Насловна Политика АНДРИЈА МАНДИЋ: Не крадемо ничији идентитет, али Срби више никада неће бити...

АНДРИЈА МАНДИЋ: Не крадемо ничији идентитет, али Срби више никада неће бити дискриминисани!

-Какви год да буду резултати пописа ми морамо да их поздравимо, а власт не смије да украде ничији идентитет, казао је предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић у емисији Пресс плус са Рајком Раичевић.

О попису: Власт никоме не смије да украде идентитет

Говорећи о предстојећем попису становништва и о поновним захтјевима опозиције да се тај поступак одложи Мандић је казао да му нису јасни ти захтјеви, обзиром да је Монстат кредибилнији него икада

-Данашња контрола пописа омогућава сасвим поштен попис и да се људи коначно искажу сасвим слободно. Сваки грађанин ће путем софтвера моћи да провјери да ли је уписано оно што пише на пописници. Ја сумњам да је у позадини свега свијест шта се све радило на прошлим пописима. Попис није важан само због нације, вјере и језика већ због свих других података. Какви год да буду резултати пописа ми морамо да их поздравимо, а власт не смије да украде ничији идентитет, реако је Мандић и додао да је његов избор на чело Парламента Црне Горе у овом тренутку веома важан за српски народ.

-Данашња порука је да је завршено са дискриминацијом српског народа. Нема више одбацивања Срба и увјерења да не могу имати једнаке шансе као и било ко други у Црној Гори, појаснио је Мандић.

Постоје ствари које се не коментаришу и које су испод сваког нивоа

Коменатришући данашње саопштење ДПС-а о његовом ћутању на увредњиви наслов књиге Војислава Шешеља, Мандић је рекао да су неке ствари “испод нивоа коментарисања”.

-Сваки аутор жели насловом што већу реакцију јавности. Госпођа Вуксановић Станковић се више не бави политиком и примијетио сам да поједини то сада желе да наметну као тему. Оволика повика у Црној Гори је жеља што више наметнути ту тему не водећи рачуна о угледу госпође Вуксановић Станковић. Нити ћу то читати, нити ћу то коментарисати. Ја не желим да намећем ту тему и понављам, то је испод нивоа коментарисања, казао је Мандић.

Према његовим ријечима некима и није намјера оно што изговарају, него нешто сасвим друго.

-Ја и моја породица смо били жртве оваквих кампања и нисмо реаговали. Моја фотографија је запаљена уз најгоре повике али и то је демократија, неко је конзумира и користи на прави начин, а неко не. Они који данас брину о европским дометима Црне Горе некад су били спремни на свашта, данас је на политичкој сцени нешто сасвим другачије и они сада не могу да замисле своју позицију да нису на власти. Људи моји 30 година је било доста, казао је Мандић.

20 година су биле велике провјере да ли у Црној Гори Његош живи или не

Одговарајући на питање да ли је Црна Гора предуго чекала да се одужи Његошу обиљежавајућу данашњи дан Мандић је казао да је наша земља заправо дуго година била на провјери да ли у њој Његош живи или не.

-Његош до ’98 био симбол Црне Горе, али се негдје кроз креирање политике ДПС-а дошло до идеје да Његошеве поруке треба уклонити, што су они покушали учинити, а то су хтјели завршити отимањем светиња СПЦ. Тих 20-ак година су биле велике провјере да ли у Црној Гори Његош живи или не живи. Ево након свега тога имамо Дан културе Црне Горе. Његош је једна грандиозна личности и ми овдје треба да констатујемо да је привилегија што смо имали такву личност. За данашњу Црну Гору се не може рећи да је његошевска Црна Гора, али тежи ка томе. Неке групације ту везу са Његошем доживљавају другачије и ми никоме не смијемо ништа да намећемо, него морамо да његујемо оно што је важно за Црну Гору, казао је Мандић.

Квинта се усагласила око Андрије Мандића, а око Газе није

-Медији који су везани за опозиционе странке су пласирале вијести о бојкотима мога избора на мјесто предсједника Скупштине, али нико од њих није извео закључак да је недолазак заправо непоштовање Скупштине, јер Парламент није Андрија Мандић. Мислим да ће у времену које је пред нама све доћи на своје мјесто и да ће се ситуација поправити, јер је важно да имамо добру комуникацију са свим амбасадорима. Било је наслова да се Квинта усагласила око Андрије Мандића, а ево око Газе се нису усагласили. Ја очекујем да ће све ићи у добром смјеру, јер ми желимо ићи у правцу ЕУ, рекао је Мандић.

Не можемо напријед ако немамо људе као што су Милан Лекић и Милутин Ђукановић

-Милан Лекић је препородио Пљевља, он је најбољи директор у историји рудника и његова амбиција није била да буде у Парламенту. Остало је неколико ствари које је желио да заврши и криво ми је да они који су доносили одлуке нису на прави начин окарактерисали његов рад. Читав град је стао уз свога директора и вјерујем да ће се грешка која је настала исправити и да ће Милан Лекић да заврши оно што је започео, казао је Мандић коментаришући Лекићеву смјену са мјеста директора Рудника угља у Пљевљима.

Мандић је истакао да је поносан на резулатате предузећа којима су у претходном периоду руководили њихови кадрови.

-Када данас упоредимо стање у предузећима којима су руководили наши кадрови ми смо поносни. Мислим да у овом процесу који је пред нама не можемо напријед ако немамо људе као што су Милан Лекић и Милутин Ђукановић, закључио је Мандић.

Најновији чланци

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...