Насловна Почетна Андрија Мандић: Напад на Требјешанина напад на моју породицу, ДПС уводи насиље...

Андрија Мандић: Напад на Требјешанина напад на моју породицу, ДПС уводи насиље у политички живот!

Лидер Демократског фронта Андрија Мандић тражио је од полиције и Владе да се кроз неколико сати открију налогодавци и извршитељи насиља над активистом Луке Требјешанина. Он је казао да ће у супротном сами морати да се заштите. Мандић је за напад окривио предсједника Мила Ђукановића и криминалне структуре повезане са полицијом.

Он је на конференцији у Никшићу рекао да су пребијањем дјечака до 19 година, сумњиве и проблематичне особе које су га данима пратиле, послале поруку коалицији „За будућност Никшића“ и свим слободним људима у Црној Гори.

Стигли смо дотле да можемо да кажемо да се од синоћ уводи насиље у политички живот и изборну кампању у овом граду, казао је Мандић.

Истиче да овај случај доживљава лично.

Ово што се дешава у овом граду доживљавам и лично. Лука Требјешанин је син мог брата од тетке. То доживљавам и као напад на моју породицу. То сигурно није било непознато онима који су пребили тог поштеног момка, казао је Мандић.

Очекује да се у наредних неколико сати да се открију починиоци и они који су наредили пребијање младића.

Вјерујем да иза свега опет стоји шеф режима Мило Ђукановић који жели да дестабилизује овај град и криминалне структуре у спрези са њим, полицијом и кавачким кланом, навео је он.

Додао је да грађани имају обавезу више да се супротставе томе. Упутио је апел Влади и полицији.

Да се до вечерас тачно зна ко је налогодавац, ко је извршилац. Ако се то не деси, ми ћемо се организовати и ми ћемо се знати заштитити. Нијесмо ни ми репа без коријена. Има и он породицу и пријатеље који ће се жртвовати за њега, казао је Мандић.

Казао је да се Требјешанин тренутно налази у полицији и даје изјаву. На своју руку је напустио болницу.

Лука ни са ким нема непријатеља у Никшићу. Он је истакнти активиста ДФ-а у Никшићу и ово је порука нама, казао је он.

Здравствено стање му је је стабилно.

„Има повреде по цијелом тијелу, полили су га бибер спрејом, па су га ударали шипкама и ногама“.

Коментаришући смјену начелника и командира Центра безбједности Никшић, Мандић је тражио да се саопшти да ли су Тихомир Горановић и Дарко Мађарић унапријеђени или деградирани.

У међувремену смо добили информацију да је директор полиције Брђанин донио одлуку да начелника и командира ЦБ НК распореди на друга мјеста у Управи полиције. Самим тим желимо да добијемо информацију да ли су они унапријеђени или су смијењени или деградирани. То је врло важан одговор. Ми мислимо да, не само ти људи, него и други људи из никшићке полиције треба да се суспендују, разоружају, да им се одузме службено оружје, легитимације и да се крене у утврђивање њихове имовине, казао је он.

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...