве слободне изборе у Црној Гори, наводи један од лидера ДФ-а.

За то ће бити потребан нови изборни закон, каже Мандић, додајући да је Абазовић преговоре већ требало да започне, умјесто што их најављује од понедјељка, будући да му је Демократска партија социјалиста поручила да га више не подржава.

Не знам зашто се чека понедјељак, када ће се већ колико је сјутра одлучивати о Влади. Кажем, ако постоји добре воље, ако премијер Абазовић жели да пронађе рјешење јер је већ искључио из будућег састава Владе оне који су покренули ту иницијативу, а до сада су га подржавали, онда би било добро да размисли о свему и у ових 24 сата, колико је остало до одржавања Скупштине Црне Горе, пронађе решење које ће бити задовољавајуће за све оне који су припадали некадашњој парламентарној већини, сматра Мандић.

Када је ријеч о учешћу Демократског фронта у будућој Влади, он каже да тај политички савез има јасне принципе, који су опредијелили њихово дјеловање, те да њихов улазак у Владу није ничија милостиња.

Нама су грађани Црне Горе дали највеће повјерење послије Демократске партије социјалиста, ми смо најјача снага у оној побједничкој коалицији која је 30. августа вољом народа требало да преузме власт. То што смо имали одређене експерименте, прво са експертском владом, а потом и са Владом коју подржава, коју је подржавала дотадашња опозиција, то су два експеримента која су доживјела потпуни фијаско, истакао је.

Мандић је поручио да је потребно вратити се нормалном политичком животу и да се више никада не деси да они којима грађани дају мало повјерења помисле да њима припадају кључна мјеста у Влади, те да је посриједи експеримент који се показао као велика грешка која се не смије поновити.

Најновији чланци

Драгош Калајић: Политичка десница и левица-модерна тумачења старих значења!

Пи­ше: Дра­гош Ка­ла­јић Прем­да се да­нас и ов­де стран­ке опо­зи­ци­је удру­жу­ју због за­јед­нич­ког не­при­ја­те­ља — из­ве­сно је да ће се у бу­ду­ћем пар­ла­мен­ту по­де­ли­ти на...

Ребаланс дебаланса: Обезбједити плате иначе колапс!

Уколико не дође до ребаланса буџета, без новца би могли остати Фонд здравства и запослени у здравству, мајке са троје и више дјеце, незапослени,...

Под Острогом, Подгорици и Херцег Новом: Трећи сабор Заједнице кола српских сестара!

Са задовољством и свесрдном радошћу обавјештавамо јавност да Заједница Колā српских сестара Црне Горе организује трећи Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре....

„Српска кућа“: „Чекајући Хандкеа“ – филм о српском опстанку на Космету!

Приказивањем документарног филма „Чекајући Хандкеа", једног од најнаграђиванијих српских аутора, Горана Радовановића, „Српска кућа" организује филмско вече посвећено животу преосталог српског живља на Косову...

Ваљан предлог, Ђорђа Мелони: Титу одузети италијански орден!

Ђорђа Мелони постаће прва премијерка Италије на челу најдесније оријентисане владе од Другог светског рата након што је њена конзервативна коалиција тријумфовала на недељним парламентарним...