Насловна Почетна Андрија Мандић: „Државни удар“ осмислили паметнији од Катнића и Сузане!

Андрија Мандић: „Државни удар“ осмислили паметнији од Катнића и Сузане!

Предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић у емисији „Слободна зона“ са Драженом Живковићем, казао је да Подгорица, по узору на Београд, треба да има споменик средњевековном српском владару Стефану Немањи.

„Имамо проблем различитог доживљаја вриједности. Тај сукоб у Црној Гори ћемо превазићи у наредном периоду. Долазе генерације које неће учити лажну историју и, ако не ми, они му подићи споменик. Срамота је да у његовом родном граду споменик има Јосип Броз Тито, који је јуришао и рушио капелу на Ловћену као аустроугарски каплар, а да нема Стефан Немања којем се наши преци и читаво српство клања јер знају да није било њега не би постојало нашег народа, а ни српских земаља“, рекао је Мандић.

 

Он је истакао да треба темељито испитати, како је казао, прљаву кампању која се водила преко портала „Удар“.

„Тај портал је у вријеме избора радио против мене и високих функционера наше странке, и оне изван ДФ-а. Добро је да се утврђују чињенице да је иза тога стајао ДПС и његов предсједник. А ови „извођачи радова“ су такви какви јесу. То нису били отргнути дјелови безбједносних структура, него читав систем је био толико болестан и сви су морали да положе рачуне Ђукановићу и министру војном (Предрагу Бошковићу) који је управљао том прљавом кампањом. Сви знају да су ти људи иза свега“, истакао је Мандић у интервјуу за Прву ТВ.

Он је рекао да је предсједник ДПС-а Мило Ђукановић користио сва недозвољена средства против политичких противника, а у јавности и према западним партнерима је имао европски приступ.

 

Мандић је, коментаришући одлуку Апелационог суда, рекао да „државни удар“ нијесу могли да осмисле ни специјални државни тужилац Миливоје Катнић, ни суткиња Сузана Мугоша, него неко ко је паметнији од њих и ко има политички интерес.

„Режим је рачунао да може кроз ту причу угрожених западних вриједности, будућности Црне Горе, напада на наше сународнике да могу са том лажном осудом и пресудом обезбиједе још један мандат. Е, па, није могло више“, додао је Мандић.

Он је казао да се не може на криминалу градити властита срећа.

„Људи нијесу гласали за неке нове људе, већ су рашчистили са досадашњим начином владања и размишљања. Ми морамо да одговоримо на народна очекивања“, додао је Мандић.

Он је рекао да је ДФ спреман да сарађује са свим Црногорцима који нису антисрби.

„Написали смо и потписали Милан Кнежевић и ја као политички представницима српског народа да желимо сарадњу и са Албанцима и Бошњацима“, рекао је Мандић.

Нема дилему да ће побједу на локланим изборима у Никшићу побиједити коалиција „За будућност Никшића.

„Ми на изборе излазимо са чврстим увјерењем да ћемо да побиједимо, и да ћемо бити најјачи у том граду“, рекао је Мандић.

Према његовим ријечима, отворени су за сарадњу са свим учесницима извора којима је циљ свргавање ДПС-а са власти у граду под Требјесом.

„Никшић је пресудно мјесто потврде наше побједе од 30. августа“, поручио је Мандић.

Мандић је рекао да имају план н како завршити аутопут, који је, како је рекао „пут за Европу, Београд“.

„Аутопут мора да се заврши и најбоље да се то одради у троуглу Црна Гора-Србија-Кина“, рекао је Мандић.

Мандић је негирао спекулације да  је имао лоше односе са преминулим митрополитом МЦП Амфилохијем. Казао је да је имао телефонски разговор са Митрополитом након што су медији објавили лажну вијест да је преминуо.

„Тада ми је рекао: „Ја бих оздравио ако бисте ви формирали Владу, само немојте да буде мањкава“. Оног јутра када је Амфилохије преминуо имали смо састанак са мандатаром. Ми смо се договорили да се мора ријешити питање владе, обећали смо митрополиту. На отворено питање мандатару: „Реците шта хоћеш, Владу са политичарима или без њих?“ Он нам је одговорио да жели Владу без политичара. Ми смо му поручили: „Нека ти је срећна““, рекао је Мандић.

Извор: ИН4С

Најновији чланци

Симонида Кордић: Гласам у Херцег Новом, неко хоће да скрије ДПС злоупотребе!

Функционер Демократског фронта Симонида Кордић казала је да од 2002. нигдје друго није гласала осим у Херцег Новом и да ће тражити исправку уколико...

Премијер узвраћа: Лидери ДФ-а да не измишљају, шта ће бити када се открије ко се стварно састајао са Милом!

Премијер Здравко Кривокапић поручио је лидерима Демократског фронта да не измишјају приче јер шта ће бити када се открије ко се и заиста тајно...

Бивше Министарство просвјете легло корупције: Начелник за кадрове приходовао од ауто-школа 3800 евра годишње!

Провјером ангажовања запослених и анализом њиховог рада утврђено је да је одређен број њих остваривао накнаду која прелази границе домаћинског односа као и колегијалности....

Пиромани и политика, Благоје Граховац: Реприза репризе!

Генерал у пензији Благоје Граховац казао је за РСЕ да је у Црној Гори увијек било страних утицаја и интереса, али да се овога...

Гласање у вријеме предака Монтенегрина: Титове „ћораве“ кутије!

У новембру 1945. год. одржани су „први демократски“ избори. КПЈ је истакла своју листу на челу са Јосипом Брозом Титом. Других листа није било...