Насловна Политика Андрија Мандић: Као Марина Јочић мисле сви из НСД и ДФ-а!

Андрија Мандић: Као Марина Јочић мисле сви из НСД и ДФ-а!

Све што је рекла Марина Јочић, тако мисле и говоре сви из НСД и СДФ, након најновијих сазнања које је објелоданио посланик СДП Рашко Коњевић. Не може се наћи другачија ријеч за оно што је урадио Здравко Кривокапић, нема бољег описа за издају и подаништво које је показао након велике народне побједе 30. августа, саопштио је један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић, те поручио да је крање вријеме да се изађе из агоније “у коју је овај човјек заробио комплетан демократски процес у Црној Гори”

Према његовим ријечима, Влада Здравка Кривокапића је требала да се укључи у велики интегративни пројекат региона “Отворени Балкан” и покаже да прошлогодишња побједа слиједи интересе грађана.

Међутим, он је заборавио на обавезе државника и одустао од оног програма за који је гласала већинска Црна Гора. Три одговорна лидера Србије, Сјеверне Македоније и Албаније ће у најкраћем времену уклонити границе које постоје између тих држава, а Влада Црне Горе, која води унутрашњу и спољну политику ове земље, наводно, не препознаје интерес да будемо дио тог великог пројекта који може да препороди нашу економију, наводи Мандић.

Како каже, због чега је то тако, питају се грађани Црне Горе?

Очигледно је да се Здравко Кривокапић, попут његовог претходника, посветио једино личним и породичним интересима, властитом богаћењу и постао заштитник криминала и корупције које је успоставио бивши режим. Та криминална хоботница је обгрлила и његове најближе сараднике, оне самозване експерте који су пристали да на њих доминантан утицај имају Ђукановићеви криминални ешалони или стране службе безбједности, оцјењује Мандић.

Повјеровао је Кривокапић да је изнад свега, наглашава Мандић, а посебно изнад Демократског фронта и коалиције “За будућност Црне Горе” који су га бирали за премијера и “тако му дали моћ коју он не користи за добро народа и државе већ само против нас што смо му управо дали ту моћ”.

Скандалозна смјена Марине Јочић од стране Здравка Кривокапића показала је, не само у каквом се стању и даље налази наше друштво, већ и каквим се бизарним и мизерним, личним мотивима руководи особа које већ дуже вријеме узурпира мјесто премијера. Годину дана послије велике изборне побједе народа, Марина Јочић, хероина некадашње опозиције која је небројено пута са народом била на улици, протестима и другим ситуацијама, три пута хапшена и осуђивана због отпора диктатури и безакоњу, брутално је смијењена без икаквог образложења, поручује Мандић.

Како је навео, док је она дизала слободарски глас истине, Кривокапић је носио букете ружа својој шефици Радмили Војводић, при том, како каже, “замјерајући демонстрантима што блокирају булеваре до бољих цвјећара”.

– Рационалног и аргументованог образложења, наравно, не може ни бити, јер иза Марине Јочић стоје резултати о увођењу реда, рада и остваривања напретка у Националним парковима. А то што образложења нема, јасно говори о каквом се самовољном акту и злоупотреби функције премијера ради. Премијер је као јавна личност која обавља, а у његовом случају узурпира, функцију дужан да трпи критике које почивају на истини, а не да се због њих иживљава над људима, додаје Мандић.

Он пита да ли је Јочић рекла нешто што није истина?

Да ли је Здравко Кривокапић, свега неколико дана након изборне побједе, пошао са букетом цвијећа код тадашње предсједнице СДП-а, са намјером да прода велики изборни тријумф народа? Да ли је ишао на стан код Ивице Станковића да тражи да лидери ДФ-а буду осуђени? Да ли је своје најближе сараднике слао да утичу на Апелациони суд и тужилаштво да колега Милан Кнежевић и ја будемо осуђени? Јесте, и нека га срам буде због тога! Вјерујем да ће о овој недостојној и одвратној намјери Здравка Кривокапића нешто јавно рећи и некадашњи министар правде Владимир Лепосавић и недавно смијењени Генерални секретар Владе Божо Милоњић, пита Мандић.

Такође, поручује, потпуно је јасно зашто је Кривокапић у изборној ноћи од народа тражио да не слави побједу и не скандира против бившег режима.

Данас, годину дана касније, све је јасно: Драгињи Вуксановић и СДП-у цвијеће, а Марини Јочић отказ. То је слика и прилика Здравка Кривокапића и његове издаје.Подржавам и придружујем се апелу Марине Јочић који је упутила нашој СПЦ, да се огласи поводом оваквих сазнања везаних за нељудске радње Здравка Кривокапића, а које су претходиле свим нашим каснијим неспоразумима и јавним полемикама, појашњава Мандић.

Пита, да ли је овакав његов вјероломни поступак у складу са вриједностима и учењем Свете Цркве?

Крајње је вријеме да се изађе из агоније у коју је овај човјек заробио комплетан демократски процес у Црној Гори, а ми, поштовани чланови и симпатизери НСД и ДФ, морамо баш сада повести најснажнију борбу за одбрану велике побједе од 30. августа прошле године, закључује Мандић.

 

Најновији чланци

Тајип Ердоган: Турска ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО!

Турска је поручила савезницима да ће одбити чланство Шведске и Финске у НАТО-у, рекао је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган у видео снимку објављеном...

Срцепарајуће, Алекса Бечић: Дритану сам отворио врата своје куће, а он ми је забио нож у леђа!

Црна Гора је добила владу с никад мање легитимитета и легалитета, али са никад више функција и фотеља, казао је лдиер Демократа Алекса Бечић...

Милорад Додик: Експанзија муслиманског национализма!

ЕКСПАНЗИЈА муслиманског национализма у БиХ је веома видљива, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у Дневнику Нове ТВ. – Она је продукт...
video

Може ли Мило ниже: Све за албанство, Српству шипак!

Пише: Иван Милошевић Трудиш се да будеш равнодушан на Милове форе и фазоне, али то што он може да извали и уради мало ко може....

Патријарх Порфирије: Наш циљ је да испунимо Реч Христову – да једно будемо!

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе Господ, браћо и сестре, и Васкрсењем својим нама дарова пуноћу радости, лепоте и сваког добра; штавише, дарова нам живот, живот...