Насловна Почетна АМЕРИЧКИ НОВИНАР У ЕМИСИЈИ УЖИВО ПОРУЧИО НОВАКУ ЂОКОВИЋУ: Ти си дар од...

АМЕРИЧКИ НОВИНАР У ЕМИСИЈИ УЖИВО ПОРУЧИО НОВАКУ ЂОКОВИЋУ: Ти си дар од Бога!

Пракаш Амритраж, некадашњи тренисер сада проводи дане и дане у теретани, али се одлично сназали и као водитељ. Са Новаком Ђоковићем има посебну енергију, а све су одушевили након финала Синсинатија.

Убрзо је тај снимак од шест минута постао и на трендингу на „Јутјубу“.

Пре почетка су навијачи скандирали српском тенису, а у позадини су се могле видети срспке заставе, навијачи у дресовима Црвене звезде и много српских симпатизера.

-Новаче, какав си ти тип. Какав си тип! Била је то једна од најпосебнијих ствари којима смо могли да присуствујемо, не знам одакле да почнем, али хајде прво да кренемо од твог стања. Имао си сет и брејк заостатка, како си за име Бога успео да стигнеш ту где си?

Уф, не знам, човече. Не знам, има толико да се прича, а немам много енергије која ми је остала да будем искрен. Била је то вожња на ролекостеру за обојицу, почео сам добро, били су веома топли услови током дана, играли смо скоро четири сата и мислим да су се сваког сата услови на терену мењали. Постајало је лакше да се игра на терену јер није било сунца, а онда и топлоте коју упија бетон и онда испарава. То чини да је на терену још топлије, осетио сам као да сам доживео топлотни удар или нешто на почетку. Имао је сет и брејк предности, имао је контролу, одиграо сам један солидан гем са дела терена на ком смо имали сенку и одједном сам рекао можда имам шансу да се вратим. Наставио сам и веровао у то. Спасао сам мечу лопту, онда је он спасао неке невероватне меч лопте, играли смо веома напет гем да затворим меч на 5:4 у трећем сету, било је неких невероватних поена, атлетицизам од оба играча… Ово је био један од најузбудљивих, најкомплетнијих и најтежих мечева које сам играо, без сумње, почео је Ђоковић.

Када год би водитељ приметио да је Ђоковић био уморан одлучивао би да даље продужи питања како би му дао неколико додатних секунди да се одмори пре следећег одговора.

Познато је да Новак не жели да открива стратегију, али је одушевљен након оног што је видео водитељ одлучио да га упита о томе како доноси одлуке.

-Видели смо сваки ударац који је могуће замислити и видели смо неколико удараца које никада нисмо замислили. Што се тиче трагедије, делује да сте се надигравали, да ли си реаговао инстинктивно, да ли је било успона и падова стратегије?

Немаш много времена да мислиш. Када оба играча почну да се осећају угодно и када се навикну на игру и услове онда је невероватно. Имали смо много размена у трећем сету, много више него у прва два сета и мање грешака, квалитет тениса се повећао и свака размена ти „одузме ноге и ваздух из плућа“. Немаш тада баш много времена, имаш 20 секунди или нешто тако да се регрупишеш и да наставиш, откуцаји срца су ти на 300. Само понекад то радиш аутомтатски са једне на другу страну и надаш се да ћеш на прави начин ударити лопту, да ћеш моћи да натераш противника да пати на терену и да погађа. У трећем сету мислим да сам играо одлично, имао сам много прилика да направим брејк, та меч лопта на 5:3. Знате… (почео је да се смеје Ђоковић, а онда и водитељ). Мислио сам: Човече, само одустани, тај ми ту лопту. Он враћа толико лопти да је то невероватно, узбудљиво је играти против њега, али је уједно и много патње то. Колико је добар што се тиче представе, надам се да су сви уживали јер ми сигурно нисмо уживали толико на терену (смех). Када је све завршено обојица можемо да будемо поносни на борбу.

Неколико пута се већ повела прича о пензији, али још једном је Новак на сјајан начин окончао ту дискусију.

Данас није било само о тенису, много више од тога је било на столу. Са свим искуством, свим знањем, са свим кроз шта си прошао, кроз патњу и толико мечева да ли успеваш да ‘копаш’ дубље него икада раније. Морам да верујем да могу и верујем и говорим себи да такав начин размишљања и његово неговање представља једини начин да могу да се такмичим са младим момцима попут Алкараза који је лидер нове генерације и оно што је урадио у последњих 24 месеци је тешко пронаћи нове позитивне речи од оних које смо већ рекли. Похвале су ту, невероватан тип, носи се добро на терену и ван њега, невероватан играч. Једини начин за мене да наставим да играм у овим годинама је да повећам још више рад током читавог дана, да мислим на сваки и најмањи детаљ који ће ми помоћи да одржим висок ниво. Као што сам рекао на терену, овакви мечеви и моменти само оправдавају оне тешке дане и тежак рада када нисам мотивисан као можда пре 15 година када сам био млади младић. Ја сам и даље гладан (за успехом), заправо стварно сам гладан јер нисам јео ништа цео дан. (смех). Другачије је данас, морам да бирам тренутке где желим да будем на највишем нивоу, морам да радим паметно, да правим стратегију са тимом по питању припреме, тренинга и приступа која ће ми омогућити да будем најбољи на турнирима које желим. УС Опен и гренд слем турнири су моји највећи циљеви током година, када сам дошао овде у Синсинати нисам знао како ћу се осећати јер нисам играо на бетону од фебруара, нисам био у САД две године. Био сам узбуђен, хтео сам да одиграм неколико мечева пре Њујорка, нисам могао да затражим бољи турнир од овог, до финала нисам изгубио ни сет, играо сам сјајан тенис, данас је ово био најбољи начин да крунишем све ово, завршио је Ђоковић, а онда му је водитељ поручио.

Ти си дар од Бога, рекао је водитељ Новаку пре него што је завршено укључење што само показује колико га цени.

Извор: сербина тимес

Најновији чланци

ПОВРАТАК НА СТАРО, ДПС ПРЕПОЗНАО ТЕРЕНЦЕ ЗА ПОПИС: Својима брдо пописница, осталима десетак – послати у села и планине!

ДПС у општинама Бијело Поље и Бар врши жестоке опструкције пописа. Данас су пописивачи који нису током владавине Мила Ђукановића били "препознати на терену",...

ПОПИСНИ ХАОС И ПОБУНА НА БРОДУ МАУНТИ: Милојко и Никола дали један другом бесу, Љубо све залио рујном дијалошком колумном!

Пише: Иван Милошевић Никола Ракочевић и Љубо Филиповић јуче су ишли на честитику код Милојка и вратили су се са прегршт поклона, испјевали се до...

НА ДАНАШЊИ ДАН: Проглашена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца!

На данашњи дан, 1. децембра 1918. године, проглашена је Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, коју је прокламовао престолонаследник Александар Карађорђевић у кући Крсмановића на...

ВЛАДА СРБИЈЕ: Купљена наредба Хитлера за напад на Југославију!

Србија је купила оригиналну верзију директиве од 27. марта 1941. године којом је тадашњи њемачки канцелар Адолф Хитлер наредио напад на Краљевину Југославију и...

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...