Насловна Почетна Андрија Мандић о Резолуцији о Украјини: Русија створила Црну Гору, ДФ брани...

Андрија Мандић о Резолуцији о Украјини: Русија створила Црну Гору, ДФ брани право грађана да сами доносимо одлуке!

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта казао је да Резолуција о осуди руске агресије на Украјину и њени предлагачи не исказују бригу за народ Украјине нити за поштовање међународног права. ДФ, како је навео, неће подржати Резолуцију о руској агресији на Украјину јер је Русија створила Црну Гору и да не може Црна Гора рјешавати сукобе великих сила.

Просто желе да направе једну дјечију замку у овом парламенту, гдје ће њихови ментори из западних амбасада да наводно стављају штрикове ко је за ЕУ а ко није везано за гласање око ове резолуције. Сви који стављају штрикове нека знају да ми нећемо подржати ову резолуцију. Такво је вријеме. Иако смо се борили за заједничку државу Србије и Црне Горе, данас просто осјећам да је Демократски фронт последњи који брани вриједности државе Црне Горе да сами доносимо одлуке, не зависимо ни од кога. Поштујемо ову државу тако што мислимо да грађани ове државе имају довољно памети и мудрости да одаберу властиту будућност, казао је Мандић.

Он говори и да су они који данас предлажу ову резолуцију могли и да предложе сличну кад је нападнута СР Југославија и послати поруку да и они подржавају међунаордно право.

Како може Црна Гора да буде испред САД-а у овоме?

Нама је жао народа Украјине, нама је жао као Словенима и Православцима што се води рат у Украјини. Залажемо се за територијални интегритет сваке државе на планети. Ипак, одлуком да Црна Гора уђе у НАТО савез, они главни промотери, а посебно Благоје Граховац потенцира чињеницу да кад мале државе уђу у такав савез треба да оду негдје у завјетрину а не да предњаче. Одакле вама право да ви предњачите и да будете испред САД-а у овоме? Мислите да су то европске вриједности? То није наш пут, подвукао је Мандић.

Некадашњи предсједник Владе Србије Зоран Ђинђић казао је некад да је најтеже наметнути тему јавности, каже Мандић и додаје да они данас желе да побјегну од криминала и корупције и да заштите лидере и функционере њихове партије и мисле да ће лако преварити људе у амбасадама.

Мислите да ће амбасадори прихватити причу да ДФ није европска странка јер нисмо гласали за неку резолуцију, а да сте ви европејци са апликацијама Скај, шверцом цигара. Нећемо то допустити, нагласио је Мандић.

Сви знају како ће се завршити рат

Што се тиче рата у Украјини, сви знају како ће се завршити и ко ће бити побједник, каже Мандић, и прецизира да ће доћи до ресета великих сила као и да нећемо живјети у истом свијету као што смо га познавали.

Један сам од оних који смо бранили Југославију од НАТО агресије и који сам био веома љут на званичног представника Руске федерације који је извршио притисак да Југославија прихвати Кумановски споразум. Говорили смо да је Русија требала да уђе у рат због Југославије, а ако није хтјела, да нам испоручи С-300. Све и да је СР оборила авионе НАТО савеза, Руси су знали ко ће бити побједник. Ипак, неки циљеви, као Рамбује, да се окупира цијела Југославија од стране НАТО-а, нису прошли. Данас је НАТО само окупирао јужну српску покрајину, казао је он.

Мандић је оптужио предлагаче ове Резолуције да они и њихови савезници савјетује Украјинцима да гину до последњег, а сви знају како ће се рат завршити.

После рата у Украјини неће ништа бити исто

Зашто доливате уље на ватру и зашто распирујете сукобе? Надамо се да ће што прије доћи до мира. Има ли ко дилему да ће Русија изгубити? Хоће ли резолуција нешто ту промијенити? Оно што је 99-те Виктор Черномирдин нама, данас говори Хенри Кисинџер западном свијету. И ми нећемо њега да послушамо, него ћемо резолуцијом да опредијелимо судбину рата у Украјини. После рата у Украјини ништа неће бити исто на овој планети. А пошто ништа неће бити исто, ми морамо да поведемо рачуна, јер Црна Гора не би ни постојала као држава да је Русија није таквом створила. Имајте мало осјећаја од времена Петра великог до Александра ИИ. Имајте поштовања према онима који су нам били историјски савезници, казао је он.

Мандић не жели да навија воду на само једну воденицу, већ понавља да се територијални интегритет мора поштовати, али и да се оно мора поштовати свуда, па и у бившој Југославији.

Ова тема неће бити суштинска. Ми знамо шта је наш први корак на европском путу, а то је борба против организованог криминала. Око Украјине, нека причају велике силе, закључио је он.

Најновији чланци

video

Краљевина Југославија: Зашто је убијен српски краљ?

Ко је извршио убиство српског краља и зашто? Како је краљ планирао да се се супростави надолазећој опасности од нацистичке Немачке? Који су разлози...

Израел: Новак Ђоковић освојио турнир у Тел Авиву!

Новак Ђоковић освојио је турнир у Тел Авиву! Није играо спектакуларно, таман колико треба да освоји турнир и ко зна који пут покаже планети...

Разоткривања: Свето-јеронимска афера 1901. године или претварање Срба у Хрвате!

Пише: Саша Недељковић, члан Научног друштва за историју здравствене културе Србије Срби католици у српским земљама били су на удару римокатоличких клерикалаца. Први хрватски католички конгрес...

Милан Кнежевић: Да испушимо по једну!

Један од лидера Демократског фронта и предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану, Милан Кнежевић, прокоментарисао је хапшење директора Управе прихода и царина Рада...

Мило Први истрчава: Док се Америка нећка, шеф ДПС-а позвао Украјину у НАТО!

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и предсједници још осам држава чланица НАТО савеза Централне и Источне Европе, осудили су данас заједно руску анексију украјинских...