Насловна Политика Андрија Мандић: Тражимо нову Владу са новим премијером!

Андрија Мандић: Тражимо нову Владу са новим премијером!

Најбоље рјешење изласка из кризе власти у Црној Гори је формирање нове Владе са новим премијером, који би имали пуни мандат до редовних парламентарних избора, казао је предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић.

Он је, за Телевизију А1, казао да ће присуствовати сјутрашњем састанку лидера парламентарне већине посвећеном кризи власти.

Најбоље рјешење је да се бира нова Влада и то би био дисконтинуитет са ових 200 лоших дана Владе Здравка Кривокапића, која ништа добро није урадила, рекао је Мандић, додајући да је то најбоље рјешење.

Према његовим ријечима, ако се не дође до договора о томе, „увијек постоји демократско рјешење – да се иде на изборе, али прије тога треба дати шансу разговорима“.

Ако се иде на изборе, онда је најбоље да се конституише прелазна Влада као Влада задатка која би обезбиједила одржавање пописа, чишћење бирачког списка и припремила амбијент за одржавање избора, казао је Мандић.

Он је рекао да Влада премијера Здравка Кривокапића није испунила очекивање оних који су гласали за промјене 30. августа.

Иако је Влада громогласно представљена као експертска са пуно амбициозних обећања, у пракси није довела ниједног озбиљног инвеститора, већ смо имали ново задужење под сумњивим околностима и никад гору економску ситуацију, али и подијељену Црну Гору по свим шавовима, истакао је Мандић.

Он је указао да Кривокапић и предсједник Скупштине Алекса Бечић имају подршку 14 од 41 посланика парламентарне већине.

Премијер и предсједник парламента имају подршку 14 посланика и мисле да је то добро и да је то довољно, а у свакој иоле демократској држави, када би неки премијер чуо да нема подршку парламентарне већине, сам би поставио питање свог повјерења, рекао је Мандић.

Он је навео да мањина унутар парламентарне већине спроводи терор, и да је то недопустиво.

Неко покушава да понизи 27 посланика – то неће моћи да прође. У крајњем, народ ће казати суд о нама. ДФ се не плаши тог народног суда, истакао је Мандић и позвао Бечића и Кривокапића да прошетају кроз народ и чују шта они мисле о њиховим потезима.

Он сматра да криза власти захтијева ново ресетовање односа у владајућој већини.

То, како је навео, подразумијева демонтажу система од људи из Демократске партије социјалиста (ДПС) који су кршили законе, заустављање дискриминације припадника српског народа, потписивање Темељног уговора, спровођење пописа и сређивање бирачког списка.

Према ријечима Мандића, данас имамо терор мањине над већином, „јер они држе 100 одсто Владе и мјесто предсједника Скупштине и са тих позиција бахато кажу да ћемо ми да срушимо Владу.“

Иду с причом како ни по коју цијену њих 14 неће дозволити да се реконструише Влада, а притом доносе одлуке на штету народ који је доминантно добио изборе. То је неприхватљиво, закључио је Мандић.

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...