Насловна Почетна Андрија Мандић: Да се састанемо 2. септембра и кренемо од почетка!

Андрија Мандић: Да се састанемо 2. септембра и кренемо од почетка!

Свим представницима странака некадашње парламентарне већине која је побиједила на изборима 30. августа послао сам позив да се 2. септембра нађемо прије почетка сједнице да бисмо направили договор који народ жели, поручио је један од лидера ДФ-а Андрија Мандић.

Сматра да би требало направити техничку владу која би припремила изборе.

Црна Гора је 30. августа добила слободу и стала раме уз раме са европским државама. Тада смо смијенили власт на изборима вољом грађана. Овај датум ће се памтити као један од важнијих датума у историји ЦГ, казао је Мандић на прес конференцији.

Како је истакао, 30. август је за њих велика свечаност.

Добили смо деформисани политички систем, прво експертску владу. Видјели смо да је политички живот деформисан у односу оно што важи у демократских државама. У тим државама они који освоје већину добију могућност да воде државу. У ЦГ се кренуло странпутицом уз подршку међународног фактора који је сматрао да међународна воља није битна. Сада морамо да кренемо све испочетка. Увјерен сам да парламентарна већина има вољу да се договори. После два експеримента и два пада владе, мислим да је дошао тренутак да сједнемо и да поразговарамо без враћања у назад, да нађемо рјешење у корист свих грађана. ДФ је спреман да преузме одговорност за све у ЦГ. Спремни смо да све обавезе како домаће, тако међународне, у потпуности поштује. ДФ жели да заједно ради са људима који желе да мијењају ЦГ, како би она што прије постала чланица ЕУ, рекао је Мандић.

Он је навео да очекују да и њихови партнери од 30. августа прихвате њихову пружену руку да иду напријед и да се договарају.

Гледајући са стране могао сам да уочим шта је потребно ЦГ. Црној Гори је потребан мир, борба против криминала и корупције… Ми желимо да радимо са свима који се за то залажу. Мјесто за борбу против криминала и корупције требало би да припада најјачем конституенту Сат времена за постизање договора је довољан, нисмо ми неко ко креће од нуле. ДФ долази са јасном платформом и спреман је за сваки договор, увјерава Мандић.

Он је спреман да чује аргументе свих актера и вјерује да ће се постићи неки договор. Мандић је навео да су три коалиције које су побиједиле раније казале да нико неће са ДПС-ом.

БС се јасно одредила да ће једино правити коалицију са ДПС-ом, а не са неким другим. Добро је да су у међувремену направили договор са СНП-ом и били дио владе. БС би могла да буде пожељни партнер ако се направи договор парламентарне већине, додао је он.

Што се тиче предсједнице парламента Данијеле Ђуровић, Мандић је навео да ће прије те сједнице имати састанак парламентарне већине у 11 сати, као и да се нада да ће се договорити, као и да ће Ђуровић повући одговоран потез након тога.

Мандић је навео да се власт конституисала 30. августа како се и конституише свугдје у свијету, она би и трајала до 2024. године.

Када имате људе да им припада све оно што смо освојили заједно, онда не треба да се изненадите што су владе трајале прекратко. Никоме ништа не намећемо, ни УРА, ни Демократама. Зовемо их да саслушају наш предлог, ми ћемо саслушати њихов предлог, зовемо их да се договоримо, напоменуо је Мандић.

Нагласио је да овакве политичке кризе најбоље рјешавају избори.

Важно је да влада која је конституисана на вољи 30. августа омогући поштене изборе, оцијенио је један од лидера ДФ-а.

Најновији чланци

Раја те тужи, кадија те брани: Бивши предсједник младих ДПС-а донио пресуду у корист Ивана Вуковића!

Јавност је данас сазнала да је Управни суд одбио тужбу функционера Покрета Европа сад Василија Чарапића, налазећи да исти нема право за покретање управног...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Медији и закони, расправа на Цетињу: Удружење новинара ЦГ тражи бенефицирани радни стаж и новинарске лиценце!

Професионално и одговорно новинарство је јавни интерес и једини циљ Министарства културе и медија (МКМ) је да се дође до законских рјешења којима ће...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Маида Горчевић позвала Ивана Вуковића: Растаните се од фотеље и признајте вољу грађана!

Члан Предсједништва Покрета "Европа сад" Маида Горчевић позвала је Ивана Вуковића да се испоштује изборну вољу грађана Подгорице од 23. октобра и престане да...