Насловна Политика Андрија Мандић: Очекујем потписивање закона, а потом и нову владу!

Андрија Мандић: Очекујем потписивање закона, а потом и нову владу!

Изгласавањем Закона о предсједнику је дјелимично заокружена иницијатива за завршно обједињавање парламентарне већине, а то ће бити потпуно учињено избором нове владе, казао је предсједник НСД и један од лидера ДФ Андрија Мандић у јутарњем програму Прве телевизије.

Он је рекао да су односи унутар парламентарне већине били јако лоши када је у Скупштини Црне Горе оборена влада Дритана Абазовића.

Трудили смо се и уложили много напора да дођемо до тога да заједнички радимо и од једног до другог засиједања се потврђује да ова земља има јасну парламентарну већину, а локални избори показују да она постаје све јача и јача– наводи Мандић.

Он је објаснио да сваки покушај опструкције парламентарне већине гдје она не би имала оно што имају све друге парламентарне већине у Европи, а то је исказ и кроз извршну власт, неће проћи ни у Црној Гори.

Ми смо јасно од предсједника Црне Горе тражили 19. септембра да дâ мандат Миодрагу Лекићу. Послали смо му и допис са 41 потписом, али он није желио да испуни своју уставну обавезу, него је одустао од испуњавања властите дужности– истиче Мандић.

Он је изразио очекивање да ће Ђукановић у року од три дана потписати Закон о предсједнику и да сагласно Уставу и закону дâ мандат ономе ко има подршку парламентарне већине.

Парламент се налази на пола мандата, док је предсједнику Црне Горе остало још само неколико мјесеци до краја мандата. Парламентарна већина тражи и има право на то да конституише владу онако како то предвиђају демократски стандарди– подвлачи Мандић.

Он је подсјетио да је Црна Гора први пут демократским путем промијенила власт 30. августа 2020. године. Међутим, након те велике побједе, како каже, неки људи су почели брутално да се мијешају у унутрашње ствари земље.

Сви смо тиме били запрепашћени јер држимо да је Црна Гора држава која има своја правила, Устав, законе. Одједном су се многи из амбасада размиљели од странке до странке како би објашњавали какву би то требало владу да има Црна Гора, ко може, а ко не може у њу. Па када су саставили прву владу, иста та група чиновника се потрудила да препакује и другу владу, која би била подржана од стране опозиције– каже Мандић.

Најновији чланци

АГОНИЈА 25, буђење: Психопатологија свакодневног ДПС живота!

Пише: Иван Милошевић "Задњи је трен да се пробудимо из сна"! Испали Мило јуче поруку о буђењу и остаде жив! Али остаће упамћен као примјер...
video

ТАЈНЕ 27.МАРТА

Тајне Тројног пакта и 27. марта су дуго биле скриване, Хитлер је желео да регрутује Србе а онда их пошаље у борбу против Руса... https://youtu.be/_nCaACwqlGo

Престонасленик Александар уочи 27. марта: Планови за Грчку и отпор потписивању Тројног пакта!

Уочи годишњице 27, марта, делим са вама сећања мог оца настала у данима пре тог судбоносног дана 1941. године, објавио је на фејсбуку престоналаследник...

Српска: Обиљежена годишњица злочина над Србима у Сијековцу!

У Цркви Свете великомученице Огњене Марије служен је парастос убијеним српским цивилима у Сијековцу у оквиру обиљежавања 31. година од злочина над Србима у...

Пуне се Милови џепови: Бирачки списак за пет дана порастао за 1500 гласача!

Број бирача у другом кругу предсједничких избора у Црној Гори биће већи за 1.445 у односу на први круг, саопштено је из црногорског Министарства...