Насловна Политика Андрија Мандић: Немамо ортаке за хапшење Катнића!

Андрија Мандић: Немамо ортаке за хапшење Катнића!

Демократски фронт оптужио је врховног државног тужиоца Ивицу Станковић, али и парламентарну већину која је повукла тужилачке законе из скупштинске процедуре, да немају храбрости да смијене главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

Немамо ВДТ који би ухапсио Миливоја Катнића и Сашу Чађеновића. Немамо ни ортаке довољно храбре са којима смо потписали законе да смијенимо Катнића, казао је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић на конференцији за медије.

Позвао је парламентарну већину да тужилачке законе сврста на дневни ред већ 1. марта.

Да врати у процедуру ова два закона и да штеточине уклонимо са ових функција. Ово је за Црну Гору изузетно важан тренутак. Ово је дио пута који морамо да пређемо да бисмо прешли тачке 23 и 24, навео је Мандић.

Он је рекао да свједочење Дикића показује како се злоупотребљавала државна моћ и злоупотребљавала тужилачка функција.

Како се мимо закона и мимо Устава муче и злоупотребљавају људи како би се сломили и присилили, и то генерал Дикић објашњава, да су му тражили да управо нас двојицу, Српску православну цркву, почевши од митрополита и друге црквене великодостојнике, предсједника Србије и друге људе, прије свега мислим на људе из Русије да упетљају у једну причу којом би они могли да машу на западу и да се представљају као демократе како би прикрили криминална дјела која су починили у Црној Гори и вани, казао је Мандић.

Лидер Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић рекао је да је гостовање Дикића на ТВ Хепи још један од кључних доказа зашто је потребна измјена закона.

Одавно су се били створили услови да в.д. ВДТ Ивица Станковић, по службеној дужности, ако већ није хтио по нашим пријавама, покрене поступак против Миливоја Катнића и Чађеновића, рекао је Кнежевић.

Набрајајући више предмета у којима, како тврди Кнежевић, Катнић није поступао или је злоупотријебио свој положај, рекао је да се већ сјутра мора ставити у процедуру измјена закона.

-Ми смо у сазнању да су дјелови АНБ и тужилаштва који су спроводили мјере надзора над политичарима и новинарима значајан дио тог материјала сачували и дали режимским медијима и тајкунима блиским Демократској партији социјалиста, како би их користили…, поручио је он.

Рекао је да очекују да се до 14. марта брутална таблоидна кампања која ће превазићи оно што је радио портал Удар, али да немају што да крију и да слободно могу да објаве све снимке из ресторана, хотела, соба.

Кнежевић је поновио да Демократски фронт неће учествовати у изјашњавањима у Скупштини о ниједном пропису док се тужилачки закони не врате на дневни ред.

Најновији чланци

Комисија за патриотизам: Цетињанке траже провјеру организатора протеста дијаспоре!

Подстакнути објавом дијаспоре из Франкфурта од 03.12.2022. под називом "Долазимо на протест 28.12 јер не дамо да Црну Гору утопе и да је нема",...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Након двије године, Одбор за политички систем: Понижавајуће поступање према митрополиту Амфилохију, прогон чији се налогодавац још не зна!

Одбор за политички систем правосуђе и управу је оцијенио да је противно свим нормама и стандардима дошло до понижавајућег поступања према митрополиту црногорско-приморског Амфилохију...

Престолонаследник Александар Карађорђевић: Почела „Операција Михаиловић“, награда за хватање Драже!

Приметили сте да волим да са вама делим недовољно познате чињенице из наше историје, оне које су предуго биле заборављене и забрањене да се...