Насловна Политика Андрија Мандић: Срушена Милова тврђава, нови политички односи у Никшићу!

Андрија Мандић: Срушена Милова тврђава, нови политички односи у Никшићу!

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић оцијенио је да су на изборима у Никшићу успјели да “развласте ДПС” и да организовани криминал “избаце из његове пријестонице”, односно да Мила Ђукановића “избаце из његове највеће тврђаве Никшића”.

Мандић је за ТВ Пинк рекао да су то разлози што је јучерашња побједа величанствена и велика, а да је за српски народ у Црној Гори од велике важности што ће после 76 година Никшић имати градоначелника који ће бити Србин. Подсјетивши да је Никшић родни град Мила Ђукановића, Мандић каже да су успјели да пронађу снагу која им је омогућила да покажу да су најјачи опозициони субјект и поред тога што је “један дио оних који су са њима наступили на августовским изборима сада одлучио да подржи неку другу страну”.

Како је оцијенио, премијер Здравко Кривокапић, који се, каже, до сада представљао као представник Коалиције за будућност сада је подржао предсједника Скупштине Алексу Бечића, као и још неке структуре које су раније подржавале Демократски фронт.

Одлучили су да подрже Бечића или да буду посебне листе рачунајући да ће у судару Демократског фронта и Коалиције за будућност и ДПС-а извући велику корист, казао је Мандић.

Подсјетио је да су све опозиционе структуре звали да стану на једну листу јер су жељели да постоји само једна листа која би се борила против ДПС.

Али, нису жељели, рачунали су да могу некако да остваре оно о чему се причало након избора 30. августа када се водила прљава кампања против Демократског фронта – како ми немамо ништа, како су нам све гласове донијели Кривокапић и они који су њега подржавали. Сада су они сви на другој страни и та трећепласирана листа премијера Кривокапића и предсједника Скупштине је наш важан коалициони партнер, али је добро да су нови односи успостављени у Никшић, наводи лидер ДФ-а.

На питање да прокоментарише наводе Давидовића да су се Србија и Вучић обрушили на њега и да зато има само једног одборника, Мандић каже да су грађани Никшића пажљиво вредновали сваког учесника на овим изборима и да не види да се Србија обрушила на било кога.

Али, добро знам ко се у Црној Гори обрушио на кога. Милан Кнежевић, Милун Зоговић, Милутин Ђукановић, ја, ми смо у ово вријеме владе Здравка Кривокапића подједнако претресани као у вријеме власти Мила Ђукановића, па нисмо рекли да су сви кренули на нас, читава држава, него смо прихватили чињеницу да се поједини државни ресурси у Црној Гори злоупотребљавају против Демократског фронта, казао је Мандић.

Додао је да је важно да у Црној Гори дође до промјена и напомиње да се не ради само о персоналним промјенама, већ да мора да почне обрачун с организованим криминалом и корупцијом и то храбро и одлучно.

Мандић подсјећа да годинама говори о томе како се организовани криминал из Црне Горе преливао ка Србији и каже како је сада кренула велика акција чишћења безбједносне структуре која је радила против интереса не само Србије, већ српског народа у Црној Гори и против Републике Српске.

-Те здружене криминалне акције су имале као крајњи резултат наношење штете српском народ, казао је Мандић.

У мају ће бити одржани избори у Херцег Новом, али Мандић напомиње да ни једна општина у Црној Гори не може да се упоређује са Никшићем.

Никшић је био симбол власти Мила Ђукановића и Херцег Нови, гдје ми држимо власт дуги низ година, неупоредив је са оним што се јуче догодило у Никшићу, закључио је Мандић.

Извор: Борба

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...