Насловна Почетна АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Правосудни земљотрес, мафија утиче и пише пресуде!

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Правосудни земљотрес, мафија утиче и пише пресуде!

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић и предсједник Демократске народне партије Милан Кнежевић одржали су данас прес конференцију и поручили да је доборо да јавност сазна да ли постоје још неки оперативни подаци, поруке, између Весне Меденице и предсједнице вијећа Вишег суда Сузане Мугоше која је донијела осуђујућу пресуду у премету покушај тероризма на дан парламентарних избора.

Повод за прес је скај преписка око пресуде за „државни удар“ између Љуба Миловића и Петра Лазовића, као и Весне Меденице и госпође Марије Боричић, и желим да их питам да ли су тужиоци прочитали ову преписку да је „У Котору све завршено“ а то значи да је један од њих ишао код Звицера да обезбједни новац и да не постоји лимит како би ја и Мандић били осуђени на Апелацином суду. Желим да питам једног од тужилаца који је све ово прочитао да ли је покренут предмет поводом овога– казао је Кнежевић.

Он је истакао да вјерује да ће се надлежни врло брзо огласити, јер је ово како наводи један од доказа како је монтиран државни удар.

Ако постоји преписка Меденице и Мугоше очекујемо да се тужилаштво огласи. Судски савјет сном мртвијем спава. Почетком поновљеног тражили смо да се оптужница објави – истакао је он.

Мандић је навео да се јуче десио правосудни земљотрес објављивањем скај преписке и да закон није био једнак за све.

Сваки грађанин жели да има једнака права и да добије правду, а не да новац мафије врши главну улогу и да уништи некоме живот– истакао је Мандић.

Он је казао да су свашта проживјели због оптужби за како је казао „лажни државни удар“.

– Данас кад испливала на површину то смеће од нашег правосуђа на које може да утиче мафија, морамо да се запитамо да ли Тужилачки и Судски савјет раде свој посао. Констатовано је, објавом скај преписке, да је мафија куповала пресуде од судија. Постојале су ипак и неке часне судије. Треба да се утврди мрежа судија које су за новац спремен да дају пресуде– казао је Мандић.

Он је рекао да јавност мора да зна да је ово тај моменат гдје треба да се отвори прича о правосуђу и да су најодговорнији Тужилачки савјет и Судски савјет.

Имамо једну велику драму коју неко жели да у медијима избјегне, да то траје један дан, нико се није огласио, мислим да је ово једна од тачака преко које не смије да се каже ништа се није десило. Ради се о нечему вишем, ради се о судбини да ли ће ово да буде демократска земља и да ли ће институције да раде за интерес свих грађана Црне Горе. Знамо да су одређене институције обољеле од корупцие– нагласио је Мандић.

извор: дан

Најновији чланци

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...

ГРАЂАНИ ЦРНЕ ГОРЕ ТАОЦИ ДПС-А: Милово иживљавање и Милојкова немоћ!

Пише: Иван Милошевић Црна Гора је у раљама ДПС-а! Иако је ДПС изгубио изборе, полуге моћи бившег режима су толико моћни да се од њих...

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Православље је посна вјера!

Православна вјера је посна вјера. Пост, исповијест, молитва и помирење с Богом и с ближњима је нешто што је изузетно битно за човјека, првенствено...